Site icon Spoudase.gr

Γραφική Επικοινωνία

Περιγραφή Προγράμματος

Το πρόγραμμα Γραφικής Επικοινωνίας στοχεύει στην ανάπτυξη των ικανοτήτων επικοινωνίας, έκφρασης και κριτικής σκέψης των φοιτητών, στην καλλιέργεια του αισθητικού κριτηρίου τους, καθώς και στη συγκρότηση ενός ισχυρού οπτικού λεξιλογίου για την πετυχημένη αντιμετώπιση των σχεδιαστικών προβλημάτων και των τεχνολογικών προκλήσεων στο χώρο του graphic design και της οπτικής επικοινωνίας.

Προοπτικές Σταδιοδρομίας

Οι απόφοιτοι του προγράμματος Γραφικής Επικοινωνίας διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα ικανοτήτων, καθώς και γνώση σχεδιαστικών εφαρμογών σε πραγματικές συνθήκες. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους εργάζονται σε εταιρείες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορους χώρους του design, όπως δημιουργικά γραφεία, διαφημιστικές εταιρείες, μουσεία, εκδοτικές και τυπογραφικές επιχειρήσεις, αλλά και σε εταιρείες που εξειδικεύονται στο σχεδιασμό ψηφιακών εφαρμογών για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το διαδίκτυο. Άλλοι, μετά την αποφοίτησή τους, ιδρύουν τη δική τους επιχείρηση ή συνεχίζουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να γίνουν δεκτοί σε σπουδές δεύτερου κύκλου (Μεταπτυχιακές Σπουδές).

Εισδοχή

Γενικό κριτήριο εισδοχής στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών είναι το Απολυτήριο Λυκείου ή άλλο ισοδύναμο προσόν.

Κανονική Ακαδημαϊκή Εισδοχή

Κύριο κριτήριο εισδοχής για κανονική εισαγωγή στα προγράμματα σπουδών είναι το αναγνωρισμένο Απολυτήριο Λυκείου με βαθμό 7.5 από τα 10 ή 15 από τα 20 ή κατάταξη επίδοσης στο κορυφαίο 50% ή ισοδύναμο προσόν.

Επιπρόσθετα, οι αιτούντες αναμένεται να καταθέσουν φάκελο εργασιών σχετικών με την τέχνη, το σχεδιασμό ή τα πολυμέσα (art, design, multimedia portfolio), σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Το portfolio, που προσκομίζουν οι υποψήφιοι τη μέρα προγραμματισμένης συνέντευξης, η οποία μπορεί να διεξαχθεί και διαδικτυακά (online), αξιολογείται από επιτροπή του Τμήματος. Η συνέντευξη έχει τη μορφή συζήτησης σχετικά με τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα του υποψήφιου και επικεντρώνεται στο portfolio και στα έργα που αυτό περιέχει σχετικά με τη γραφιστική, τα πολυμέσα, τις καλές τέχνες ή άλλα παρεμφερή πεδία.

Η συνέντευξη και η αξιολόγηση του portfolio αποτελούν μία αμφίδρομη διαδικασία κατά την οποία ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να κάνει ερωτήσεις για το πρόγραμμα σπουδών, να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες του Τμήματος και να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

Ειδική Ακαδημαϊκή Εισδοχή

Αυτή η κατηγορία εισδοχής μπορεί να προσφερθεί σε φοιτητές που διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου αλλά δεν έχουν τους απαιτούμενους βαθμούς ή άλλες προϋποθέσεις για τακτική εισδοχή.

Επαρκής Γνώση Αγγλικής Γλώσσας

Οι φοιτητές πρέπει παρακαθήσουν τις κατατακτήριες εξετάσεις αγγλικής γλώσσας του Πανεπιστημίου NEPTON, πριν την εγγραφή τους σε οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών. Οι διαγνωστικές αυτές εξετάσεις ενδέχεται να καταδείξουν πως ορισμένοι φοιτητές θα πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα αγγλικών προτού να είναι σε θέση να εγγραφούν στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών τους.

Φοιτητές με τα ακόλουθα προσόντα στην αγγλική γλώσσα, εγγράφονται αυτόματα στο πρόγραμμα σπουδών τους:

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Οι απόφοιτοι σχεδιαστές και σχεδιάστριες αναμένεται:

  1. Να μπορούν να αναπτύσσουν στρατηγικές για το graphic design, να έχουν την ικανότητα να αναλύουν και να επιλύουν σχεδιαστικά προβλήματα μέσα από μεθοδικές προσεγγίσεις και να μπορούν να υποστηρίζουν την εργασία τους, πείθοντας για τη σχεδιαστική τους προσέγγιση με επιχειρήματα.
  2. Να έχουν καλή γνώση των υλικών και των εργαλείων που χρησιμοποιούν, καθώς και δεξιότητες στην προφορική και γραπτή επικοινωνία, γεγονός που θα επιτρέπει την ισότιμη συμμετοχή τους σε κοινά projects.
  3. Να διαθέτουν συγκριτικό πλεονέκτημα σε ζητήματα τεχνολογίας, αλλά και γνώσεις και εκτίμηση για το χώρο των ανθρωπιστικών σπουδών.
  4. Να είναι ευαισθητοποιημένοι κοινωνικά και οικολογικά υπεύθυνοι και να σέβονται τη διαφορετικότητα.
Exit mobile version