Site icon Spoudase.gr

Μοριακή Βιοϊατρική: Μηχανισμοί Ασθενειών, Μοριακές και Κυτταρικές θεραπείες και Βιοκαινοτομία (MSc Molecular Biomedicine)

Αντικείμενο του προγράμματος Μεταπτυχιακών σπουδών (Π.Μ.Σ.) στην «Μοριακή Βιοϊατρική: Μηχανισμοί Ασθενειών, Μοριακές και Κυτταρικές θεραπείες, και Βιοκαινοτομία» είναι η παροχή ανταγωνιστικής, διεθνούς επιπέδου εκπαίδευσης στη βιοϊατρική έρευνα και ανάπτυξη, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, ώστε να αποκτήσουν ένα ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο, εμπειρία και τεχνογνωσία σε ένα ιδιαίτερα δυναμικό και απαιτητικό πεδίο της σύγχρονης επιστήμης.

Οι βασικοί σκοποί του Π.Μ.Σ. είναι οι εξής:
Παροχή εκπαίδευσης για την δημιουργία νέων επιστημόνων με τις απαιτούμενες δεξιότητες στη μεταφραστική και κλινική έρευνα, στη βιοπληροφορική, την ανοσολογία, τη γενετική, τη μοριακή και κυτταρική βιολογία, στη λειτουργική γονιδιωματική και την επιγενετική.
Απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε τεχνολογίες αιχμής και ερευνητικά εργαλεία συμπεριλαμβανομένων νέων και καινοτόμων διαγονιδιακών τεχνικών, τεχνολογιών αλληλούχισης νέας γενιάς, μεθόδων πρωτεομικής, πρωτοποριακής φαινοτυπικής ανάλυσης ζωικών μοντέλων ασθενειών, καθώς και προηγμένων τεχνολογιών απεικόνισης.
Η ανάπτυξη μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων οι οποίες ενισχύουν τις προοπτικές σταδιοδρομίας των Μεταπτυχιακών Φοιτητών (ΜΦ) σε ακαδημαϊκά ή ιδιωτικά ιδρύματα.
Η έκθεση των ΜΦ στην διεθνή επιστημονική και επενδυτική/βιομηχανική κοινότητα.
Η αλληλεπίδραση των ΜΦ με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να αποκτήσουν κατάρτιση στην ανάπτυξη φαρμάκων και στις πλατφόρμες αξιολόγησης αυτών, στον προσδιορισμό νέων βιοδεικτών, καθώς και στην ανάπτυξη γνώσεων για το πώς θεμελιώδεις ανακαλύψεις μπορούν αν μεταφραστούν σε επιτυχημένες επενδύσεις, ενισχύοντας την κουλτούρα της επιχειρηματικότητας.
Να αποκτήσουν οι ΜΦ την ικανότητα να αλληλεπιδρούν με ένα επαγγελματικό περιβάλλον, την επιστημονική κοινότητα ή την κοινωνία γενικότερα σχετικά με βασικά ζητήματα της επιστήμης.

Οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. θα μπορούν να αντιμετωπίζουν επιτυχώς και αποτελεσματικά τις αυξανόμενες προκλήσεις του πεδίου της βιοϊατρικής έρευνας ακολουθώντας ακαδημαϊκές κατευθύνσεις (διδακτορικό κτλ) ή/ και στελεχώνοντας ερευνητικές υποδομές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Περαιτέρω, οι απόφοιτοι του ΠΜΣ θα μπορούν να εργαστούν σε τμήματα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) φαρμακευτικών εταιρειών, και να ιδρύσουν/στελεχώσουν βιοτεχνολογικές εταιρίες υψηλής έντασης γνώσης.

Δείτε την προκήρυξη:

 

Η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμιγκ» οργανώνει Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ.) το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στη «Μοριακή Βιοϊατρική: Μηχανισμοί Ασθενειών, Μοριακές και Κυτταρικές θεραπείες και Βιοκαινοτομία». 

