Site icon Spoudase.gr

Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου

Το  Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου – ΕΤΔΑ (Μετονομασθέν Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΠΔ 80/27/5/13, ΦΕΚ Α119 28/5/13)  προσφέρει στους φοιτητές του το επιστημονικό υπόβαθρο για την ορθολογική αντιμετώπιση επιστημονικών και τεχνολογικών θεμάτων που σχετίζονται με τον τομέα των τροφίμων. Παράλληλα, προάγει την υπάρχουσα γνώση στην Επιστήμη των Τροφίμων και στη Διατροφή του Ανθρώπου, συμμετέχοντας σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, που διεξάγονται σε συνεργασία με άλλα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και με τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης μικρών και μεγάλων βιομηχανιών τροφίμων της χώρας μας.

Βασικοί Στόχοι του Τμήματος ΕΤΔΑ:

Το Τμήμα  Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου έχει επτά εργαστήρια:

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Χημείας & Ανάλυσης Τροφίμων λειτουργεί και η  Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου σε συνεργασία με άλλα εργαστήρια του τμήματος, αλλά και άλλων ιδρυμάτων. Τέλος λειτουργεί μία Ομάδα Βιοδιεργασιών Τροφίμων και Βιοδιυλιστηρίων, στο πλαίσιο των αναδυόμενων συνεργειών μεταξύ των εργαστηρίων του τμήματος.

Exit mobile version