Site icon Spoudase.gr

Εφαρμοσμένα Ηλεκτρονικά Συστήματα

Σκοπός του ΠΜΣ είναι να εκπαιδεύει πτυχιούχους ηλεκτρονικούς μηχανικούς και πτυχιούχους συναφών ειδικοτήτων ενδυναμώνοντας τις επιστημονικές τους γνώσεις και τις ερευνητικές τους δεξιότητες σε τεχνολογίες αιχμής των εφαρμοσμένων ηλεκτρονικών. Να παράγει αποφοίτους οι οποίοι θα είναι ικανοί, ανταποκρινόμενοι στις αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας και τις ανάγκες της κοινωνίας, να δραστηριοποιούνται αποτελεσματικά τόσο σε ακαδημαϊκά όσο και σε βιομηχανικά/εταιρικά περιβάλλοντα διεθνώς, να συνδιαμορφώνουν τις εξελίξεις στο ευρύτερο τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων και να αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές.

Το ΠΜΣ είναι ένα γενικό/ευρύ πρόγραμμα σε εφαρμοσμένα ηλεκτρονικά συστήματα, που αντανακλά τις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα των ενσωματωμένων συστημάτων καθώς και συστημάτων μετρήσεων, ενέργειας, ελέγχου και επικοινωνιών.

Ο προσανατολισμός του ΠΜΣ είναι τεχνολογικός και διασφαλίζεται από την υποστήριξη κατάλληλου θεωρητικού υπόβαθρου σπουδών σε συνδυασμό με την παροχή υψηλού επιπέδου τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχους:

Οι απόφοιτοι του ΠΜΣ:

Δείτε την προκήρυξη:

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του 4 ου κύκλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Ειδίκευσης στα Εφαρμοσμένα Ηλεκτρονικά Συστήματα για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για εισαγωγή από τις 22/7/2020 έως 15/9/2020.

Τα τέλη φοίτησης είναι 400€ για όλους τους φοιτητές (αναμένεται το ΦΕΚ έγκρισης) και καταβάλλονται εφάπαξ με την εγγραφή. Σημειώνεται ότι μέχρι ποσοστού 30% γίνονται δεκτοί υπότροφοι με οικονομικά κριτήρια σύμφωνα με την παρ. 35 του νόμου 4485/2017. Ακόμη μπορούν να δοθούν υποτροφίες σε φοιτητές με ανταποδοτική εργασία. Η διάρκεια σπουδών είναι τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα και υπάρχει η δυνατότητα μερικής φοίτησης (με χρονική διάρκεια διπλάσια από εκείνη της πλήρους φοίτησης). Tα μαθήματα διεξάγονται στις αίθουσες και στα εργαστήρια του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων στην Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη του ΔΙΠΑΕ στη Σίνδο απογευματινές ώρες ή/και Σάββατο πρωί.

Το ΠΜΣ Εφαρμοσμένα Ηλεκτρονικά Συστήματα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ 2392/14-7-2017 & 3472/13-9-2019) και οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης επιπέδου εκπαίδευσης 7, στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή οµοταγών αναγνωρισµένων ιδρυµάτων της αλλοδαπής (αναγνώριση πτυχίου από ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ) σε τομείς που σχετίζονται με την ηλεκτρονική, τις τηλεπικοινωνίες, τους αυτοματισμούς και την πληροφορική (π.χ. πτυχιούχοι Ηλεκτρονικοί, Ηλεκτρολόγοι, Πολυτεχνικών Σχολών, Πληροφορικής, Επιστήμης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Μηχανικών Υπολογιστών, Αυτοματισμού, Θετικών Επιστημών). Επίσης μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και τελειόφοιτοι των Τμημάτων αυτών που κατά την εγγραφή τους θα προσκομίσουν το σχετικό πτυχίο ή βεβαίωση ολοκλήρωσης των σπουδών. Αιτήσεις από αποφοίτους άλλων ειδικοτήτων θα κριθούν κατά περίπτωση, ανάλογα με τις γνώσεις και εμπειρία του υποψηφίου.

Η αίτηση και ο (ηλεκτρονικός) φάκελος υποψηφιότητας σε συμπιεσμένο αρχείο κατατίθενται στον ιστότοπο: http://aris.noc.teithe.gr/el/msc2020/ από τις 22/7/2020 έως 15/9/2020 και θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση (συμπληρώνεται με την είσοδο στον παραπάνω ιστότοπο).
  2. Αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση της γραµµατείας του Τµήµατος στο οποίο φοιτούν, η οποία αναφέρει ότι ο υποψήφιος έχει περατώσει τις σπουδές του, το βαθµό πτυχίου και ότι εκκρεµεί µόνο η διαδικασία της ορκωµοσίας. Για πτυχίο αλλοδαπής απαιτείται και βεβαίωση ισοτιµίας και αντιστοιχίας του πτυχίου της αλλοδαπής από το ΔΟΑΤΑΠ.
  3. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθµολογίας.
  4. Αναλυτικό Βιογραφικό Σηµείωµα.
  5. Τεκµηρίωση της καλής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας και για τους αλλοδαπούς και της Ελληνικής γλώσσας.
  6. Επιστηµονικές δηµοσιεύσεις ή διακρίσεις (εάν υπάρχουν).
  7. Αποδεικτικά ερευνητικής ή επαγγελµατικής εµπειρίας (εάν υπάρχουν).

Τα παραπάνω δικαιολογητικά μπορούν να είναι αντίγραφα. Τα πρωτότυπα θα ζητηθούν από τους υποψηφίους κατά την εγγραφή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το Π.Μ.Σ., συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας εισαγωγής και αξιολόγησης υπάρχουν στην ιστοσελίδα: https://aes.iee.ihu.gr

Exit mobile version