Υποτροφία σε αριστούχο, με βαθμό 9,50, φοιτητή του Πανεπιστημίου Κρήτης

bookmark

 

Βραβείο 15.000€ για μεταπτυχιακές σπουδές

Υποτροφία ύψους 15.000 ευρώ στη μνήμη του επίτιμου προέδρου της καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου έδωσε σε πτυχιούχο Ροδίτη φοιτητή του Πανεπιστημίου Κρήτης η Ελληνική Ενωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος Helmepa.

Συγκεκριμένα, την υποτροφία κέρδισε ο αριστούχος (με βαθμό 9,50) Αλέξανδρος – Γεράσιμος Κελλάρης, του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, για μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc Ecology, Evolution and Conservation στο Imperial College του Λονδίνου.

Συνολικά δίνονται τρεις υποτροφίες: οι άλλες δύο, στη μνήμη του ιδρυτή της Helmepa Γιώργου Λιβανού και του ιδρυτικού της μέλους Σταύρου Νταϊφά. Και οι τρεις αφορούν μεταπτυχιακές σπουδές (επιπέδου Master’s) μονοετούς διάρκειας, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 σε χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στους ακόλουθους κλάδους: Ναυτιλιακές Σπουδές, Περιβαλλοντικές Επιστήμες και Ναυπηγική-Θαλάσσια Μηχανική και Τεχνολογία.

Ο Ροδίτης φοιτητής με το ποσό αυτό θα επιλέξει τη συνέχιση των σπουδών του σε μεταπτυχιακό επίπεδο, σε ένα εκ των κορυφαίων Παν/μίων στον κόσμο και συγκεκριμένα στο Imperial College London (στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ecology, Evolution and Conservation).

Πηγή: Ροδιακή
 

Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email