https://www.spoudase.gr/arthra/?p_asid=6&p_asp_data=Y3VycmVudF9wYWdlX2lkPTM3NTg0JnF0cmFuc2xhdGVfbGFuZz0wJmZpbHRlcnNfY2hhbmdlZD0xJmZpbHRlcnNfaW5pdGlhbD0wJmFzcF9nZW4lNUIlNUQ9ZXhhY3QmYXNwX2dlbiU1QiU1RD10aXRsZSZhc3BfZ2VuJTVCJTVEPWNvbnRlbnQmdGVybXNldCU1QmthdGVnb3JpZXNfYXJ0aHJvbl8lNUQlNUIlNUQ9NTQxMSZjdXN0b21zZXQlNUIlNUQ9YXJ0aHJh
Ενημέρωση

Τα 10 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια που υπόσχονται απόλυτη επαγγελματική επιτυχία

bookmark

 

Τα κορυφαία σε απόδοση προγράμματα MBA των μεγαλύτερων οικονομικών σχολών της Ευρώπης

Η Ευρώπη μπορεί να υπερηφανεύεται για το ότι φιλοξενεί μερικές από τις κορυφαίες οικονομικές σχολές του κόσμου. Οι απόφοιτοι των μεταπτυχιακών σπουδών σε αυτές βλέπουν συχνά τους κόπους τους να ανταμείβονται με ιδιαίτερα υψηλές αποδοχές. Δεν πρέπει να ξεχνά κάποιος, όμως, πως οι συγκεκριμένες σπουδές κοστίζουν ακριβά. Πόσο εύκολα μπορεί, λοιπόν, να ξεπληρώσει τα έξοδα των σπουδών, μέσα από τις αποδοχές του μετά την αποφοίτησή του;

Η ομάδα του  spoudase.gr μελέτησε τα κορυφαία business schools της ευρωπαϊκής ηπείρου, τα κριτήρια εισδοχής, το ύψος των διδάκτρων αλλά και το ύψους του μισθού που μπορεί να διεκδικήσουν οι απόφοιτοι, όπως κατατάσσονται στη λίστα QS/Top MBA global rankings.

10. ESADE Business School, Spain

ESADE

Το ESADE είναι διεθνές πανεπιστήμιο με περισσότερα από πενήντα χρόνια ιστορίας. Το κύριο πλεονέκτημα της σχολής διοίκησης επιχειρήσεων είναι οι άνθρωποι: μέλη ΔΕΠ και επαγγελματίες που καλλιεργούν τον προβληματισμό, τον διάλογο, και παίρνουν πρωτοβουλίες προκειμένου να εξασφαλίσουν άριστη εκπαίδευση, πρωτοποριακή έρευνα και πολύτιμη συμβολή στον κοινωνικό διάλογο και μετασχηματισμό.

Η βασική αποστολή του ESADE είναι να εκπαιδεύσει τους σπουδαστές του ώστε να γίνουν άριστα καταρτισμένοι επαγγελματίες, με πλήρη επίγνωση της κοινωνικής τους ευθύνης. Η συντριπτική πλειοψηφία των 50.000 αποφοίτων του ESADE είναι πρεσβευτές αυτών των αξιών και κατέχουν θέσεις ανώτατου επιπέδου σε περισσότερες από εκατό χώρες σε επιχειρήσεις, στη δημόσια διοίκηση και τον μη κερδοσκοπικό τομέα.

Το παγκόσμιο κύρος του ESADE απορρέει από την ποιοτική εκπαίδευση και την ολιστική προσέγγισή του στην επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη δεξιοτήτων.

ESADE

Προγράμματα:
▸ Full Time MBA
▸ Executive MBA

9. IESE Business School – University of Navarra, Spain

IESE

Στόχοι του προγράμματος MBA: Το IESE MBA είναι ένα ακαδημαϊκά αυστηρό, 19 μηνών πρόγραμμα με γενικό προσανατολισμό στη διοίκηση. Επιδιώκει να αναπτύξει ορθή επιχειρηματική κρίση και την ικανότητα να εργάζεσαι αποτελεσματικά σε ένα περιβάλλον με ποικιλομορφία πολιτισμών και γνώσεων, δεξιοτήτων και απόψεων για την επαγγελματική επιτυχία στον τομέα των διεθνών επιχειρήσεων. 

