https://www.spoudase.gr/arthra/?p_asid=6&p_asp_data=Y3VycmVudF9wYWdlX2lkPTM3NTg0JnF0cmFuc2xhdGVfbGFuZz0wJmZpbHRlcnNfY2hhbmdlZD0xJmZpbHRlcnNfaW5pdGlhbD0wJmFzcF9nZW4lNUIlNUQ9ZXhhY3QmYXNwX2dlbiU1QiU1RD10aXRsZSZhc3BfZ2VuJTVCJTVEPWNvbnRlbnQmdGVybXNldCU1QmthdGVnb3JpZXNfYXJ0aHJvbl8lNUQlNUIlNUQ9NTQxMCZjdXN0b21zZXQlNUIlNUQ9YXJ0aHJh
Υποτροφίες

Υποτροφίες για Διδακτορικές Σπουδές στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών

bookmark

 

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών προσκαλεί υποψήφιους διδάκτορες να υποβάλλουν αίτηση για δέκα (10) μεταπτυχιακές υποτροφίες για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (2020-2021) για διδακτορικές σπουδές σε έναν από τους ακόλουθους τομείς:

1. Energy, catalysis, and electrochemistry
2. Nanotechnology, materials, and surfaces
3. Biotechnology and the environment
4. Atmospheric pollution and climate change
5. Molecular simulations
6. Transport phenomena and unit operations

Οι 10 υποτροφίες χρηματοδοτούνται από ανταγωνιστικά εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα και καλύπτουν το κόστος διαβίωσης συν λειτουργικά έξοδα στην Πάτρα. Κάθε υποτροφία διαρκεί από 3 έως 5 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι διδακτορικοί φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία:

– να παρακολουθήσουν μια ομάδα προηγμένων μεταπτυχιακών μαθημάτων όπως θερμοδυναμική, φαινόμενα μεταφοράς, λειτουργίες διάχυσης, φυσική χημεία και χημική κινητική και μηχανική αντίδρασης,
– να εκτελέσουν ερευνητική εργασία παγκόσμιας κλάσης σε ένα τμήμα με διεθνή φήμη,
– να παρακολουθήσουν και να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο και τα επιτεύγματά τους σε εθνικά και διεθνή συνέδρια, εργαστήρια και συναντήσεις και
– να συμβάλλουν στις διδακτικές δραστηριότητες του Τμήματος.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από πτυχιούχους όλων των μηχανικών και επιστημονικών τμημάτων. Αιτήσεις γίνονται επίσης δεκτές από φοιτητές που βρίσκονται στο τελευταίο έτος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών τους και θα αποφοιτήσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Όλες οι αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω https://matrix.upatras.gr/sap/bc/webdynpro/sap/zups_pg_adm για ελληνόφωνους υποψηφίους και μέσω https://apps.chemeng.upatras.gr για μη Ελληνόφωνους υποψηφίους .

Οι δύο πλατφόρμες θα είναι ανοιχτές από τη Δευτέρα 11 Μαΐου έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Για να υποβάλουν αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι πρέπει να προετοιμάσουν, να ανεβάσουν και να υποβάλουν μέσω του παραπάνω ιστότοπου τα ακόλουθα έγγραφα:

– Αίτηση
– Πρόσφατο βιογραφικό
– Αντίγραφα προπτυχιακών ακαδημαϊκών πτυχίων
– Αντίγραφα μεταπτυχιακών (εάν υπάρχουν) ακαδημαϊκών πτυχίων
– Επίσημα αντίγραφα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών πτυχίων
– Τρεις συστατικές επιστολές
– Πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας
– Δήλωση προσωπικών στόχων
– Αντίγραφο ταυτότητας (για Έλληνες υποψηφίους) ή διαβατηρίου (για μη Έλληνες υποψηφίους)

Μετά την αρχική εξέταση της αίτησης κάθε υποψηφίου, η Επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος θα επιλέξει τους υποψηφίους που θα κληθούν σε προφορική συνέντευξη. Στη συνέντευξη θα εξεταστεί το επιστημονικό υπόβαθρο των υποψήφιων μεταπτυχιακών φοιτητών και η δυνατότητά τους να πραγματοποιήσουν ερευνητικές εργασίες σε υψηλότερο ακαδημαϊκό επίπεδο.

Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για την ημερομηνία της συνέντευξης, η οποία θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως για όσους βρίσκονται εκτός Ελλάδας, πριν από την προθεσμία της 26ης Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να στείλουν email στο: [email protected]

 

Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email