Τμήμα Ιατρικής

  • panepistimio thessalias
  • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
    ΠΟΛΗ:
    ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
    bookmark
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
    • Το Τμήμα Ιατρικής ιδρύθηκε το 1985 και δέχθηκε για πρώτη φορά φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 1990-1991. Αποτελεί το πρώτο Τμήμα στην ανάπτυξη της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι αυτόνομο από το 1995 και λειτουργεί στη Λάρισα. Στο Τμήμα Ιατρικής λειτουργεί Προπτυχιακός & Μεταπτυχιακός Κύκλος Σπουδών (με 14 Μεταπτυχιακά Προγράμματα και εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής).

      Οι εγκαταστάσεις του Τμήματος της Ιατρικής, που περιλαμβάνουν εργαστήρια προκλινικών μαθημάτων, αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρο και διοικητικές υπηρεσίες, βρίσκονται στο νέο κτίριο του Τμήματος στη περιοχή Βιόπολις, δίπλα από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΠΓΝΛ) το οποίο αποτελεί αναπόσπαστη λειτουργική μονάδα του Ιατρικού Τμήματος και στο οποίο τα μέλη ΔΕΠ παρέχουν κλινικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο ενώ διευθύνουν τις Κλινικές και τα Εργαστήρια του Ιατρικού Τμήματος του ΠΘ που είναι εγκατεστημένα εκεί. Εργαστήρια και γραφεία υπάρχουν επίσης και στο κτίριο της ανακαινισμένης πρώην Κλινικής Κατσίγρα, στην πλατεία Ταχυδρομείου.

    • Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΠΣ) του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας, έχει ως κεντρική επιδίωξη την παροχή στους φοιτητές και τις φοιτήτριες των κατάλληλων επιστημονικών γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα λειτουργήσουν ως εφόδια για την προσωπική τους επιστημονική ανάπτυξη και μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία στο αντικείμενό τους. Επιμέρους στόχο του ΠΠΣ του Τμήματος αποτελεί η επίτευξη των μαθησιακών αποτελεσμάτων που υπεισέρχονται στον τίτλο που απονέμεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της επιστήμης, της τεχνολογίας και των τεχνών.

      Σκοπός και στόχοι-Όραμα

      «Η παροχή προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας, που αποσκοπεί στην αποφοίτηση ιατρών με άρτια θεωρητική και κλινική κατάρτιση, με επάρκεια βασικών δεξιοτήτων και δυνατότητες να παρακολουθούν τις επιστημονικές εξελίξεις επιζητώντας την αριστεία. Επίσης, να έχουν ενδιαφέρον για την καινοτόμο έρευνα και να διέπονται από τα ιδανικά της κοινωνικής αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και το απαράμιλλο ιατρικό ήθος». Η μύηση του φοιτητή στην Ιατρική, ώστε να είναι ικανός τελειώνοντας τις σπουδές:

      Να έχει ικανές γνώσεις βασικών επιστημών και να είναι εξοικειωμένος με τις τρέχουσες βασικές κλινικές δεξιότητες της σύγχρονης Ιατρικής Επιστήμης.

      Να είναι ικανός να διαγιγνώσκει, να αντιμετωπίζει και να προλαμβάνει τις συχνότερες παθήσεις και νοσήματα του πληθυσμού, μέσω κριτικής σκέψης και σύνθεσης των γνώσεων τους.

      Να μπορεί να επικοινωνεί αποτελεσματικά με τους ασθενείς, τους συγγενείς, τους συναδέλφους και το λοιπό υγειονομικό προσωπικό, με γνώμονα την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιστατικών και την προαγωγή της δημόσιας υγείας.

      Να διακατέχεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό και ιατρικό ήθος και να είναι αφιερωμένος στους ασθενείς που οφείλουν να υπηρετούν.

      Τέλος, στόχος μας είναι να εμφυσήσουμε στους απόφοιτους της σχολής μας, την αγάπη για την έρευνα, το ενδιαφέρον για την διδασκαλία των νεότερων συναδέλφων, την ικανότητα στοχασμού και αυτοκριτικής και την προσπάθεια για διαρκή συνεχιζόμενη εκπαίδευση και βελτίωση των ικανοτήτων τους στην μελλοντική άσκηση του λειτουργήματος τους.

      Η ανωτέρω διατύπωση εξειδικεύεται στα ακόλουθα σημεία, τα οποία αφορούν τις ικανότητες και δεξιότητες που πρέπει να έχει αποκτήσει ο πτυχιούχος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

      Σε επίπεδο γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων συνολικά:

      Οι απόφοιτοι του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πρέπει να έχουν αποκτήσει γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες :

      Γνώσεις

      Να διαθέτουν προχωρημένες γνώσεις και κριτική κατανόηση βασικών θεωριών και αρχών ώστε να είναι σε θέση να εφαρμόσουν συγκεκριμένες επιστημονικές και θεωρητικές έννοιες και αρχές στην Ιατρική Επιστήμη.

      Ικανότητες

      1. Να είναι σε θέση με κριτική σκέψη να εφαρμόζουν τις γνώσεις που απέκτησαν.
      2. Να έχουν την ικανότητα να συγκεντρώνουν και να ερμηνεύουν στοιχεία από την κλινική εξέταση για να διαμορφώνουν τεκμηριωμένες κρίσεις βασισμένες σε επιστημονική επιχειρηματολογία.
      3. Να δύνανται να αμφισβητούν με τεκμηριωμένο τρόπο την καθεστηκυία γνώση

      Δεξιότητες

      1. Να διαχειρίζονται σύνθετες τεχνικές ή επαγγελματικές δραστηριότητες
      2. Aνάληψη ευθύνης και λήψη αποφάσεων σε απρόβλεπτα περιβάλλοντα εργασίας
      3. Να μπορούν να αναπτύσσουν την επιστημονική τους δραστηριότητα με ομαδικό πνεύμα (team work spirit).
      4.Να επιδεικνύουν την απαραίτητη διάθεση και συμπεριφορά να συνεχίσουν σε περαιτέρω σπουδές με μεγάλο βαθμό αυτονομίας, πνεύμα μαθητείας και δια βίου εκπαίδευσης.

    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

      Αφήστε μια απάντηση

      Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΆΡΘΡΑ
      Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email