Site icon Spoudase.gr

Προηγμένη Κλινική Νοσηλευτική (Advanced Clinical Nursing)

Σκοπός του Π.Μ.Σ. «Προηγμένη Κλινική Νοσηλευτική» είναι η παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στα εξής επιστημονικά αντικείμενα:

Εντατική και Επείγουσα Νοσηλευτική / Intensive Care Nursing,
Νοσηλευτική Καρδιαγγειακών Νόσων / Nursing of Cardiovascular Diseases και
Χειρουργική Νοσηλευτική / Surgical Nursin

Ολοκληρώνοντας το Πρόγραμμα, οι απόφοιτοι αποκτούν τα κατάλληλα εφόδια για την επιλογή τους και την απασχόληση σε εξειδικευμένους χώρους Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, Κλινικών και Χειρουργείων.

Δείτε την προκήρυξη:

 

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος, προκηρύσσει 30 θέσεις Μεταπτυχιακών Φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021,βάσει του Ν.4485/2017 στοΠρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ): «Προηγμένη Κλινική Νοσηλευτική» (AdvancedClinicalNursing) με τις εξής ειδικεύσεις:

  1. Εντατική και Επείγουσα Νοσηλευτική / IntensiveCareNursing(10 θέσεις)
  2. ΝοσηλευτικήΚαρδιαγγειακώνΝόσων / Nursing of Cardiovascular Diseases (10 θέσεις)
  3. Χειρουργική Νοσηλευτική / SurgicalNursing(10 θέσεις)

σύμφωνα με την απόφαση ίδρυσηςτης Συγκλήτου ΕΚΠΑ 788/29-06-2018 (ΦΕΚ 3555/Β/2018) και τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του ΠΜΣ(αναμένετε ΦΕΚ τροποποίησης).

Αίτηση υποψηφιότητας μπορούν να υποβάλουν κάτοχοι τίτλου του Α΄ κύκλου σπουδών των Τμημάτων: Επιστημών Υγείας (Νοσηλευτικής, Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής των Ενόπλων Δυνάμεων), και αντιστοίχων Τμημάτων συναφούς γνωστικού αντικειμένου των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Επίσης, γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Τμημάτων Νοσηλευτικής καθώς και άλλων Τμημάτων των Σχολών Επιστημών Υγείας των ΤΕΙ, συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Γίνονται δεκτοί ως υπεράριθμοι υπότροφοι και μέλη των κατηγοριών ΕΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ σύμφωνα με την παρ. 8 του άρ. 34 του Ν.4485/17.

Σκοπός του ΠΜΣ «Προηγμένη Κλινική Νοσηλευτική» είναι η παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στα επιστημονικά πεδία Επείγουσας Νοσηλευτικής, Νοσηλευτικής Καρδιαγγειακών Νόσων και Χειρουργικής Νοσηλευτικής.

Η αίτηση με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα κατατίθεται ηλεκτρονικά στο email: atheod@nurs.uoa.grαπό 01.07.2020 έως 10.07.2020 και από 07-09-2020 έως 09-10- 2020,(υπεύθυνος κ. Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος, τηλέφωνο: 210 7461499).

Ύστερα από τον έλεγχο των συνημμένων δικαιολογητικών θα αποστέλλεται ως απάντηση ο Αριθμός Πρωτοκόλλου. Οι υποψήφιοι θα προσκομίσουν σε έντυπη μορφή, εις διπλούν, τα συνημμένα δικαιολογητικά κατά την ημερομηνία προσέλευσης στη συνέντευξη.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

  1. Αίτηση Συμμετοχής (έντυπο του Τμήματος).
  2. Βιογραφικό σημείωμα.
  3. Αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών (αποφοίτησης) όπου φαίνεται ο βαθμός πτυχίου.
  4. Αναλυτική κατάσταση βαθμολογίας Προπτυχιακού Κύκλου Σπουδών.
  5. Φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
  6. Άδεια άσκησης επαγγέλματος Νοσηλευτή για τις αντίστοιχες Νοσηλευτικές Ειδικεύσεις.
  7. Δημοσιεύσεις σε περιοδικά με σύστημα κριτών, εάν υπάρχουν.
  8. Αποδεικτικά επαγγελματικής ή ερευνητικής δραστηριότητας, εάν υπάρχουν.
  9. Πιστοποιητικό αντιστοιχίας και ισοτιμίας από τον ΔΟΑΤΑΠ ΜΟΝΟ όσοι προέρχονται από ιδρύματα της αλλοδαπής, σύμφωνα με το άρ.34, παρ. 7 του Ν. 4485/17.

