Site icon Spoudase.gr

Επιστήμη της Άσκησης και της Φυσικής Αγωγής

Περιγραφή Προγράμματος

 

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Επιστήμης της Άσκησης και της Φυσικής Αγωγής αποσκοπεί στην παροχή σύγχρονης και επίκαιρης γνώσης, καθώς και στην αποτελεσματικότητα και στην καλύτερη δυνατή εφαρμογή των νέων τάσεων στους τομείς της άσκησης και της φυσικής δραστηριότητας. Η δυνατότητα επιλογής κατεύθυνσης και επικέντρωσης σε συγκεκριμένο στόχο, που δίνει το πρόγραμμα, βοηθά τον φοιτητή να επιλέξει τον τομέα προσωπικής του ανάπτυξης ακόμη πιο εξειδικευμένα στην επιστήμη της άσκησης ή τη φυσική αγωγή, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του και τον τομέα δραστηριοποίησής του.

Επιμέρους σκοποί του προγράμματος είναι:

Προοπτικές Σταδιοδρομίας

Οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος μπορούν να εργοδοτηθούν στους ακόλουθους τομείς:

Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να γίνουν δεκτοί σε σπουδές τρίτου κύκλου (Διδακτορικές Σπουδές).

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Ο φοιτητής, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αναμένεται να:

  1. Δημιουργεί προγράμματα απόδοσης και υγείας πολύ καλά σχεδιασμένα και βασισμένα στις ανάγκες των ατόμων που θα συμμετέχουν σε αυτά, με ευχάριστη εφαρμογή και με δυνατότητες αξιολόγησής τους.
  2. Αξιολογεί τις ανάγκες, να εφαρμόζει τεστ φυσικής κατάστασης, να συνταγογραφεί και να εφαρμόζει κατάλληλα προγράμματα, είτε ατομικά είτε ομαδικά.
  3.  Αναπτύσσει προγράμματα συγκεκριμένου σκοπού, καλύπτοντας τις ανάγκες μεγάλου μέρους του πληθυσμού.
  4. Παρουσιάζει μια ηγετική προσωπικότητα στο χώρο ενασχόλησης του.
  5. Εξειδικευτεί σε θέματα σχολικής φυσικής αγωγής με δυνατότητα περαιτέρω εξέλιξής του στον τομέα δραστηριότητάς του.
  6. Μπορεί να ερμηνεύει τα υπάρχοντα ερευνητικά δεδομένα αλλά και να πραγματοποιεί προσωπικές έρευνες για απάντηση προβλημάτων και θεμάτων που τον ενδιαφέρουν.
  7. Έχει αποκτήσει αναλυτικές, επικοινωνιακές και διαχειριστικές δεξιότητες στο εργασιακό περιβάλλον είτε αυτό είναι εκπαιδευτικό, είτε αθλητικό, είτε αναψυχής.
  8. Μπορεί να συζεύξει τη θεωρητική γνώση με την εμπειρία για να αντεπεξέλθει επάξια στον ανταγωνιστικό κόσμο των σπορ, της φυσικής δραστηριότητας και της προώθησης της υγείας.
  9. Έχει τα εφόδια και γνώση για τη συνεχή ανάπτυξη των ατομικών του δεξιοτήτων διά μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης, με στόχο τη διά βίου προσαρμογή στις εξελίξεις.
Exit mobile version