Site icon Spoudase.gr

Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών

Αντικείμενο του ΠΜΣ «Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών» είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένων γνώσεων, καινοτόμων εμπειριών και εφαρμοσμένων δεξιοτήτων στις τεχνολογίες αιχμής των τηλεπικοινωνιών, των ηλεκτρονικών, των αυτοματισμών, των υπολογιστών, και της πληροφορικής.

Οι απόφοιτοι του ΠΜΣ θα έχουν γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες ώστε:

Σκοπός του ΠΜΣ «Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών και Αυτοματισμών» είναι να εκπαιδεύει πτυχιούχους Τμημάτων Μηχανικών, Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας, Θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών και άλλων συναφών ειδικοτήτων, να αναπτύσσει τις ερευνητικές τους δεξιότητες και να δημιουργεί απόφοιτους υψηλού επιπέδου στους επιστημονικούς τομείς των τηλεπικοινωνιών, των ηλεκτρονικών, των αυτοματισμών, της πληροφορικής και των εφαρμογών τους. Εφοδιάζοντας τους φοιτητές με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, δίνοντας στους αποφοίτους τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν ακαδημαϊκά και επαγγελματικά στο διεθνές περιβάλλον και προωθώντας την έρευνα στις γνωστικές περιοχές των τεχνολογιών αιχμής, το ΠΜΣ προάγει την επιστημονική γνώση, κινείται στην κατεύθυνση των κύριων αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της χώρας, ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, και παρέχει πεδίο για υψηλού επιπέδου ερευνητικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες.

Στόχοι του ΠΜΣ «Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών και Αυτοματισμών» είναι:

Δείτε αναλυτικά την Προκήρυξη:

 

Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου οργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) “Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών” με έδρα τα Χανιά. Το ΠΜΣ έχει επανιδρυθεί με βάση τα ΦΕΚ 3281/τ.Β/27-8-2019 (σε εφαρμογή της παρ. 10 του άρθρου 55 του Νόμου 4610/2019) και 2068/τ.Β/7-6-2018, και απευθύνεται ιδιαίτερα στις ανάγκες εξειδίκευσης που έχουν οι ενδιαφερόμενοι σε τομείς που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τα ηλεκτρονικά, τους αυτοματισμούς και την πληροφορική.

Το ΠΜΣ ολοκληρώνεται σε 3 εξάμηνα σπουδών πλήρους φοίτησης, ή περισσότερα εξάμηνα σπουδών μερικής φοίτησης, απαιτώντας είτε (α) 8 μαθήματα και διπλωματική εργασία, είτε (β) 12 μαθήματα.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή:

Για άλλες περιπτώσεις υποψηφίων αποφασίζει η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΜΣ.

Ο μέγιστος αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε 15 άτομα.

Ο επόμενος κύκλος του ΠΜΣ ξεκινά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2020-21 και τα μαθήματα ξεκινούν 19/10/2020.

Αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων για τον επόμενο κύκλο του ΠΜΣ υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη Γραμματεία του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών (email gitona@hmu.gr, τηλ 28210 23058) έως και 9/10/2020.

Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένων γνώσεων, καινοτόμων εμπειριών και εφαρμοσμένων δεξιοτήτων στις τεχνολογίες αιχμής των τηλεπικοινωνιών, των ηλεκτρονικών, των αυτοματισμών, των υπολογιστών, και της πληροφορικής.

Σκοπός του ΠΜΣ είναι να εκπαιδεύει πτυχιούχους Τμημάτων Μηχανικών, Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας, Θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών και άλλων συναφών ειδικοτήτων, να αναπτύσσει τις ερευνητικές τους δεξιότητες και να δημιουργεί απόφοιτους υψηλού επιπέδου στους επιστημονικούς τομείς των τηλεπικοινωνιών, των ηλεκτρονικών, των αυτοματισμών, της πληροφορικής και των εφαρμογών τους. Εφοδιάζοντας τους φοιτητές με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, δίνοντας στους αποφοίτους τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν ακαδημαϊκά και επαγγελματικά στο διεθνές περιβάλλον και προωθώντας την έρευνα στις γνωστικές περιοχές των τεχνολογιών αιχμής, το ΠΜΣ προάγει την επιστημονική γνώση, κινείται στην κατεύθυνση των κύριων αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της χώρας, ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, και παρέχει πεδίο για υψηλού επιπέδου ερευνητικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του ΠΜΣ, οι φοιτητές επιλέγουν είτε 8 είτε 12 από τα συνολικά 18 προσφερόμενα μαθήματα:

  1. Εφαρμοσμένα Ηλεκτρονικά: Ισχύος & Υψηλών Συχνοτήτων,
  2. Ευρυζωνικές Επικοινωνίες,
  3. Τεχνικές Προγραμματισμού και Αλγόριθμοι,
  4. Ενσωματωμένα Συστήματα,
  5. Τεχνολογική Επιχειρηματικότητα & Τεχνοοικονομική Ανάλυση,
  6. Οπτικά Δίκτυα και Οπτοηλεκτρονικά Συστήματα,
  7. Αμυντικές Τεχνολογίες και Ηλεκτρομαγνητική Συμβατότητα,
  8. Ασύρματα Δίκτυα και Κινητές Επικοινωνίες,
  9. Μηχατρονική,
  10. Παράλληλη Επεξεργασία και Υπολογιστικά Πλέγματα,
  11. Σκέδαση, Διάδοση και Ακτινοβολία Ηλεκτρομαγνητικών Κυμάτων,
  12. Μικροκυματικές – Χιλιοστομετροκυματικές Επικοινωνίες και Κεραίες,
  13. Τεχνολογίες Μη Καταστροφικού Ελέγχου,
  14. Πολυμερικά Ηλεκτρονικά,
  15. Ειδικά Θέματα Μετρητικών Συστημάτων,
  16. Δεξιότητες και Δεοντολογία στις Επιστήμες,
  17. Βαθιά Μηχανική Μάθηση, 18. Φερεγγυότητα Ψηφιακών Συστημάτων.

Η επιλογή των εισακτέων μεταπτυχιακών φοιτητών, γίνεται με βάση σύστημα μορίων, για τον υπολογισμό των οποίων λαμβάνονται υπόψη η συνάφεια και ο βαθμός του πτυχίου, η πιθανή επαγγελματική εμπειρία στο αντικείμενο, η προσωπική συνέντευξη, και η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Επιλέγονται οι υποψήφιοι που συγκεντρώνουν τα περισσότερα μόρια.

Η φοίτηση στο ΠΜΣ είναι δωρεάν, χωρίς δίδακτρα, τέλη εγγραφής ή τέλη φοίτησης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν έως και 9 Οκτωβρίου 2020, ηλεκτρονικά στη Γραμματεία του Τμήματος (με email στo gitona@hmu.gr) τα εξής:

(1) αίτηση υποψηφιότητας (με βάση το αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ πρότυπο),
(2) επικυρωμένο τίτλο σπουδών και αναλυτική βαθμολογία,
(3) αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα,
(4) πιστοποιητικό ή υπεύθυνη δήλωση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας,
(5) τα στοιχεία επικοινωνίας δύο ατόμων που γνωρίζουν τον υποψήφιο για να παράσχουν τη γνώμη τους, ή δύο συστατικές επιστολές, και
(6) σύντομο κείμενο προθέσεων φοίτησης (με βάση το αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ πρότυπο).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:

Exit mobile version