Site icon Spoudase.gr

Εμβρυομητρική Ιατρική

Αντικείμενο του ΠΜΣ «Εμβρυομητρική Ιατρική» είναι η παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στο επιστημονικό πεδίο της Εμβρυομητρικής Ιατρικής (Ε.Ι.). Η Εμβρυομητρική Ιατρική είναι μια ραγδαία εξελισσόμενη υπο-ειδικότητα της μαιευτικής και γυναικολογίας.

Η Εμβρυομητρική Ιατρική αποτελεί τη βάση της παρακολούθησης της φυσιολογικά εξελισσόμενης κύησης, αλλά και της κύησης υψηλού κινδύνου. Η ανάγκη για εξειδίκευση και ισχυρό κλινικό και ερευνητικό υπόβαθρο στον συγκεκριμένο τομέα είναι αναντίρρητη διεθνώς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εμβρυϊκά προβλήματα και να μειωθεί η περιγεννητική, νεογνική και μητρική θνησιμότητα και νοσηρότητα. Η Εμβρυομητρική Ιατρική περιλαμβάνει τον προγεννητικό έλεγχο – πληθυσμιακό έλεγχο για καταστάσεις που απειλούν την κύηση και έτσι αποτελεί την υπέρτατη μορφή πρόληψης. Το Π.Μ.Σ. μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση αυτών των υπηρεσιών υγείας

Σκοπός του ΠΜΣ είναι:


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει για πρώτη φορά, το διετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «ΕΜΒΡΥΟΜΗΤΡΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ» (κατόπιν έγκρισης της του από το ΥΠΕΘ σύμφωνα με το Ν.4485/2017), το οποίο οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εμβρυομητρική Ιατρική» (MSc in Fetal and Maternal Medicine), μετά την πλήρη και επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών με βάση το πρόγραμμα σπουδών.

Ο τίτλος απονέμεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τη διοικητική υποστήριξη του Π.Μ.Σ. ασκεί η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με την παρούσα ανακοινώνεται η προκήρυξη του Π.Μ.Σ. για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Η έναρξη των μαθημάτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2020. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα (4) διδακτικά εξάμηνα. Ειδικότερα, στα τρία πρώτα εξάμηνα περιλαμβάνονται θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα και το τέταρτο εξάμηνο αφιερώνεται στην εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.

Τί προσφέρει το Π.Μ.Σ.

Υποχρεώσεις μεταπτυχιακών φοιτητών Π.Μ.Σ.

Στο Π.Μ.Σ. «Εμβρυομητρική Ιατρική» (MSc in Fetal and Maternal Medicine γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Ιατρικών Σχολών. ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ, ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν αίτηση η οποία συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αυτά αναγράφονται λεπτομερώς παρακάτω.

Για τη συμμετοχή τους στο Π.Μ.Σ. «Εμβρυομητρική Ιατρική» οι μεταπτυχιακοί φοιτητές καταβάλλουν τέλη φοίτησης που ανέρχονται στο ποσό των 1.250 ευρώ ανά εξάμηνο. Η καταβολή του τέλους γίνεται στην αρχή κάθε εξαμήνου. Μετά την καταβολή των διδάκτρων δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν  την αίτησή τους και όλα τα απαιτούμενα συνοδευτικά δικαιολογητικά σε σφραγισμένο φάκελο, από 25/11/2019 έως 31/12/2019  στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ, Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών,  Άνω Κλινική, 2ος όροφος Λεωφόρος Β. Σοφίας 76, Αθήνα 11528 (Πληροφορίες: 6942451603 αυστηρά Τρίτη και Πέμπτη 09:30 έως 12:00, matfetalmed@med.uoa.gr).

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση Συμμετοχής
  2. Βιογραφικό σημείωμα
  3. Προσωπική επιστολή αναφοράς των λόγων επιλογής του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος
  4. Αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών
  5. Δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές, εάν υπάρχουν
  6. Αποδεικτικά επαγγελματικής ή ερευνητικής δραστηριότητας, εάν υπάρχουν
  7. Φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
  8. Δύο συστατικές επιστολές
  9. Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας
  10. Αντίγραφο ταυτότητας

Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών θα γίνει με βάση τα ανωτέρω δικαιολογητικά και μετά από συνέντευξη των υποψηφίων από την Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος.

Exit mobile version