Site icon Spoudase.gr

Γλωσσολογία

Το Π.Μ.Σ. απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) με τίτλο: «Γλωσσολογία» στις εξής ειδικεύσεις:

Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. είναι η μελέτη της

Σκοπός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. είναι η ανάπτυξη της έρευνας, η μετεκπαίδευση και η εξειδίκευση των νέων επιστημόνων στα επιστημονικά πεδία του Τομέα Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ.: α) Θεωρητική Γλωσσολογία, β) Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία, γ) Ιστορική Γλωσσολογία, και (δ) Βαλκανική Γλωσσολογία. Πιο συγκεκριμένα, το Π.Μ.Σ. Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. αποσκοπεί να καλλιεργήσει και να διευρύνει τις ικανότητες των νέων επιστημόνων για γνώση και συνθετική έρευνα, να δημιουργήσει επιστήμονες και ερευνητές/τριες με τη μεγαλύτερη δυνατή κατάρτιση, που θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σε ειδικευμένους Γλωσσολόγους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα εντός και εκτός της Ελλάδας και να ανταποκριθούν με τον επαρκέστερο τρόπο στις όποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις τους, και που επίσης θα μπορούν να αποκτήσουν το κατάλληλο υπόβαθρο για να προχωρήσουν σε Σπουδές Γ’ Κύκλου και να ασχοληθούν με την επιστημονική έρευνα σε ακαδημαϊκό επίπεδο, καθώς και να συμβάλουν στην ενίσχυση και διάδοση των γλωσσολογικών σπουδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη:

 

Η Συνέλευση του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. (συνεδρία αρ. 487/25-6-2020) αποφάσισε την προκήρυξη δεκαπέντε (15) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών στο Π.Μ.Σ. Γλωσσολογίας (Β΄ κύκλος σπουδών) για το πανεπιστημιακό έτος 2020-2021, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Εσωτερικό Κανονισμό αυτού του Π.Μ.Σ., το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί με το ΦΕΚ. 3445/17-8-2018, τ.Β., ως εξής:

Στο Π.Μ.Σ. Γλωσσολογίας του Β΄ Κύκλου Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας γίνονται δεκτοί/ές πτυχιούχοι των Τμημάτων Φιλολογίας της ημεδαπής ή αντίστοιχων Τμημάτων ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Σε ειδικές περιπτώσεις εφόσον επιτύχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις και ύστερα από εισήγηση της Σ.Ε. του Π.Μ.Σ. Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ., γίνονται δεκτές και υποψηφιότητες πτυχιούχων άλλων Τμημάτων καθώς και πτυχιούχων Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Επίσης, γίνονται δεκτοί/ές ως υπεράριθμοι όσοι/ες υποψήφιοι/ες ισοβάθμησαν με τον τελευταίο επιτυχόντα.

Καλείται κάθε ενδιαφερόμενος/η να υποβάλει στη Γραμματεία του Τμήματος Φιλολογίας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αίτηση υποψηφιότητας στην οποία αναγράφονται:
– η ειδίκευση που θέλει να ακολουθήσει.
– η/οι επιπλέον ξένη/ες γλώσσα/ες (από τις: Γαλλική, Ισπανική, Ιταλική, Γερμανική και Ρωσική), στην/στις οποία/ες τυχόν επιθυμεί να εξεταστεί, για να βελτιώσει τη μοριοδότησή του/της. (Επισημαίνεται ότι εξετάζεται υποχρεωτικά στην Αγγλική γλώσσα.)
2. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.
3. Υπόμνημα, έκτασης 1.000 περίπου λέξεων, στο οποίο αναφέρονται τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του υποψηφίου, καθώς και οι λόγοι για τους οποίους ενδιαφέρεται να σπουδάσει στο συγκεκριμένο Π.Μ.Σ.
4. Αντίγραφο πτυχίου και αναγνώριση από Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή βεβαίωση ότι έχει κατατεθεί αίτηση στο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για να γίνει η αναγνώριση, σε περίπτωση που το πτυχίο προέρχεται από ομοταγές ίδρυμα του εξωτερικού.
5. Παράρτημα Διπλώματος (Diploma Supplement) ή αναλυτική βαθμολογία, όπου θα αναγράφονται και οι πιστωτικές μονάδες (ECTS) κάθε μαθήματος του Α΄ Κύκλου Σπουδών.
6. Αποδεικτικά για τυχόν ερευνητική ή/και συγγραφική δραστηριότητα, για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα κινητικότητας σπουδαστών, καθώς και αντίγραφα άλλων τίτλων Σπουδών Α΄ Κύκλου (πτυχίου) ή Β΄ Κύκλου (μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών).
7. Υποψήφιοι/ες της αλλοδαπής πρέπει να προσκομίσουν επίσης Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας επιπέδου τουλάχιστον Β2.

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών 10-29 Σεπτεμβρίου 2020

Οι εξετάσεις στο γνωστικό αντικείμενο και τις ξένες γλώσσες και η συνέντευξη θα πραγματοποιηθούν στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος Φιλολογίας (τηλ. 2310 – 995246/995260 και info@lit.auth.gr).

Exit mobile version