Site icon Spoudase.gr

Επιστήμη του Αθλητισμού

Περιγραφή Προγράμματος

Το πρόγραμμα Επιστήμης του Αθλητισμού αποτελεί μια καινοτομία για τα κυπριακά δεδομένα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να αποκτήσουν εξειδικευμένες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σε όλο το εύρος της αθλητικής επιστήμης, ούτως ώστε να μπορούν να ασκήσουν επιτυχώς το επάγγελμα του αθλητικού επιστήμονα (π.χ. καθηγητή φυσικής αγωγής, γυμναστή, προπονητή κτλ), ή/και να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές σε σχετικούς με την αθλητική επιστήμη κλάδους. Μέσα από το πρόγραμμα, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών τους (εξάμηνα Α’ – Ε’), να ακολουθήσουν την εξειδικευμένη κατεύθυνση της Προπονητικής (Sports Coaching) (εξάμηνα ΣΤ’ – Η’). Η εκπαίδευση γίνεται από έμπειρους ακαδημαϊκούς με ειδίκευση στην επιστήμη του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής, αλλά και σε άλλες βιολογικές επιστήμες. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις στην πρακτική άσκηση (π.χ. στη Φυσική Αγωγή, Προπονητική) σε σχολεία ή/και σε αθλητικές ομάδες. Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε όσους επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν ως καθηγητές φυσικής αγωγής, προπονητές και γυμναστές (σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία, κέντρα υγείας και γυμναστήρια). Η εις βάθος θεωρητική και πρακτική διδασκαλία εντός του πλαισίου του προγράμματος έχει ως σκοπό να ενθαρρύνει τη συμμετοχή, την καθοδήγηση και την άρτια κατάρτιση των φοιτητών σε θέματα του τομέα της επιστήμης του αθλητισμού. Ο συνδυασμός και η ποικιλία των μαθημάτων καθιστούν δυνατή την απόκτηση ειδικών γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ολοκληρωμένους αθλητικούς επιστήμονες και μελλοντικούς επαγγελματίες στο χώρο της αθλητικής επιστήμης.

Προοπτικές Σταδιοδρομίας

Oι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν κυρίως ως Γυμναστές σε σχολεία και σε αθλητικές ομάδες ή συλλόγους, προπονητές (κατεύθυνση προπονητικής), σε γυμναστήρια, αθλητικά κέντρα και κέντρα άσκησης και υγείας, συνεργάτες σε εργομετρικά κέντρα, κ.ά. Επιπλέον, μπορούν να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της αθλητικής επιστήμης, της φυσικής αγωγής και σε σχετικούς κλάδους.

Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές

Μετά την απόκτηση Πτυχίου (Bachelor’s Degree) οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Επιστήμη της Άσκησης και της Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Μαθησιακά Αποτελέσματα

By the end of the programme the graduates will be able to:

  1. Become sports educators for professional and recreational athletes and physical education teachers for children in elementary and secondary level schools.
  2. Work independently and as part of a team to examine theoretical and practical issues in sports science.
  3. Become self-directed in the area of sports science.
  4. Develop conceptual, operational, technical and practical skills that are required for achieving a successful career in the sports science field including physical education at local, national or international level.
  5. Enhance and develop leadership and mastery of sport and exercise science knowledge using current, practical and scientific models that will in turn promote interest in life-long learning.
  6. Display critical understanding when conducting basic research in sport science and physical education as well as to facilitate the suitable background for postgraduate studies in sports science and relevant areas.
Exit mobile version