Site icon Spoudase.gr

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές 2017-2018 από το Ίδρυμα Λάτση

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προκηρύσσει τη χορήγηση 20 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές (επιπέδου Master’s) σε όλα τα επιστημονικά πεδία και 2 επιπλέον μεταπτυχιακών υποτροφιών στον τομέα των Ναυτικών και Ναυτιλιακών σπουδών

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προκηρύσσει τη χορήγηση 20 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές (επιπέδου Master’s) σε όλα τα επιστημονικά πεδία και 2 επιπλέον μεταπτυχιακών υποτροφιών στον τομέα των Ναυτικών και Ναυτιλιακών σπουδών μέσω του Πλωτού Μουσείου Νεράιδα (Ν.Π.Ι.Δ. www.neraida.org) για πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

1. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν όσοι πληρούν όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

2. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

3. ΕΠΙΛΟΓΗ

Το Ίδρυμα μετά τον έλεγχο των αιτήσεων συγκροτεί ειδική επιστημονική επιτροπή αξιολόγησης που αποτελείται από εξειδικευμένους ακαδημαϊκούς ανά επιστημονικό πεδίο. Στην επιλογή των υποτρόφων θα συνεκτιμηθούν, εκτός από την ακαδημαϊκή πορεία εκάστου υποψηφίου και

Το Ίδρυμα διατηρεί το δικαίωμα να καλέσει, κατά την κρίση του, υποψηφίους για προσωπική συνέντευξη σε οποιαδήποτε φάση της διαδικασίας αξιολόγησης.

4. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ & ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά, από τη Δευτέρα 24 Απριλίου έως και την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 και ώρα 14.00, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής το οποίο είναι προσβάσιμο εδώ. Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή (σκαναρισμένα), ενώ σε περίπτωση που επιλεγούν θα κληθούν να προσκομίσουν επικυρωμένα αντίγραφα των δικαιολογητικών που έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά.

Στο ηλεκτρονικό σύστημα θα υπάρχουν ενεργές δύο προκηρύξεις. Το γενικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών υποτροφιών του Ιδρύματος και το πρόγραμμα του Πλωτού Μουσείου Νεράιδα (Ν.Π.Ι.Δ.). Οι υποψήφιοι θα επιλέγουν σε ποιο από τα δύο προγράμματα επιθυμούν να εξεταστεί η αίτησή τους και θα κάνουν ηλεκτρονική αίτηση αντίστοιχα.

Σας προτρέπουμε να συμβουλευτείτε τις οδηγίες υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης.

Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν στους επιλεγέντες την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου 2017.

5. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

Η υποτροφία χορηγείται για μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (επιπέδου Master’s) πλήρους φοίτησης, η επίσημη διάρκεια των οποίων μπορεί να κυμαίνεται από 9 έως 24 μήνες.

Το Ίδρυμα διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει οριστικά τη χορήγηση της υποτροφίας σε περίπτωση που συντρέχει σπουδαίος λόγος.

6. ΥΨΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

7. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλεύονται τις Συχνές Ερωτήσεις και τις Οδηγίες Υποβολής Αίτησης , ενώ για διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν με το Ίδρυμα μέσω του scholarships@latsis-foundation.org  και στο τηλέφωνο 2106282888.

Exit mobile version