Site icon Spoudase.gr

Υποτροφίες 2017-2018 από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία για τις υποτροφίες

Tο πρόγραμμα υποτροφιών αποτελεί ένα από τα πρώτα προγράμματα του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Από την ίδρυση του έως σήμερα το Ίδρυμα έχει χορηγήσει περισσότερες από 2500 υποτροφίες προκειμένου να βοηθήσει άριστους φοιτητές, τελειόφοιτους ή πτυχιούχους, να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους.

Σήμερα υλοποιούνται δύο προγράμματα υποτροφιών:

Οι προϋποθέσεις για τη λήψη Υποτροφιών από τελειόφοιτους ή πτυχιούχους του Πανεπιστημιακού τομέα των ανώτατων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας ή του Εξωτερικού ορίζονται από την εκάστοτε προκήρυξη. Υπεύθυνοι για την κατάρτιση και την ανακοίνωση των προκηρύξεων είναι η Επιτροπή Υποτροφιών και η Επιστημονική Επιτροπή αντίστοιχα.

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 17η Φεβρουαρίου 2017, μετά την οποία καμμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β’ αριθ. 5, 106 74 Αθήνα. Ημερομηνία υποβολής της αίτησης θεωρείται η ημερομηνία παράδοσης της συστημένης επιστολής στο ταχυδρομείο. Η υποβολή με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν είναι αποδεκτή.

Γνωστοποιείται στους ενδιαφερόμενους ότι το ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ περιέλαβε στο πρόγραμμα του έτους 2017 την χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά ή αλλοδαπά Πανεπιστήμια για το ακαδημαϊκό έτος 2017- 2018.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν Πτυχιούχοι ή Τελειόφοιτοι φοιτητές του Πανεπιστημιακού Τομέα των Α.Ε.Ι. των εξής επιστημονικών κλάδων και για τα αντίστοιχα πεδία μεταπτυχιακών σπουδών:

1. Βιολογίας:
Χωρίς περιορισμό πεδίων μεταπτυχιακών σπουδών.

2. Διοικήσεως Επιχειρήσεων, Οικονομικών, Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών και Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης:

3. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής:

​​​​​​​4. Περιβαλλοντικών Επιστημών:
Χωρίς περιορισμό πεδίων μεταπτυχιακών σπουδών.

5. Μαθηματικών, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Στατιστικής, Φυσικής, Χημείας, Φαρμακευτικής, Γεωπονίας:

​​​​​​​6. Ιατρικής:

​​​​​​​7. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών, Μηχανικών Χωροταξίας & Πολεοδομίας:

​​​​​​​8. Πολιτικών Μηχανικών:

​​​​​​​9. Μηχανολόγων και Ναυπηγών Μηχανικών:

​​​​​​​10. Χημικών Μηχανικών, Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων και Επιστήμης Υλικών:

 Για περισσότερες ερωτήσεις και προβληματισμούς: F.A.Q-Συχνές ερωτήσεις

Για την αίτηση χορήγησης υποτροφίας μεταπτυχιακών σπουδών και τα έντυπα συστατικών επιστολών, πατήστε εδώ.

Exit mobile version