Site icon Spoudase.gr

Όλα τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

Δείτε και τα 10 μεταπτυχιακά προγράμματα

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το τρίτο σε αρχαιότητα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της χώρας, μετά το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Ιδρύθηκε με τον νόμο 1844/1920, ως αυτοτελές Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με την επωνυμία Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών (Α.Γ.Σ.Α.).

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (εφεξής ΓΠΑ) παρέχει υψηλού επιπέδου Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό έργο σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στους τομείς των Γεωπονικών Επιστημών. Όραμα του Ιδρύματος  αποτελεί η δυναμική τοποθέτησή του στο διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον και η ανταπόκρισή του στις παραγωγικές και αναπτυξιακές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Παράλληλα, το όραμά του υλοποιείται σε τρεις άξονες δράσεων με στόχους:

Το ΓΠΑ συνεπές προς τον ιστορικό του ρόλο, παρακολουθεί, παρεμβαίνει αλλά και αναπτύσσεται στους ρυθμούς και τις κατευθύνσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης και επιστήμης. Βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την κοινωνία, αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της και παρέχει θέσεις και προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Αριθμεί 2 σχολές καθεμία από τις οποίες περιλαμβάνει 3 τμήματα:

Σχολή Αγροτικής Παραγωγής Υποδομών& Περιβάλλοντος

Σχολή Τροφίμων Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης
Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής

Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου

Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής

Βιοτεχνολογίας

Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών

Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης

 

 


 

 

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ταυτοχρόνως προσφέρει και μια σειρά Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων:
 

  1. Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας

  2. Αρχιτεκτονική Τοπίου

  3. Επιστήμες και Συστήματα Φυτικής Παραγωγής

  4. Επιχειρηματικότητα & Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη

  5. Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παραγωγής Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων

  6. Βιολογία Συστημάτων

  7. Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων και Διατροφή του Ανθρώπου

  8. Αμπελουργία – Οινολογία

  9. Φυσικοί Πόροι, Γεωπεριβάλλον και Γεωργική Μηχανική

  10. Αγρο−Βιοτεχνολογία Φυτών και Μικροοργανισμών Γεωργικής Σημασίας

Exit mobile version