Αίτηση που δεν θα συνοδεύεται από τα παραπάνω απαραίτητα δικαιολογητικά δεν θα γίνεται δεκτή.

Όλοι οι υποψήφιοι δίνουν γραπτές εξετάσεις για να διαπιστωθούν οι γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα και ορολογία (δεν δίνεται εξεταστέα ύλη στους υποψηφίους).

Στη διαδικασία των συνεντεύξεων για την επιλογή των εισακτέων λαμβάνουν μέρος ΜΟΝΟ οι επιτυχόντες στις εξετάσεις της Αγγλικής γλωσσας.

Η επιλογή των εισακτέων πραγματοποιείται με βάσητα ακόλουθα κριτήρια:

– Βαθμός πτυχίουσε ποσοστό 20%
– Μέσος όρος βαθμολογίας σε προπτυχιακά μαθήματα σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ σε ποσοστό 30%(τα σχετικά μαθήματα, θα καθοριστούν από τη Συντονιστική Επιτροπή του ΠΜΣ)
– Ερευνητικήδραστηριότητα σε ποσοστό 10%
– Προηγηθείσα σχετική εργασιακή/κλινική εμπειρία σε ποσοστό 10%. Πιο συγκεκριμένα, προηγηθείσα εργασιακή/κλινική εμπειρία ³ 2 ετών βαθμολογείται με δέκα (10), ενώ μικρότερης διάρκειας γίνεται η ανάλογη ποσόστωση.
– Προφορικήσυνέντευξησε ποσοστό 30%

Όσοι υποψήφιοι δεν έχουν συγκεντρώσει από την παραπάνω διαδικασία το βαθμό 5, με άριστα το 10, θεωρούνται αποτυχόντες και δεν γίνονται δεκτοί στο ΠΜΣ, ανεξάρτητα από τον αριθμό των προκηρυχθεισών θέσεων.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας γίνονται δεκτοί οι ισοβαθμήσαντες ως υπεράριθμοι.

Σε περίπτωση μη εγγραφής ενός ή περισσοτέρων φοιτητών, θα κληθούν να εγγραφούν στο Πρόγραμμα,εάν υπάρχουν, οι επιλαχόντες με βάση τη σειρά τους στον εγκεκριμένο αξιολογικό πίνακα.

Η χρονική διάρκεια φοίτησης στο ΠΜΣ που οδηγεί στη λήψη Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ορίζεται σε τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα, στα οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπόνησης διπλωματικής εργασίας.

Για τη συμμετοχή τους στο ΠΜΣ «Προηγμένη Κλινική Νοσηλευτική»οι μεταπτυχιακοί φοιτητές καταβάλλουν τέλη φοίτησης που ανέρχονται στο ποσό των 2000€ (500 ευρώ ανά εξάμηνο). Η καταβολή του τέλους φοίτησης, γίνεται στην αρχή κάθε εξαμήνου (πρώτη δόση με την εγγραφή).

Σημ: Κατά τον Ά κύκλο αιτήσεων (01.07.2020 έως 10.07.2020) θα πληρωθεί έως το 50% των θέσεων κάθε Ειδίκευσης του Προγράμματος (έως πέντε 5 ΜΦ). Ο συνολικός αριθμός των προκηρυχθεισών θέσεων της κάθε Ειδίκευσης θα πληρωθεί ύστερα και από τη διαδικασία Επιλογής και του ΄Β κύκλου αιτήσεων (από 07-09-2020 έως 09-10-2020).

Exit mobile version