Site icon Spoudase.gr

Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες (Master of Science (MSc) in Modern Information Technologies and Services)

1.Το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες (Master of Science (MSc) in Modern Information Technologies and Services)»,  έχει ως αντικείμενο, τη συντονισμένη ανάπτυξη και οργάνωση των ερευνητικών κατευθύνσεων της επιστήμης της Πληροφορικής και ειδικότερα αυτών που αφορούν σε τομείς υψηλής προτεραιότητας για τη χώρα μας.

2. Το Πρόγραμμα θεραπεύει αμιγώς τα πλέον προηγμένα ζητήματα τεχνολογίας και επιστήμης στο χώρο της Πληροφορικής. Το περιεχόμενο και η φυσιογνωμία του προγράμματος έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις ιδιαίτερες επιστημονικές ανάγκες που προκαλεί η ταχύτατη εξέλιξη της Πληροφορικής σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Τα μαθήματα του Προγράμματος έχουν επιλεγεί ώστε να προσφέρουν στο μεταπτυχιακό φοιτητή την ειδίκευση που απαιτούν οι πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της Πληροφορικής, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της σύγχρονης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Οι σκοποί του ΔΠΜΣ «Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες» είναι οι εξής:

Το ΔΠΜΣ απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) με τίτλο «Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες (Master of Science (MSc) in Modern Information Technologies and Services) με τις εξής ειδικεύσεις:
α) Σύγχρονα Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίες Διαδικτύου, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και Ασφάλεια Συστημάτων
β) Τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση

Δείτε αναλυτικά την Προκήρυξη:

 

Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς προσκαλούν υποψηφίους μεταπτυχιακούς φοιτητές για υποβολή αιτήσεων με σκοπό τη συμμετοχή στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.): «Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες» (PostGraduate Programme “Modern Information Technologies and Services”) που διοργανώνουν για τον ακαδημαϊκό κύκλο 2020-2021 (ΦΕΚ 3668 /τ. Β΄/03-10-2019). Το Δ.Π.Μ.Σ. έχει διάρκεια τριών (3) ακαδημαϊκών εξαμήνων (δυο (2) ακαδημαϊκών εξαμήνων παρακολούθησης μεταπτυχιακών μαθημάτων και ενός (1) ακαδημαϊκού εξαμήνου εκπόνησης μεταπτυχιακής διατριβής).

Το Δ.Π.Μ.Σ. απονέμει το Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) με τίτλο «Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες» (Master of Science (M.Sc.) in «Modern Information Technologies and Services») με τις εξής ειδικεύσεις (tracks) :

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν.4485/2017. (ενδεικτικά: πτυχιούχοι Σχολών ή Τμημάτων Πληροφορικής, Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., Μηχανικών Τ.Ε., Πολυτεχνικών, Θετικών, Τεχνολογικών, Κοινωνικών, Οικονομικών, Νομικών, Φιλοσοφικών, και Ανθρωπιστικών Επιστημών καθώς και των Επιστημών της Αγωγής).

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις έως και 31 Αυγούστου 2020 στη Γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσκομίσουν την αίτηση τους και τα σχετικά δικαιολογητικά στην γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ..

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές και ταχυδρομικώς εφόσον αποσταλούν προς το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία. Τα σχετικά έγγραφα είναι τα ακόλουθα:

Η συμπληρωμένη αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται σε έντυπη μορφή Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από 11:00 έως 13:00, στην παρακάτω διεύθυνση.

Η επιλογή των εισακτέων πραγματοποιείται από Επιτροπή μελών ΔΕΠ (Επιτροπή Επιλογής), που συγκροτείται με απόφαση της Ειδικής Διιδρυματικής Επιτροπής (ΕΔΕ) του ΠΜΣ. Τα κριτήρια επιλογής καθώς και οι λεπτομέρειες εφαρμογής των κριτηρίων αυτών (όπως μόρια, συντελεστές) γίνονται γνωστά στους υποψηφίους με την προκήρυξη του ΠΜΣ και είναι τα ακόλουθα:

  1. Βαθμός πτυχίου ή Μ.Ο. Βαθμολογίας (25%)
  2. Είδος και εύρος εργασιακής ή/και επαγγελματικής ή/και ερευνητικής εμπειρίας (25%).
  3. Συστατικές επιστολές (10%).
  4. Γνώση Αγγλικής γλώσσας (5%).
  5. Λοιπά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο βιογραφικό σημείωμα (5%)
  6. Συνέντευξη (30%).

Για περισσότερες πληροφορίες:
Επισκεφτείτε την Ιστοσελίδα του Δ.Π.Μ.Σ. «Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες» https://msc.cs.uowm.gr/ και επικοινωνήστε με την Γραμματεία του ΔΠΜΣ και τον κ. Χυτήρη Χρήστο στο τηλέφωνο 24670-87182 και e-mail msc-inf@uowm.gr

Διεύθυνση αλληλογραφίας
Δ. Π.Μ.Σ. «Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες»
Τμήμα Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Περιοχή Φούρκα, Καστοριά ΤΚ: 52100
Τηλ 24670-87182, Φαξ 24670- 87063

Exit mobile version