Site icon Spoudase.gr

Χορός

Περιγραφή Προγράμματος

Μέσα από το πρόγραμμα, οι φοιτητές θα αποκτήσουν πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις του σύγχρονου και του κλασικού χορού, της ιστορίας και θεωρίας του χορού, της δημιουργικής πρακτικής της χορογραφίας, των ειδικών μεθόδων διδασκαλίας και της πολύπλευρης σχέσης του χορού με τις άλλες εικαστικές τέχνες.

Προοπτικές Σταδιοδρομίας

Το πρόγραμμα Χορού είναι μοναδικό στο είδος του στην Κύπρο. Μέσω της πρακτικής εκπαίδευσης, της φιλοσοφικής αναζήτησης και της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, προσφέρει στους φοιτητές τη δυνατότητα να σπουδάσουν χορό σε ανώτατο επίπεδο. Επίσης δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να αποκτήσουν ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο, με της προοπτικές να ακολουθήσουν μια αξιόλογη καριέρα σε διάφορους τομείς χορού τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Μέσα από το πρόγραμμα, οι φοιτητές θα αποκτήσουν πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις του σύγχρονου και του κλασικού χορού, της ιστορίας και θεωρίας του χορού, της δημιουργικής πρακτικής της χορογραφίας, των ειδικών μεθόδων διδασκαλίας και της πολύπλευρης σχέσης του χορού με τις άλλες εικαστικές τέχνες.

Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να γίνουν δεκτοί σε σπουδές δεύτερου κύκλου (Μεταπτυχιακές Σπουδές)

Εισδοχή

Γενικό κριτήριο εισδοχής στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών είναι το Απολυτήριο Λυκείου ή άλλο ισοδύναμο προσόν.

Κανονική Ακαδημαϊκή Εισδοχή

Κύριο κριτήριο εισδοχής για κανονική εισαγωγή στα προγράμματα σπουδών είναι το αναγνωρισμένο Απολυτήριο Λυκείου με βαθμό 7.5 από τα 10 ή 15 από τα 20 ή κατάταξη επίδοσης στο κορυφαίο 50% ή ισοδύναμο προσόν.

Επιπρόσθετα, οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να πληρούν και το ακόλουθο κριτήριο εισδοχής:

Σημείωση: Οι φοιτητές από εξωτερικό μπορούν να αποστείλουν οπτικοακουστικό υλικό.

Ειδική Ακαδημαϊκή Εισδοχή

Αυτή η κατηγορία εισδοχής μπορεί να προσφερθεί σε φοιτητές που διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου αλλά δεν έχουν τους απαιτούμενους βαθμούς ή άλλες προϋποθέσεις για τακτική εισδοχή.

Επαρκής Γνώση Αγγλικής Γλώσσας

Οι φοιτητές πρέπει παρακαθήσουν τις κατατακτήριες εξετάσεις αγγλικής γλώσσας του Πανεπιστημίου NEPTON, πριν την εγγραφή τους σε οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών. Οι διαγνωστικές αυτές εξετάσεις ενδέχεται να καταδείξουν πως ορισμένοι φοιτητές θα πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα αγγλικών προτού να είναι σε θέση να εγγραφούν στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών τους.

Φοιτητές με τα ακόλουθα προσόντα στην αγγλική γλώσσα, εγγράφονται αυτόματα στο πρόγραμμα σπουδών τους:

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα είναι σε θέση:

  1. Να συμμετέχουν ως χορευτές σε χορευτικές ομάδες ή άλλα χορευτικά σύνολα.
  2. Να γίνουν χορογράφοι σε χορευτικές ομάδες, θέατρα και χορευτικές παραγωγές.
  3. Να σταδιοδρομήσουν ως καθηγητές χορού και κίνησης στη Δημοτική, Μέση και Ανώτερη Εκπαίδευση.
  4. Να σταδιοδρομήσουν σε τομείς της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής ζωής.
  5. Να σχεδιάζουν, να εφαρμόζουν και να αξιολογούν πολιτιστικά προγράμματα σε διάφορους πολιτιστικούς οργανισμούς ή υπηρεσίες.
  6. Να διευθύνουν χορευτικές παραστάσεις.
  7. Να σχεδιάζουν και να διεξάγουν έρευνες που σχετίζονται με το χορό και την κίνηση.
Exit mobile version