Site icon Spoudase.gr

Μαθηματικά (MSc in Mathematics)

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) έχει ως αντικείμενο τα Μαθηματικά με την εμβάθυνση και την προαγωγή της γνώσης και της έρευνας τόσο στη θεωρητική όσο και στην εφαρμοσμένη διάστασή τους.

Σκοπός του ΠΜΣ είναι η εξειδίκευση νέων επιστημόνων τόσο στην ευρύτερη περιοχή των Μαθηματικών όσο και σε επιμέρους κλάδους με στόχο την ανάδειξη επιστημόνων ικανών να συμβάλουν στην ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, ερευνητικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών/οικονομικών αναγκών της χώρας καθώς και στην ενίσχυση και προβολή των καινοτομικών της ικανοτήτων. Επιπροσθέτως το ΠΜΣ στοχεύει στη δημιουργία μεταπτυχιακών σπουδών διεθνούς επιπέδου με κριτήρια την υψηλή επιστημονική ποιότητα και αριστεία που θα συγκρατούν ένα μεγάλο μέρος του επιστημονικού δυναμικού που διαφεύγει στο εξωτερικό (brain drain) για αντίστοιχες σπουδές, αντικαθιστώντας τη μονόπλευρη φυγή από μια αμφίδρομη επιστημονική κινητικότητα.

Το ΠΜΣ διασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις (ουσιαστική κατάρτιση σε όλους τους κλάδους των Μαθηματικών, όπως Θεωρητικά Μαθηματικά, Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα, Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά καθώς και γνώση και εμπειρία στη διδακτική τους) ώστε οι απόφοιτοί του να μπορούν να στελεχώσουν δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς καθώς και διάφορες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, όπως κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που σχετίζονται  με την ανάπτυξη και εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων διδασκαλίας των Μαθηματικών στην πρω τοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κ.ά. Επίσης θα μπορούν να εργαστούν ως επιμορφωτές σε Σχολές, Κέντρα ή Ινστιτούτα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και να αναλάβουν έργο Σχολικών Συμβούλων.

Δείτε την προκήρυξη:

Το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απευθύνει πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υποψήφιων μεταπτυχιακών φοιτητών για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Μαθηματικά», διάρκειας τεσσάρων (4) εξαμήνων, στις εξής ειδικεύσεις:

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών έχει ως αντικείμενο τα Μαθηματικά με την εμβάθυνση και την προαγωγή της γνώσης και της έρευνας τόσο στη θεωρητική όσο και στην εφαρμοσμένη διάστασή τους.

Σκοπός του ΠΜΣ είναι η εξειδίκευση νέων επιστημόνων τόσο στην ευρύτερη περιοχή των Μαθηματικών όσο και σε επιμέρους κλάδους με στόχο την ανάδειξη επιστημόνων ικανών να συμβάλουν στην ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, ερευνητικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών/οικονομικών αναγκών της χώρας καθώς και στην ενίσχυση και προβολή των καινοτομικών της ικανοτήτων. Επιπροσθέτως το Π.Μ.Σ. στοχεύει στην δημιουργία μεταπτυχιακών σπουδών διεθνούς επιπέδου με κριτήρια την υψηλή επιστημονική ποιότητα και αριστεία.

Στο Π.Μ.Σ. «Μαθηματικά» δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι πτυχιούχοι Σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το πρόγραμμα των οποίων εξασφαλίζει επαρκές μαθηματικό υπόβαθρο καθώς και τελειόφοιτοι των ιδίων σχολών. Οι επιλεγέντες εγγράφονται στο Χειμερινό Εξάμηνο, εφόσον ως τότε έχουν αποκτήσει τον πρώτο τίτλο σπουδών τους. Αν δεν έχουν καταστεί πτυχιούχοι με την ολοκλήρωση της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου, μπορούν να εγγραφούν στο Εαρινό Εξάμηνο, εφόσον έχουν καταστεί ως τότε πτυχιούχοι.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ο αριθμός των μεταπτυχιακών φοιτητών που θα επιλεγούν και θα εγγραφούν ανά ειδίκευση έχει κατ’ ανώτατο όριο ως εξής:

Α. Ειδίκευση στα Μαθηματικά (Θεωρητικά Μαθηματικά), 25 (είκοσι πέντε) μεταπτυχιακοί φοιτητές
Β. Ειδίκευση στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, 15 (δεκαπέντε) μεταπτυχιακοί φοιτητές
Γ. Ειδίκευση στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα, 15 (δεκαπέντε) μεταπτυχιακοί φοιτητές

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν υπογεγραμμένη την αίτηση που υπάρχει στην παρούσα προκήρυξη και να την στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση secr@math.uoa.gr καθώς και να συμπληρώσουν τη διαδικτυακή αίτηση (φόρμα) που βρίσκεται αναρτημένη στις διευθύνσεις (ιστότοπους):