Το γραφείο διασύνδεσης του IESE Business School συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες και startups σε όλη την Ευρώπη και στη Βόρεια και Νότια Αμερική. Περίπου 50 κορυφαίες εταιρείες παρευρίσκονται στις ετήσιες ημέρες καριέρας του IESE, ενώ περίπου 350 εταιρείες προσλαμβάνουν αποφοίτους του MBA IESE κάθε χρόνο. 

Βαρκελώνη: Το IESE βρίσκεται σε μια καταπράσινη πανεπιστημιούπολη με εκπληκτική θέα στη Μεσόγειο και τον ορίζοντα της Βαρκελώνης. Η πόλη και η γύρω περιοχή προσφέρουν ασύγκριτες ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα αλλά και αναψυχή.

IESE

Προγράμματα:
▸ Full Time MBA
▸ Executive MBA

8. University of Cambridge, UK

cambridge

Το Cambridge MBA αποτελεί ένα πρόγραμμα ενός έτους στη διοίκηση το οποίο διδάσκεται μέσα από ένα μείγμα διαδραστικών σεμιναρίων, διαλέξεων, μελετών και ομαδικών εργασιών και παρέχει μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στις βασικές αρχές της διοίκησης των επιχειρήσεων. 

Το μέγεθος της τάξης είναι μικρό αλλά υπάρχει μεγάλη ποικιλομορφία ανάμεσα στους σπουδαστές, γεγονός που δημιουργεί ένα πολύ προσωπικό, αλλά συνεχώς προκλητικό μαθησιακό περιβάλλον. Μεγάλη έμφαση δίνεται στην προσωπική, πρακτική και συνεργατική μάθηση – ένα στυλ που αντικατοπτρίζει και την πραγματική επαγγελματική ζωή. 

Η πρακτική άσκηση στο Cambridge MBA γίνεται με 4 τρόπους: οι δύο από αυτούς αφορούν σε project συμβουλευτικής σε πραγματικές εταιρείες όπως η Apple, η BP, η KPMG, η JP Morgan, η IBM και ο Παγκόσμιος
Οργανισμός Υγείας – καθώς και σε πολλές από τις καινοτόμες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που βρίσκονται γύρω από το Cambridge, όπως η Cambridge Antibody Technology, η Xaar, και η ARM. 

Οι πρόσφατοι κορυφαίοι συνεργάτες του Cambridge MBA περιλαμβάνουν τους Amazon, BCG, BP, Google, McKinsey και Siemens Finance.

cambridge

Προγράμματα:
▸ Full Time MBA
▸ Executive MBA

7. ESSEC Business School, France

ESSEC

Το ESSEC Business School ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ευρώπη, με καινοτόμες εγκαταστάσεις που εστιάζει σε κάθε σπουδαστή ξεχωριστά.Στο σημερινό ταχέως εξελισσόμενο και έντονα ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον, καταλαβαίνουμε ότι οι νόρμες των MBA δεν είναι πλέον αρκετές για να διαμορφώσουν τους ηγέτες του αύριο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ESSEC προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων των γενικών και εξειδικευμένων MBAs, που είναι σχεδιασμένα για να προετοιμάσουν  διευθυντές που να μπορούν να προσαρμοστούν στην αλλαγή και οι οποίοι να είναι σε θέση να ανακαλύψουν νέους τρόπους να επιχειρούν.

Η κοινότητα του ESSEC αποτελείται από φοιτητές από περισσότερες από 90 εθνικότητες και διαθέτει μια εξαιρετική ομάδα καθηγητών που είναι κατά 50% διεθνής και ένα τεράστιο δίκτυο 44.000 δραστήριων αποφοίτων.

Αναγνωρίζοντας σταθερά την ανώτατη ακαδημαϊκή του κατάρτιση, ο Financial Times κατατάσσει το ESSEC ως εξής:
# 7 Μεταπτυχιακό στα Χρηματοοικονομικά
# 3 Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση

ESSEC

Προγράμματα:
▸ Full Time MBA
▸ Executive MBA

6. Imperial College Business School, Imperial College London,UK

Imperial

Το πρόγραμμα Global Online MBA προσφέρει ένα μοναδικά ευέλικτο, μερικής φοίτησης online MBA που συνδυάζει την παγκόσμια κλάση διδασκαλίας του Imperial College Business School και της έρευνας με state-of-the-art online εργαλεία μάθησης για να μια επαναστατική εμπειρία MBA. Με το πρόγραμμα Global Online MBA, θα είστε σε θέση να επιτύχετε τους στόχους για την καριέρα σας και να εκπληρώσετε τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες, ενώ θα έχετε την ελευθερία να μελετήσετε με το δικό σας προσωπικό χρονοδιάγραμμα.

