Site icon Spoudase.gr

Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA)

Περιγραφή Προγράμματος

To MBA πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχει ως στόχο να παρέχει στους φοιτητές μια στερεή βάση της επιχειρηματικής παιδείας, προτρέποντας τους να εξελιχτούν σε αποτελεσματικούς διαχειριστές οπουδήποτε στο σημερινό παγκόσμιο ανταγωνιστικό, ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Το πρόγραμμα στοχεύει στο να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στο πλαίσιο αυτό, γενικό και πρακτικό, παραμένοντας κοντά στις τρέχουσες επιχειρηματικές πρακτικές. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να βοηθήσει τους σπουδαστές να αναπτύξουν την ικανότητα να λειτουργούν αποτελεσματικά σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον και να προσαρμοστούν γρήγορα στις μεταβαλλόμενες κοινωνικές, πολιτικές, νομικές και οικονομικές συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα οι στόχοι του προγράμματος περιλαμβάνουν:

Προοπτικές Σταδιοδρομίας

Θέσεις που κατέχονται από ορισμένους από τους αποφοίτους μας περιλαμβάνουν, Διευθυντής Μάρκετινγκ , Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων, Δημοσιονομικού Ελεγκτή κλπ.

Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές

Πολλοί από τους αποφοίτους του συμβατικού μας προγράμματος, συνέχισαν με διδακτορικά Πτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Το ΜΒΑ του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, ήταν ένα σκαλοπάτι για περαιτέρω ακαδημαϊκή και επαγγελματικές σπουδές. Αναμένουμε παρόμοια αποτελέσματα και για τους εξ-αποστάσεως αποφοίτους μας.

Εισδοχή

Ελάχιστη προϋπόθεση για εισδοχή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών αποτελεί η κατοχή πτυχίου (Bachelor’s Degree), από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο ή άλλο αναγνωρισμένο ισοδύναμο προσόν.

Επιπρόσθετα, οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να πληρούν και τα ακόλουθα κριτήρια εισδοχής:

Επαρκής Γνώση Αγγλικής Γλώσσας

Οι φοιτητές πληρούν τις απαιτήσεις για την αγγλική γλώσσα, εάν η γλώσσα διδασκαλίας του πρώτου τους πτυχίου ήταν η αγγλική. Σε άλλη περίπτωση, θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό TOEFL με ελάχιστο βαθμό 550 paper-based ή 213 για εξέταση computer-based, ή Internet-based TOEFL (iBT) με βαθμολογία τουλάχιστον 79-80 ή GCSE “O” Level με ελάχιστο βαθμό “C” ή IELTS με βαθμολογία 6.5 ή επιτυχία στις κατατακτήριες εξετάσεις αγγλικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, επίπεδο ENGL-100. Το Πανεπιστήμιο προσφέρει μαθήματα Αγγλικών όλων των επιπέδων, βοηθώντας τους φοιτητές να φτάσουν στο επίπεδο που απαιτείται για εισδοχή σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Οι απόφοιτοι του προγράμματος αναμένεται να:

Exit mobile version