Μέσω της διαδικτυακής αίτησης θα πρέπει να υποβληθούν και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που έχουν ως εξής:

  1. Αίτηση
  2. Αντίγραφα τίτλων προπτυχιακών σπουδών και τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών (αν υπάρχουν)
  3. Για τίτλους σπουδών που έχουν χορηγηθεί από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της αλλοδαπής θα πρέπει να υποβληθεί και πιστοποιητικό του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) σχετικό με την ισοτιμία και αντιστοίχιση των τίτλων σπουδών με τους αντίστοιχους των Ελληνικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων
  4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας
  5. Βιογραφικό σημείωμα
  6. Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας (2 όψεις) ή Διαβατηρίου
  7. Έγγραφα που κατά την κρίση του υποψηφίου πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την αξιολόγηση (π.χ. τυχόν επιστημονικές δημοσιεύσεις)
  8. Στοιχεία επιστολογράφων για δύο (2) συστατικές επιστολές (ονόματα, ιδρύματα στα οποία είναι Καθηγητές και ηλεκτρονικές διευθύνσεις). Οι επιστολές θα πρέπει να αποσταλούν από τους Καθηγητές κατ’ ευθείαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση secr@math.uoa.gr )
  9. Αντίγραφα πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών 10.Μία (1) πρόσφατη φωτογραφία

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν από τη Δευτέρα 18-05-2020 έως και τη Δευτέρα 15-06-2020.

Στο διάστημα αυτό θα πρέπει αφενός να σταλεί η υπογεγραμμένη αίτηση στη Γραμματεία και αφετέρου να συμπληρωθεί η διαδικτυακή αίτηση όπως περιγράφηκε παραπάνω.

Διευκρινίζεται ότι η υποβολή αίτησης γίνεται μόνο σε μία περίοδο και δεν υπάρχει δεύτερη προκήρυξη. Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει την αίτηση και τα δικαιολογητικά και για τις τρεις (3) ειδικεύσεις του Π.Μ.Σ. Εφόσον επιτύχει σε περισσότερες από μία, μπορεί να εγγραφεί μόνον σε μία ειδίκευση που θα επιλέξει ο ίδιος.

H επιλογή των υποψηφίων γίνεται από Επιτροπές Επιλογής που απαρτίζουν καθηγητές του Τμήματος Μαθηματικών τους οποίους ορίζει η Συνέλευση του Τμήματος. Η επιλογή γίνεται σε δύο (2) στάδια: Κατά το πρώτο στάδιο γίνεται η επιλογή σύμφωνα μόνο με τα κριτήρια της Δέσμης Α΄, η οποία και ολοκληρώνεται έως το τέλος Ιουλίου. Στο στάδιο αυτό διαμορφώνεται ένας κατάλογος φοιτητών που προτείνονται να γίνουν δεκτοί στο Π.Μ.Σ., ένας δεύτερος κατάλογος που περιέχει υποψηφίους που παραπέμπονται σε εξετάσεις σύμφωνα με τα κριτήρια της Δέσμης Β΄ και ένας τρίτος κατάλογος που περιέχει τις περιπτώσεις φοιτητών των οποίων η τελική αξιολόγηση θα γίνει το Σεπτέμβριο συνεκτιμώντας την απόδοση των υποψηφίων με τα κριτήρια της Δέσμης Β’ και πιθανά νέα στοιχεία που θα προκύψουν από τα αποτελέσματα εξετάσεων προπτυχιακών μαθημάτων. Στο δεύτερο στάδιο γίνεται η επιλογή σύμφωνα με τα κριτήρια της Δέσμης Β΄ και σύμφωνα με τα κριτήρια της Δέσμης Α΄ για τους φοιτητές του τρίτου καταλόγου του πρώτου σταδίου. Ειδικότερα οι γραπτές εξετάσεις σύμφωνα με τα κριτήρια της Δέσμης Β΄ θα διενεργηθούν σύμφωνα με πρόγραμμα που θα γνωστοποιηθεί μέσω του ιστότοπου του Τμήματος (στο πεδίο ανακοινώσεις). (Η αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας επιλογής καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τη δομή, τη λειτουργία και τα αντικείμενα του Π.Μ.Σ. «Μαθηματικά» αναφέρονται στον Κανονισμό του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην διεύθυνση https://www.math.uoa.gr/fileadmin/depts/math.uoa.gr/uploads/Archeia_Metaptychiakoy_ Programmatos/Kanonismos_PMS_Mathimatika.pdf

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ή για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται με email στην διεύθυνση secr@math.uoa.gr

Exit mobile version