Imperial

Προγράμματα:
▸ Full Time MBA
▸ Distance Online MBA
▸ Executive MBA

5. IE Business School, Spain

IE

Το IE Business School είναι ένα από τα κορυφαία ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παγκοσμίως και κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη από τους Financial Times. Δεδομένου ότι ιδρύθηκε από επιχειρηματίες το 1973, εκτιμούμε τη σημασία της δημιουργίας και της προώθησης νέων επιχειρηματικών ιδεών. Τα προγράμματα MBA, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς MBA, του Global MBA +, του Executive MBA +, του Global Executive MBA και του IE Brown Executive MBA, έχουν αναγνωριστεί παγκοσμίως από φορείς όπως: Bloomberg Businessweek, Forbes, FT και Economist. 

Αν και τα MBA του IE διαφέρουν ανάλογα με το προφίλ των εκάστοτε σπουδαστών, έχουν κοινή τη δέσμευση του IE για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, για ποικιλομορφία και καινοτομία. Παρατηρώντας το εύρος των
προγραμμάτων Master, το τμήμα Executive Education προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για στελέχη μέσω σεμιναρίων, συνεδρίων, φόρουμ, εταιρικών προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικών υπηρεσιών, βασιζόμενο στη δέσμευση του IE να παρέχει εξαιρετική εκπαίδευση και κατάρτιση στις διάφορες φάσεις της καριέρας των συμμετεχόντων. 

Η πανεπιστημιούπολη του IE βρίσκεται στο κέντρο της Μαδρίτης και επιτρέπει στους σπουδαστές την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η σπουδαία πόλη. Επισκεφθείτε το IE στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.ie.edu/business-school.

ΙΕ

Προγράμματα:
▸ Full Time MBA
▸ Part Time MBA
▸ Distance Online MBA
▸ Executive MBA

4. Saïd Business School, UK

Oxford

Με τη φοίτηση στο Saïd Business School, θα γίνετε μέλος σε μία από τις νεότερες και πιο καινοτόμες σχολές επιχειρήσεων της Ευρώπης. Αναπόσπαστο κομμάτι του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το Saïd Business School ενσαρκώνει την ακαδημαϊκή αυστηρότητα και τη φιλοσοφία που έχει κάνει την Οξφόρδη παγκόσμιο ηγέτη στην εκπαίδευση. Οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν το πώς οι επιτυχημένες επιχειρήσεις εφαρμόζουν “τους κανόνες του παιχνιδιού”, γραπτούς και άγραφους, ενώ στη συνέχεια μελετούν πώς μπορούν οι ίδιοι να δημιουργήσουν εντελώς “νέα παιχνίδια”. 

Το πρόγραμμα Oxford 1 + 1 MBA σας επιτρέπει να συνδυάσετε το μονοετές πρόγραμμα πλήρους παρακολούθησης MBA του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με ένα ενός έτους προγράμματα MSc που προσφέροται από άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου. Για λεπτομέρειες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου στη διεύθυνση: www.sbs.oxford.edu

Oxford

Προγράμματα:
▸ Full Time MBA
▸ Executive MBA

3. HEC Paris, France

HEC

Το MBA του HEC Paris αποτελεί ένα από τα κορυφαία προγράμματα MBA στον κόσμο, καθώς προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον στους σπουδαστές ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τη δυναμική τους και να γίνουν οι ηγέτες των επιχειρήσεων του 21ου αιώνα.

Μόλις 17 χιλιόμετρα από το κέντρο του Παρισιού, βρίσκεται στο Paris-Saclay Innovation Cluster, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να ενώσει τα καλύτερα ερευνητικά ιδρύματα της Γαλλίας, τις επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, τις νεοσύστατες επιχειρήσεις (start-ups) και τα πανεπιστήμια.

Το πρόγραμμα διάρκειας 16 μηνών παρέχει στους φοιτητές το ιδανικό χρονικό διάστημα για να αφομοιώσουν νέες πληροφορίες και να ενισχύσουν το βιογραφικό τους μέσω πρακτικής άσκησης και εξειδικευμένων μαθημάτων χωρίς να χρειαστεί να μείνουν εκτός της αγοράς εργασίας για πολύ καιρό. Ο αριθμός των σπουδαστών περιορίζεται σε 250 και εγγυάται μια εξατομικευμένη μαθησιακή εμπειρία που δίνει προτεραιότητα στους μαθητές μας και τους στόχους τους. 

