Επιστήμη και Μηχανική Υπολογιστών

 • Panepistimiop kritis
 • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) απονέμει:
   Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στην «Επιστήμη και Μηχανική Υπολογιστών».

   Το Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στην «Επιστήμη και Μηχανική Υπολογιστών» οργανώνεται γύρω από τις παρακάτω θεματικές περιοχές:

   • Αρχιτεκτονική Μικροηλεκτρονικών Συστημάτων
   • Δίκτυα Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνίες
   • Παράλληλα και Κατανεμημένα Συστήματα
   • Πληροφοριακά Συστήματα και Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Υπολογιστή
   • Υπολογιστική και Γνωσιακή Όραση, και Ρομποτική
   • Αλγοριθμική και Ανάλυση Συστημάτων
   • Βιοϊατρική Πληροφορική και Τεχνολογία
   • Τεχνολογία Πολυμέσων

   Στόχος του ΜΔΕ είναι η εμβάθυνση σε μία ή δύο θεματικές περιοχές της Επιστήμης και Μηχανικής Υπολογιστών, ώστε οι κάτοχοι του απονεμόμενου τίτλου να έχουν αυξημένες δυνατότητες συνεισφοράς σε βιομηχανική έρευνα και σχεδιασμό προϊόντων.

   Αντικείμενο- Σκοπός 

   Το ΠΜΣ έχει ως αντικείμενο την Επιστήμη και Μηχανική Υπολογιστών καλύπτοντας τόσο το θεωρητικό όσο και το τεχνολογικό περιεχόμενο αυτής. Σκοπός του είναι:

   (α) Η ειδίκευση σε περιοχές τις Επιστήμης Υπολογιστών, ώστε οι κάτοχοι του απονεμομένου ΔιπλώματοςΜεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) να έχουν αυξημένη εξειδίκευση στις οικείες περιοχές,
   (β) η εκπαίδευση και διαμόρφωση επιστημόνων-ερευνητών, ικανών να συνεισφέρουν στην προώθηση της έρευνας, της τεχνολογίας, της βιομηχανικής ανάπτυξηςκαι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο πεδίο της Επιστήμης και Μηχανικής Υπολογιστών.
   (γ) η περαιτέρω προαγωγή της γνώσης, η ανάπτυξη της έρευνας, καθώς και η ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, ερευνητικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας

   Η στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο Τμήμα και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΤΕ) υποστηρίζει διαρκώς ένα εξαιρετικό περιβάλλον για διεξαγωγή έρευνας και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, και συμβάλλει στην προσέλκυση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την από κοινού συμμετοχή σε διεθνείς δραστηριότητες εκπαίδευσης και έρευνας, και τη διατήρηση ενός μεγάλου εύρους διεθνών συνεργατών σε ακαδημαϊκό και βιομηχανικό επίπεδο.

   Όλη αυτή η προσπάθεια ενισχύεται σε μεταπτυχιακό επίπεδο, από υποτροφίες που χορηγούνται από το Πανεπιστήμιο, το ΙΤΕ καθώς και από άλλους οργανισμούς.

   Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις αιτήσεις εισαγωγής εδώ

  • Το σύνολο των Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) που απαιτούνται για την απόκτηση του ΔΜΣ ανέρχονται σε εκατόν είκοσι (120). Εκτός από τα μεταπτυχιακά μαθήματα, οι φοιτητές του ΠΜΣ ως μέρος των σπουδών τους συμμετέχουν στις παρακάτω θεματικές δραστηριότητες και εκπληρώνουν τις αντίστοιχες υποχρεώσεις.

   Το πρότυπο πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

   Δείτε αναλυτικά εδώ το πρόγραμμα σπουδών (σελ. 3)

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  ΆΡΘΡΑ
  Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email