Site icon Spoudase.gr

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στους κλάδους της Μαθηματικής Επιστήμης

Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η προαγωγή της γνώσης και η εμβάθυνση σε γνωστικές περιοχές της Μαθηματικής Επιστήμης όπως αυτές αναπτύσσονται και εξελίσσονται στη σύγχρονη εποχή, με τους διαφόρους κλάδους και τις επιμέρους ειδικεύσεις τους. Σκοπός του Π.Μ.Σ. είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένων γνώσεων σε όλους τους κλάδους των Μαθηματικών Επιστημών, ώστε οι κάτοχοι του απονεμόμενου Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) να έχουν αυξημένες ικανότητες εφαρμογής των σύγχρονων κλάδων, ειδικεύσεων και κατευθύνσεων των Μαθηματικών στο επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Δείτε την προκήρυξη:

«Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στους κλάδους της Μαθηματικής Επιστήμης»

Σύμφωνα με τον Κανονισμό του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα προβεί στην επιλογή μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, όπως ορίζεται στο Φ.Ε.Κ. 1727/Β/17.05.2018.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος οδηγεί στη λήψη Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στις εξής ειδικεύσεις:

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί Έλληνες ή αλλοδαποί πτυχιούχοι Τμημάτων Μαθηματικών ή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών ή Στατιστικής ή Επιχειρησιακής Έρευνας Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αντίστοιχων Τμημάτων ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Επίσης, μπορεί να γίνουν δεκτοί, ύστερα από απόφαση της Σ.Τ., κάτοχοι πτυχίων Τμημάτων Σχολών Θετικών Επιστημών ή Πολυτεχνικών Σχολών ή Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.) ή Οικονομικών Σχολών ή Τμημάτων Πληροφορικής καθώς και οι κάτοχοι Δ.Μ.Σ. συναφούς γνωστικού αντικειμένου που επιθυμούν να αποκτήσουν το Δ.Μ.Σ. του Τμήματος. Δεν γίνονται δεκτοί κάτοχοι Δ.Μ.Σ. ίδιας ειδίκευσης.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης στην προκήρυξη αυτή έχουν και οι φοιτητές προπτυχιακού προγράμματος σπουδών οι οποίοι θα συμμετέχουν στην εξεταστική περίοδο του προσεχούς Σεπτεμβρίου, με την προϋπόθεση ότι στο τέλος της εξεταστικής περιόδου θα προσκομίσουν, έγκαιρα, σχετική βεβαίωση για την περάτωση των σπουδών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν στη Γραμματεία του Τμήματος Μαθηματικών (Μεταβατικό Κτίριο, Πανεπιστημιούπολη, Ιωάννινα – 45110, Τηλ: 26510-07492, 07493, 07190, 07428) μέχρι την Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 (σφραγίδα ταχυδρομείου), τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση στην οποία θα εκδηλώνεται ενδιαφέρον για μία μόνο συγκεκριμένη ειδίκευση (έντυπη από τη Γραμματεία ή από την ιστοσελίδα του Τμήματος, www.math.uoi.gr ).
  2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα του/της υποψηφίου.
  3. Αντίγραφο των τίτλων σπουδών.
  4. Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας στον προπτυχιακό κύκλο σπουδών.
  5. Δύο τουλάχιστον ακαδημαϊκές συστατικές επιστολές.
  6. Αναγνώριση από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., εφόσον πρόκειται για τίτλους σπουδών του εξωτερικού.
  7. Αντίγραφα επιστημονικών δημοσιεύσεων εφόσον υπάρχουν.
  8. Πιστοποιητικά διδακτικής ή ερευνητικής απασχόλησης εφόσον υπάρχουν.
  9. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.
  10. Εφόσον υπάρχει, πιστοποιητικό καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας (Β2), όπως καθορίζεται από το Α.Σ.Ε.Π.
  11. Για αλλοδαπούς φοιτητές, εφόσον υπάρχει, πιστοποιητικό καλής γνώσης της ελληνικής γλώσσας (Β2), όπως καθορίζεται από το Α.Σ.Ε.Π.

Όσοι δεν πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής, όπως αυτά περιγράφονται στον Κανονισμό (ο οποίος μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος), μπορούν να συμμετέχουν σε εξέταση. Η εξέταση αυτή θα διενεργηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στο κτίριο του Τμήματος Μαθηματικών. Η συνέντευξη των υποψηφίων θα γίνει την ίδια ημέρα. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση με τις ημερομηνίες των εξετάσεων. Επιπλέον, η Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών θα ενημερώσει τους υποψήφιους για την ακριβή ώρα της συνέντευξης.

Για το A.E. 2020-2021, τα μαθήματα του Π.Μ.Σ. αρχίζουν την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2020. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.

Exit mobile version