Το HEC Paris MBA οπλίζει τους αποφοίτους του με μια παγκόσμια νοοτροπία, με τις τελευταίες γνώσεις του σήμερα και την πρόσβαση σε ένα δίκτυο πάνω από 56.000 αποφοίτων σε 132 χώρες. Μέσα σε τρεις μήνες από την αποφοίτησή τους, 92% των αποφοίτων δέχονται προτάσεις εργασίας και αποκτούν κατά 50% ασφαλή απασχόληση εκτός της χώρας καταγωγής τους. 

HEC

Προγράμματα:
▸ Full Time MBA
▸ Executive MBA

2. INSEAD, France

insead

Το πρόγραμμα MBA πλήρους φοίτησης προκαλεί τους συμμετέχοντες σε μία ετήσια εντατική φοίτηση σε ένα ιδιαίτερο μαθησιακό περιβάλλον. Σε 10 μήνες, το ποικιλόμορφο πρόγραμμα σπουδών παρέχει στα πιο λαμπρά νέα ταλέντα στον κλάδο των επιχειρήσεων μια σταθερή βάση για σταδιοδρομία στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Με φοιτητές που εκπροσωπούν πάνω από 90 εθνικότητες και πάνω από δύο πανεπιστημιουπόλεις στην Ευρώπη και την Ασία, το πρόγραμμα αναπτύσσει επιτυχημένους, υπεύθυνους και προσεγμένους ηγέτες και επιχειρηματίες που δημιουργούν αξία για τον οργανισμό στον οποίο εργάζονται αλλά και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Οι σπουδαστές έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα επιλογής στο Wharton School of Business στη Φιλαδέλφεια.

Περιεχόμενο και δομή:
Το πρόγραμμα διάρκειας 10 μηνών χωρίζεται σε πέντε εντατικές περιόδους μελέτης οκτώ εβδομάδων. Κατά τις τρεις πρώτες περιόδους, οι φοιτητές ασχολούνται με 14 βασικά επιχειρηματικά θέματα. Στα τελευταία δύο, οι σπουδαστές προσαρμόζουν το πτυχίο τους επιλέγοντας ανάμεσα από 75 μαθήματα επιλογής.

Προφίλ Υποψηφίου:
Η διαδικασία επιλογής για το πρόγραμμα MBA είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Υπάρχει ποικιλία υπόβαθρων και εμπειριών ανάμεσα στους αιτούντες με αποτέλεσμα όλοι οι επιτυχημένοι υποψήφιοι MBA να πρέπει να επιδείξουν έναν συνδυασμό εξαιρετικής ακαδημαϊκής ικανότητας, κινήτρου, ηγετικών ικανοτήτων, καθώς και επιθυμία και ικανότητα να συνεισφέρουν στη κοινότητα του INSEAD.

insead

Προγράμματα:
▸ Full Time MBA
▸ Executive MBA

1. London Business School, UK

London Business School

Το όραμα του London Business School είναι να επηρεάσει σημαντικά τον κόσμο των επιχειρήσεων. Το London Business School κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο για το πρόγραμμα MBA πλήρους φοίτηση. Στην έρευνα, κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα και κατέχει την υψηλότερη βαθμολογία από οποιοδήποτε ακαδημαϊκό ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το πρόγραμμα σπουδών ομαδοποιείται σε επτά θεματικές ενότητες – Λογιστική, Οικονομικά, Χρηματοοικονομικά, Διοικητική Επιστήμη, Μάρκετινγκ, Οργανωσιακή Συμπεριφορά, Στρατηγική και Επιχειρηματικότητα. Επιπλέον, διαθέτει τέσσερα ερευνητικά κέντρα: το Aditya Birla India Center, το Κέντρο Εταιρικής Διακυβέρνησης, το Coller Institute of Private Equity και το Ινστιτούτο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Deloitte.

Με παρουσία σε τέσσερις διεθνείς πόλεις – το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ και το Ντουμπάι – το London Business School είναι σε θέση να εξοπλίσει τους σπουδαστές του με τις ικανότητες που απαιτούνται για να λειτουργούν στο σημερινό επιχειρηματικό κόσμο. Ακόμα, οι σπουδαστές επωφελούνται από τους 36.000 αποφοίτους από περισσότερες από 130 χώρες, οι οποίοι προσφέρουν πληθώρα γνώσεων, επιχειρηματικής εμπειρίας και ευκαιρίες δικτύωσης παγκοσμίως.

London Business School

Προγράμματα:
▸ Full Time MBA
▸ Executive MBA

Με στοιχεία από το TopMBA.com

Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email