Site icon Spoudase.gr

Κοινωνική Εργασία

Περιγραφή Προγράμματος

Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας λαμβάνει υπόψη τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και τους κινδύνους που θέτουν σε αμφισβήτηση την ικανότητα των κρατών να προωθήσουν την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, την πολιτισμική πολυμορφία και την ενδυνάμωση των ατόμων, των οικογενειών, των ομάδων, των οργανισμών και των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει επαγγελματίες της κοινωνικής εργασίας που θα επιδεικνύουν τις αξίες και τις αρχές δεοντολογίας του επαγγέλματος και θα είναι ικανοι να ασκήσουν γενικού περιεχομένου πρακτική στην κοινωνική εργασία.

Προοπτικές Σταδιοδρομίας

Οι απόφοιτοι του Προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο Επαγγελματιών Κοινωνικών Λειτουργών για την απόκτηση επαγγελματικής άδειας άσκησης του επαγγέλματος στην Κύπρο και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως Κοινωνικοί Λειτουργοί απασχολούνται σε ένα ευρύ πλέγμα κοινωνικών-προνοιακών προγραμμάτων. Ενδεικτικά πλαίσια εργοδότησης στην Κύπρο είναι:

Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να γίνουν δεκτοί σε σπουδές δεύτερου κύκλου (Μεταπτυχιακές Σπουδές).

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας στοχεύει στην παροχή μια ολοκληρωμένης, και συνεκτικής εκπαίδευσης για φοιτητές που επιθυμούν να αποκτήσουν τα απαραίτητα προσόντα για την άσκηση αποτελεσματικής πρακτικής στο χώρο της Κοινωνικής Εργασίας. Ειδικότερα, στοχεύει να:

  1. Εφοδιάσει τους φοιτητές με κατανόηση και κατάλληλες δεξιότητες, προκειμένου να καταστούν ικανοί να λειτουργούν με αποτελεσματικότητα στα πλαίσια ενός ποικιλόμορφου, πολυπολιτισμικού και διεπιστημονικού περιβάλλοντος.
  2. Παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη μιας ευρείας προοπτικής για τις ανθρώπινες ανάγκες, ευκαιρίες ίσης μεταχείρισης και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από την κατανόηση των προγραμμάτων κοινωνικής ευημερίας.
  3. Προετοιμάσει τους φοιτητές για την παροχή μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στο τομέα των Κοινωνικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Πολιτικής

Στόχοι Προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας

  1. Ανάπτυξη αξιών, επαγγελματικής ηθικής, δεοντολογίας του επαγγέλματος και κατανόηση της κοινωνικής δικαιοσύνης
  2. Προαγωγή της ικανότητας των φοιτητών να αξιολογούν αποτελεσματικά τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων των υπηρεσιών, να σχεδιάζουν, και να υλοποιούν ανάλογα προγράμματα
  3. Ανάπτυξη της γνώσης και των δεξιοτήτων των φοιτητών για την εφαρμογή της άσκηση γενικής πρακτικής με άτομα, οικογένειες, μικρές ομάδες ή/και κοινότητες.

Επιπλέον φιλοδοξεί να:

Επιδιωκόμενα Αποτελέσματα

Με την ολοκλήρωση των σπουδών στην Κοινωνική Εργασία θα απονεμηθούν πτυχίο στους φοιτητές που είναι σε θέση να:

  1. Αναγνωρίζουν τις αξίες και τις αρχές του κώδικα δεοντολογίας του επαγγέλματος.
  2. Εφαρμόζουν θεωρητικές προσεγγίσεις μεθόδων κοινωνικής εργασίας στην πρακτική άσκηση
  3. Εφαρμόζουν με συνέπεια μεθόδους διάγνωσης και ανάλυσης των αναγκών των εξυπηρετούμενων
  4. Αναπτύσσουν δεξιότητες σε συνεργατικό πλαίσιο και να επιδεικνύουν δεξιότητες ικανότητα διεπαγγελματικής συνεργασίας
  5. Απεικονίζουν δεξιότητες επικοινωνίας στην Κοινωνική Εργασία.
Exit mobile version