Site icon Spoudase.gr

Φυσικοθεραπεία και Αποκατάσταση

Το πρόγραμμα λειτουργεί με δύο κατευθύνσεις:

  1. Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία,
  2. Νευρολογική Φυσικοθεραπεία

Περιγραφή Προγράμματος

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Φυσικοθεραπεία κι Αποκατάσταση στοχεύει να:

Προοπτικές Σταδιοδρομίας

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες Φυσικοθεραπευτές που χρειάζονται να ειδικευτούν στην αντιμετώπιση Μυοσκελετικών ή Νευρολογικών προβλημάτων και παθήσεων.

Οι απόφοιτοι θα μπορούν με το πέρας των σπουδών τους να απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλοι φυσικοθεραπευτές, σε δημόσια νοσοκομεία και κλινικές, σε αθλητικά σωματεία και σε κέντρα αποκατάστασης ως εξειδικευμένοι φυσικοθεραπευτές. Επίσης θα μπορούν να αυτό απασχοληθούν στον Ιδιωτικό τομέα σαν ειδικευμένοι Φυσικοθεραπευτές στους τομείς της Μυοσκελετικής και Νευρολογικής Φυσικοθεραπείας.

Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να γίνουν δεκτοί σε σπουδές τρίτου κύκλου (Διδακτορικές Σπουδές)

Εισδοχή

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι φοιτητές θα είναι ικανοί να:

  1. Αξιολογούν διάφορες παθολογικές καταστάσεις με δομημένο τρόπο, να καταγράφουν τα ευρήματα τους και να σχεδιάζουν θεραπευτικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση τους με βάση τις πιο πρόσφατες επιστημονικές αποδείξεις (Evidence Based Physiotherapy).
  2. Να οργανώνουν σωστούς, έγκυρους κι αξιόπιστους τρόπους μυοσκελετικής κι νευρολογικής αξιολόγησης που να οδηγούν σε προγράμματα αποκατάστασης εξειδικευμένα ανά περίπτωση
  3. Επιδεικνύουν επαγγελματική συμπεριφορά προς τους ασθενείς και τους άλλους ειδικούς και να αποτελούν ενεργό μέλος και ισότιμο μέλος μιας ομάδας επιστημόνων υγείας.
  4. Προσφέρουν τις γνώσεις τους στους ασθενείς και να τους συμβουλεύουν για την ορθή και φυσιολογική στάση και κίνηση του σώματος, καθώς κι στους τρόπους αποκατάστασης ή και διατήρησης των νευρομυοσκελετικών δομών μετά από κακώσεις ή παθήσεις μυοσκελετικής και νευρολογικής αιτιολογίας.
  5. Κατανοούν τις ενδείξεις και αντενδείξεις της εφαρμογής τεχνικών και μεθόδων θεραπείας στην αποκατάσταση παθολογικών καταστάσεων.
  6. Εφαρμόζουν τους κώδικες βιοηθικής, να επιδεικνύουν προστασία της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των ασθενών και να σέβονται τις αποφάσεις τους.
  7. Αναλύουν και συνθέτουν κριτικά την διαθέσιμη βιβλιογραφία στον τομέα της φυσικοθεραπείας.
  8. Ερμηνεύουν τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και την πιο πρόσφατη βιβλιογραφία στο χώρο των βασικών επιστημών (ανατομία, φυσιολογία, εμβιομηχανική, νευροεπιστήμες, κ.ά.) και να αναθεωρούν ανάλογα την κλινική τους πράξη.
  9. Κατανοούν τη μεθοδολογία της επιστημονικής έρευνας και να συμμετέχουν σε κλινικές μελέτες όποτε αυτό είναι απαραίτητο.
Exit mobile version