Site icon Spoudase.gr

Μουσικές Τέχνες

Σκοπός του προγράμματος

Ο σκοπός του Π.Μ.Σ. «Μουσικές Τέχνες» είναι η εξασφάλιση επιστημονικής επάρκειας και καλλιτεχνικής ολοκλήρωσης των σπουδαστών, η εξειδίκευση και η καλλιέργεια υψηλού επιπέδου δεξιοτήτων και γνώσεων στα γνωστικά αντικείμενα της μουσικής τέχνης που θεραπεύονται στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, η προώθηση της πρωτότυπης έρευνας καθώς και η ανάδειξη, διαχρονικά, του πλούτου της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.

Ειδικότερα, σκοπός του προγράμματος είναι η κατάρτιση εξειδικευμένων και άρτια καλλιεργημένων μουσικών/καλλιτεχνών, παιδαγωγών, ερευνητών οι οποίοι θα δραστηριοποιούνται στα καλλιτεχνικά, επαγγελματικά και ερευνητικά πεδία της καλλιτεχνικής δημιουργίας και πράξης, διδασκαλίας και έρευνας και διδακτικής της μουσικής. Οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. θα κατέχουν τις απαραίτητες, υψηλού επιπέδου δεξιότητες και γνώσεις, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα σε ένα ευμετάβλητο επαγγελματικό περιβάλλον, να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικού επιπέδου ή / και ερευνητική δραστηριότητα σε αντίστοιχα πεδία της τέχνης και της επιστήμης της μουσικής.

Αντικείμενα του προγράμματος

Αντικείμενα του Π.Μ.Σ. είναι η μουσική ερμηνεία και εκτέλεση (φωνητική / οργανική), η σύνθεση, η διεύθυνση μουσικών συνόλων, η έρευνα και η μεθοδολογία της διδασκαλίας της ευρωπαϊκής, ελληνικής έντεχνης, παραδοσιακής, παλαιάς και σύγχρονης μουσικής, καθώς και η μελέτη των τροπικών μουσικών παραδόσεων της Μεσογείου.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη:

 

Το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καλεί όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν στον 4ο κύκλο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μουσικές Τέχνες», να καταθέσουν Αίτηση έως Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020  συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά στο mail: mkastanidou@uom.edu.gr 

Απονεμόμενοι Μεταπτυχιακοί Τίτλοι 

Το ΠΜΣ «Μουσικές Τέχνες» για τον τέταρτο κύκλο σπουδών (2020-2022) απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στις εξής ειδικεύσεις: 

Χρονική διάρκεια: Τέσσερα (4) εξάμηνα ή τρία (3) εξάμηνα ανάλογα με την ειδίκευση. 

Έναρξη: Πρώτο δεκαήμερο Οκτωβρίου 2020. 

Γίνονται δεκτοί: Πτυχιούχοι τμημάτων Μουσικών Σπουδών και άλλων τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής (ΔΟΑΤΑΠ) καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ. 

Κόστος: 4000€ σε τέσσερεις (4) δόσεις με την έναρξη κάθε εξαμήνου φοίτησης. 

Εισαγωγικές Εξετάσεις: Δεύτερο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου 2020. 

Επίπεδο Γνώσης της Αγγλικής Γλώσσας: επίπεδο Β2 

Προσφερόμενες Ειδικεύσεις 4ου Κύκλου: 

  1. Ερμηνεία και Εκτέλεση (μετά τον τίτλο θα αναφέρεται και το κύριο αντικείμενο σπουδών) 

2.  Μουσική Δωματίου

– κιθάρα – ακορντεόν – βιολί – Ντούο πιάνο- τέσσερα χέρια – Ντούο δύο πιάνα – τέσσερα χέρια 

3. Διεύθυνση Ορχήστρας

4. Σύνθεση

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά: 

Exit mobile version