Site icon Spoudase.gr

Χρηματοοικονομική και Τραπεζική (MSc in Finance and Banking)

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο Χρηματοοικονομική και Τραπεζική/M.Sc. in Finance and Banking έχει ως αντικείμενο την εμβάθυνση της επιστημονικής γνώσης και της τεχνικής κατάρτισης των σπουδαστών του στις γνωστικές περιοχές της Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής. Το πρόγραμμα εξειδικεύεται και στις δύο αυτές περιοχές των οικονομικών και εστιάζεται σε αυτές ως ακολούθως:
α) Στο πεδίο της Χρηματοοικονομικής, αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η εξειδίκευση και κατάρτιση των σπουδαστών σε θέματα αποτίμησης χρεογράφων, χρηματοοικονομικών κινδύνων, άριστης διαχείρισης χαρτοφυλακίων, προβλέψεων, μερισματικής πολιτικής και άριστης χρηματοδοτικής δομής των επιχειρήσεων, ασύμμετρης πληροφορίας, ρύθμισης και αποτελεσματικότητας των χρηματαγορών.
β) Στο πεδίο της Τραπεζικής, το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάλυση και ποσοτικοποίηση των κινδύνων των πιστωτικών ιδρυμάτων, την πιστωτική τους πολιτική και την διαχείριση των χαρτοφυλακίων τους, το ρυθμιστικό τους πλαίσιο σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο, την νομισματική πολιτική και την λειτουργία των κεντρικών τραπεζών, καθώς και την μακροπροληπτική πολιτική για κινδύνους ακραίων συνθηκών.
γ) Και στα δυο παραπάνω πεδία, το πρόγραμμα προσφέρει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές, ώστε οι απόφοιτοι του προγράμματος να είναι πλήρως καταρτισμένοι.

Στόχοι του Δ.Π.Μ.Σ. είναι:
1) η επιστημονική εκπαίδευση, εξειδίκευση και επαγγελματική κατάρτιση μεταπτυχιακών σπουδαστών, στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών για την κάλυψη των αναγκών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα,
2) η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων σε επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των επιχειρήσεων, των χρηματοοικονομικών και τραπεζικών ιδρυμάτων.

Δείτε την προκήρυξη:

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής (MSc in Finance and Banking) προσφέρει μεταπτυχιακού επιπέδου ειδίκευση και απευθύνεται σε νέους απόφοιτους ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, καθώς και σε στελέχη τραπεζών και επιχειρήσεων που επιθυμούν να εμβαθύνουν στους βασικούς τομείς της Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης για κάλυψη αναγκών του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. 

Στα πλαίσια του προγράμματος λειτουργούν δύο τμήματα σπουδών: 

Τμήμα Πλήρους Φοίτησης (full time) έχει διάρκεια τρία (3) εξάμηνα και τα μαθήματα είναι πρωινά ή/και απογευματινά.
Τμήμα Μερικής Φοίτησης (part time) έχει διάρκεια τέσσερα (4) εξάμηνα και τα μαθήματα είναι απογευματινά. 

Τα τέλη φοίτησης για την παρακολούθηση του ΔΠΜΣ ορίζονται σε 5.400€ για το πλήρους φοίτησης πρόγραμμα και 7.000€ για το μερικής φοίτησης πρόγραμμα. (Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρ. διεύθυνση http://dept.aueb.gr/financeandbanking). 

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι κυλιόμενη και χωρίζεται ως εξής: 

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική για το ακαδ. έτος 2020-2021, παρατείνεται έως την Παρασκευή 11-09-2020. Κατά τα λοιπά ισχύει η δημοσιευμένη Προκήρυξη υποβολής αιτήσεων.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και οι αιτήσεις αξιολογούνται με σειρά προτεραιότητας. 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση: https://e-graduate.applications.aueb.gr/ 

Για την υποβολή της ηλεκτρονικής σας αίτησης απαιτείται: 

  1. να συνδεθείτε στον ανωτέρω σύνδεσμο
  2. να εντοπίσετε στον κατάλογο των προσφερόμενων στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών Προγραμμάτων, το ΔΠΜΣ στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική
  3. να επιλέξετε τμήμα πλήρους ή μερικής φοίτησης
  4. να συμπληρώσετε με ακρίβεια όλα τα στοιχεία της αίτησης
  5. να ολοκληρώσετε τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αιτήσεως και να πατήσετε «Υποβολή».
  6. να αποστείλετε ταχυδρομικά, εντός προθεσμίας πέντε (15) ημερών, όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (όπως αυτά υποδεικνύονται ακολούθως), μαζί με την εκτυπωμένη φόρμα της ηλεκτρονικής αίτησης που έχετε οριστικοποιήσει. 

Απαραίτητα Δικαιολογητικά 

*Στα δικαιολογητικά αυτά υποβάλλονται τα πρωτότυπα ή απλά φωτοαντίγραφα. Για τα ξενόγλωσσα έγγραφα απαιτείται η προσκόμιση επικυρωμένων φωτοαντιγράφων (από την εκδούσα αρχή ή από δικηγόρο). 

Η υποβολή υποψηφιότητας στη παρούσα προκήρυξη δεν δημιουργεί οιαδήποτε αξίωση για αποδοχή αυτής. 

Διεύθυνση ταχυδρομικής αποστολής δικαιολογητικών: Κέντρο Μεταπτυχιακών Σπουδών Ο.Π.Α. Γραμματεία του ΔΠΜΣ στη Χρηματοοικονομική & Τραπεζική Ευελπίδων 47Α και Λευκάδος 33, 9ος όροφος, γραφείο 908- 909, ΤΚ 11362, Αθήνα Πληροφορίες καθημερινά 11:30 – 17.00 τηλ. 210-8203689 email: secretariat.financeandbanking@aueb.gr 

Exit mobile version