Site icon Spoudase.gr

Λογιστική

Περιγραφή Προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή ακαδημαϊκής παιδείας και επαγγελματικής κατάρτισης υψηλής ποιότητας, προσαρμοσμένης στις σύγχρονες ανάγκες του λογιστικού, χρηματο-οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος. Επιπλέον, το πρόγραμμα Λογιστικής φιλοδοξεί να αναπτύξει στους φοιτητές σύγχρονες αναλυτικές δεξιότητες και κριτική σκέψη, καθώς και μια πολυδιάστατη αναλυτική προσέγγιση σκέψεων και ερμηνειών. Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα, μέσα στα 4 έτη σπουδών τους, να αποκτήσουν το πτυχίο Λογιστικής με διάφορους συνδυασμούς, όπως:

Προοπτικές Σταδιοδρομίας

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν στους εξής κλάδους: Λογιστές και Ελεγκτές στο Δημόσιο Τομέα, σε Ημικρατικούς Οργανισμούς, σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, στον Τραπεζικό Τομέα, σε Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα, κλπ. Επίσης, η επαγγελματική εμπειρία μαζί με το πτυχίο Λογιστικής δίνουν τη δυνατότητα στους απόφοιτους να ανελιχθούν σε διευθυντικές και διοικητικές θέσεις των οργανισμών στους οποίους εργάζονται.

Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές

Μετά την απόκτηση πτυχίου στη Λογιστική, οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν τις επαγγελματικές σπουδές των λογιστών/ελεγκτών. Σ’ αυτή την περίπτωση, οι απόφοιτοι απαλλάσσονται από εννέα (9) σε σύνολο δεκατεσσάρων (14) μαθημάτων του επαγγελματικού σώματος ACCA (Chartered Certified Accountants) και μέχρι δώδεκα (12) σε σύνολο δεκαπέντε (15) μαθημάτων του επαγγελματικού σώματος ICAEW (Chartered Accountants). Οι απόφοιτοι, επίσης, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

  1. Να επεξηγεί σε βάθος τις βασικές έννοιες και αρχές της Λογιστικής και την εφαρμογή αυτών στις επιχειρήσεις.
  2. Να προσφέρει επιστημονική γνώση στα γνωστικά αντικείμενα της λογιστικής, συνδέοντας άριστα τη θεωρία με την πράξη.
  3. Να εμβαθύνει ο φοιτητής στην εφαρμογή θεμάτων που σχετίζονται με τη φορολογία, τον έλεγχο επιχειρήσεων, την κοστολόγηση, αλλά και άλλων νομικών αντικειμένων που αφορούν στις επιχειρήσεις.
  4. Να αναπτύξει ο φοιτητής δεξιότητες για την ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων των επιχειρήσεων.
  5. Να καλλιεργήσει στους φοιτητές ικανότητες, έτσι ώστε να ερμηνεύουν τις λογιστικές πληροφορίες και να μπορούν να τις χρησιμοποιούν σωστά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Exit mobile version