Site icon Spoudase.gr

MSc in Shipping Management (Ναυτιλιακή Διοικητική)

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη:

Το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς προκηρύσσει την έναρξη του 3ου κύκλου σπουδών του Αγγλόφωνου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Ναυτιλία για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021, το οποίο οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Master of Science (M.S.c.) in Shipping Management (Π.Μ.Σ. στη «Ναυτιλιακή Διοικητική» )

To Πρόγραμμα προσφέρει ένα δομημένο εντατικό πρόγραμμα Σπουδών που περιλαμβάνει διδασκαλία στην τάξη, εργαστήρια και σεμινάρια, μελέτες περιπτώσεων, επισκέψεις σε φορείς και τέλος πιστοποίηση από Νηογνώμονα.

Το Πρόγραμμα είναι εντατικό πλήρους φοίτησης διάρκειας δύο (2) ακαδημαϊκών εξαμήνων και θερινής περιόδου, διδάσκεται και εξετάζεται στα αγγλικά, αρχίζει τον Οκτώβριο του 2020 και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2021.

Στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών θα γίνονται δεκτοί, κατόπιν επιλογής, πτυχιούχοι συναφών Α.Ε.Ι., Α.Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής & διπλωματούχοι Α.Ε.Ν. ισότιμοι με Τ.Ε.Ι.(Ν.3450/2006) ή αντίστοιχων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν καλή γνώση της Αγγλικής.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Η διδασκαλία των οκτώ (8) υποχρεωτικών μαθημάτων καθώς και των τεσσάρων (4) επιλεγόμενων από οκτώ (8) προσφερόμενα πραγματοποιείται σε ευέλικτο ωράριο κατά τις απογευματινές ώρες ή το Σαββατοκύριακο.

Οι φοιτητές επιλέγουν στην αρχή του δευτέρου εξαμήνου ανάμεσα:
Α. Στην επιδοτούμενη πρακτική άσκηση οκτώ (8) εβδομάδων σε ναυτιλιακή εταιρεία ή
Β. Στην εκπόνηση ερευνητικής Διπλωματικής Εργασίας.

Το σύνολο των διδακτικών μονάδων (ECTS) του Προγράμματος ανέρχονται σε 75.

Το κόστος των διδάκτρων ανέρχεται στο ποσό των 7.000 € καταβαλλόμενο σε δόσεις αναλογικά επιμεριζόμενου στην αρχή κάθε εξαμήνου σπουδών πλήρους ή μερικής φοίτησης.

Σε αριστούχους απόφοιτους Α.Ε.Ι. ή Α.Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αντίστοιχων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής προβλέπεται η χορηγία μέχρι τεσσάρων (4) ισοδύναμων πλήρων οικονομικών υποτροφιών δυναμένων να επιμεριστούν και μερικώς σε περισσότερες κατ’ έτος σε Υποψήφιους φοιτητές του ΠΜΣ  Shipping Management διακρινόμενων:
1. Είτε με ακαδημαϊκά κριτήρια
2. Είτε με κοινωνικά κριτήρια (εξαίρετη παρουσία στον κοινωνικό χώρο ιδιαίτερα της ναυτιλίας με δράσεις ή ενέργειες που προάγουν την κοινωνική συνοχή, την διαρκή βιώσιμη ανάπτυξη ή το περιβάλλον)
3. Ή εργασιακά κριτήρια (αναγνωρισμένη επαγγελματικά υπηρεσία σε τομέα συναφή ή σχετιζόμενο με τη ναυτιλία και το cluster της).

Η επιλογή των εισακτέων γίνεται σε πρώτη φάση με βάση τα τυπικά προσόντα και σε δεύτερη φάση με βάση την προσωπική συνέντευξη και τη συνεκτίμηση των κριτηρίων επιλογής (γνωστικό αντικείμενο πρώτου συναφούς πτυχίου, βαθμός πτυχίου, εργασιακή εμπειρία (έτη εμπειρίας) σε συναφές αντικείμενο, κατοχή δεύτερου πτυχίου, συνέντευξη).

Υποβολή αιτήσεων :
Α) Προσωπικά στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. στη Ναυτιλιακή Διοικητική (Κτίριο Ναυτιλιακών Σπουδών, Γρ. Λαμπράκη 21 & Διστόμου, 5ος όροφος, γραφείο 502) κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-13.00 ή κάθε Τετάρτη 16.00-17.00 από την έναρξη έως τη λήξη των υποψηφιοτήτων.
Β) Ταχυδρομικώς : Με συστημένη ταχυδρομική αποστολή στη διεύθυνση : Γραμματεία Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών, (με την ένδειξη: για το MSc in Shipping Management), Κτίριο Ναυτιλιακών Σπουδών, Γρ. Λαμπράκη 21 & Διστόμου, Πειραιάς 18533, 5ος όροφος, γραφείο 502
Γ) Ηλεκτρονικά: Στη ηλεκτρονική διεύθυνση: shipman@unipi.gr
Δ) Online : https://maritime-unipi.gr/spoudes/metaptychiakes-spoudes/msc-in-shippingmanagement/application/

Το Πρόγραμμα έχει μια διαδικασία υποβολής αιτήσεων σε τρεις (3) κύκλους.
• α’ κύκλος: 10/3-30/4
• β’ κύκλος: 1/5-30/6
• γ’ κύκλος: 31/7-10/9

Η αξιολόγηση θα είναι συνεχής και οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται μέχρι συμπλήρωσης του αριθμού των προσφερόμενων θέσεων.

Oι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Αίτηση εγγραφής
2. Βιογραφικό σημείωμα μέχρι 4 σελίδες
3. Αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών (μέχρι την έναρξη του Προγράμματος)
4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας, στο οποίο αναγράφεται και ο βαθμός πτυχίου.
5. Δύο συστατικές επιστολές μια εκ’ των οποίων από μέλος ΔΕΠ (ΑΕΙ, ΑΤΕΙ).
6. Αποδεικτικά επαγγελματικής ή ερευνητικής δραστηριότητας, ή επαγγελματικής πιστοποίησης εάν υπάρχουν
7. Επικυρωμένο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας αγγλικής εκτός αν οι ενδιαφερόμενοι έχουν πραγματοποιήσει κύκλο σπουδών σε αγγλόφωνη εκπαίδευση.
8. Κείμενο 500 λέξεων που εξηγεί το κίνητρο του/της υποψηφίου/ας να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα
9. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρεται ότι ο υποψήφιος έχει λάβει γνώση του παρόντος Κανονισμού και ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους αναφερόμενους σε αυτόν κανόνες λειτουργίας του ΠΜΣ

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κ. Ειρήνη Μαντέα στο τηλέφωνο 210 4142504 ή στην κεντρική γραμματεία στα τηλέφωνα 210 4142397, 210 4142175.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα στον παρακάτω σύνδεσμο: https://maritime-unipi.gr/mscsm

Exit mobile version