Για την απόκτηση ΔΜΣ γίνονται δεκτοί, κατόπιν επιλογής και εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων, πτυχιούχοι τμημάτων Σχολών Επιστημών Υγείας και Τμημάτων Σχολών συναφών Θετικών Επιστημών ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και πολυτεχνικών σχολών (π.χ. Ιατρικής, Βιολογίας, Μοριακής Βιολογίας, Βιοχημείας, Χημείας, Χημικών μηχανικών, Φυσικής, Φαρμακευτικής, Οδοντιατρικής, Βιοτεχνολογίας, (Βιο)πληροφορικής, Νοσηλευτικής και άλλων συναφών πεδίων των Επιστημών της Ζωής) της ημεδαπής καθώς και απόφοιτοι αντίστοιχων Τμημάτων, αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ, ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής (ν.3685/2008). Απόφοιτοι άλλων σχολών που δεν σχετίζονται με το πεδίο των επιστημών ζωής (πχ Πληροφορικής, Στατιστικής κ.α) γίνονται δεκτοί υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν βασικές γνώσεις μοριακής και κυτταρικής βιολογίας που τεκμηριώνονται με επιτυχή παρακολούθηση σχετικών με το αντικείμενο μαθημάτων Πανεπιστημιακού Ιδρύματος ή συναφών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εν τέλει με την εξέταση κατά τη διάρκεια της προσωπικής συνέντευξης.

Ο μέγιστος αριθμός των μεταπτυχιακών φοιτητών που θα επιλεγούν και θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 στο ΔΠΜΣ για απόκτηση ΔΜΣ είναι 25. 

Οι υποψήφιοι θα εγγραφούν στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Η διάρκεια του ΔΠΜΣ για απόκτηση ΔΜΣ είναι τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα. 

Η γλώσσα διδασκαλίας του Προγράμματος είναι η Αγγλική. 

Η παρακολούθηση του Προγράμματος για λήψη ΔΜΣ, συνεπάγεται καταβολή διδάκτρων από κάθε φοιτητή /τρια για τα λειτουργικά έξοδα που ανέρχονται συνολικά σε 1.000€ ανά εξάμηνο. Τα δίδακτρα καταβάλλονται στην αρχή κάθε εξαμήνου σε μία (1) δόση. 

Οι εγγεγραμμένοι στο ΔΠΜΣ απολαμβάνουν όλων των ευεργετημάτων, τα οποία ορίζει η σχετική με τη φοιτητική ιδιότητα, νομοθεσία.

Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών γίνεται με συνεκτίμηση των εξής κριτηρίων:
Το γενικό βαθμό του πτυχίου.
Το βαθμό επίδοσης σε προπτυχιακά μαθήματα συναφή με το αντικείμενο του ΔΠΜΣ
Το βαθμό επίδοσης και το αντικείμενο της προπτυχιακής διπλωματικής εργασίας όπου υπάρχει.
Την τυχόν ερευνητική δραστηριότητα του υποψηφίου (εργαστηριακή εμπειρία, ερευνητικές εργασίες, δημοσιεύσεις κλπ)
Επίπεδο Αγγλικής γλώσσας.
Τις συστατικές επιστολές.
Την επίδοση στην προσωπική συνέντευξη, από την Επιτροπή Επιλογής Μεταπτυχιακών Φοιτητών. 

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ:
http://www.molecularbiomedicine.gr/ 

Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων: ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 στις 17:00

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα ακόλουθα δικαιολογητικά: 

Οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται από τη Γραμματεία του ΔΠΜΣ για τον τόπο και την ώρα της προσωπικής συνέντευξης.

Οι επιτυχόντες στο ΔΠΜΣ υποχρεούνται να καταβάλλουν κατά την ημέρα της εγγραφής τους αντίγραφα όλων των δικαιολογητικών που καταθέσαν ηλεκτρονικά καθώς και αντίγραφο της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Γραμματεία του ΔΠΜΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: molecularbiomedicine@med.uoa.gr ή στο τηλέφωνο (+30) 210 – 89 79 628 

Exit mobile version