Loading...
Συμβουλές

Interview για δουλειά: Η φράση – κλειδί για να κερδίσεις τη θέση που διεκδικείς

bookmark
Share

 

Interview για δουλειά

Όλες έχουμε περάσει αυτό το σχεδόν αποπνικτικό άγχος που μας καταβάλλει ένα βράδυ πριν κάνουμε την εμφάνισή μας στον υποψήφιο εργοδότη μας με σκοπό να τον εντυπωσιάσουμε και να κερδίσουμε την πολυπόθητη θέση εργασίας που διεκδικούμε.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά αγχωτική διαδικασία, καθώς ειδικά εν έτει 2019 που οι εργοδότες έχουν αγγίξει κορυφή όσον αφορά στις υψηλές τους απαιτήσεις, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. «Θα είμαι εγώ εκείνη που θα ξεχωρίσει;», «είναι το βιογραφικό μου αρκετά πλούσιο για τη συγκεκριμένη θέση;» και «θα ανταποκριθώ στο ύψος των περιστάσεων ή θα με καταβάλλει το άγχος;» είναι μόλις μερικά από τα ερωτήματα που μας βασανίζουν λίγο πριν περάσουμε στην αίθουσα που θα πραγματοποιηθεί το interview μας για τη δουλειά.

Τα ευχάριστα είναι ότι οι περισσότεροι εργοδότες λαμβάνουν υπόψιν τους το άγχος της όλης διαδικασίας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι σκοπεύουν να σε λυπηθούν και να ρίξουν τον πήχη, γι’ αυτό και θα πρέπει να πας απολύτως προετοιμασμένη.

Η επιστήμη μπορεί να σε βοηθήσει με αυτό. Όπως έχει προκύψει από έρευνες σε Αμερική και Ευρώπη, υπάρχει μία πολύ συγκεκριμένη φράση η οποία μπορεί να σε ανυψώσει στα μάτια του ανθρώπου που «εξετάζει» κατά πόσο είσαι κατάλληλη για τη θέση που διεκδικείς.

Ποια είναι αυτή;

«Αγαπώ τη δουλειά μου». Μια μικρή φράση, με τόσο μεγάλο νόημα.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, τα λόγια σου αυτά εκτιμώνται σαφώς περισσότερο από ένα εντυπωσιακό βιογραφικό το οποίο θα αποδειχθεί άνευ ουσίας αν η αύρα σου, η αυτοπεποίθησή σου και η αγάπη για τη δουλειά σου «δεν περάσουν» στον υποψήφιο εργοδότη σου.

Η πρώτη εντύπωση είναι σύμφωνα με την κοινή γνώμη και η πιο σημαντική, γι’ αυτό και ο χρόνος που έχεις να δείξεις τον εαυτό σου είναι ελάχιστος. Αξιοποίησε τον σωστά.

career.gr

Υποτροφίες
0

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βερολίνου-Κρατικό Πανεπιστήμιο Αγίας Πετρούπολης: Yποτροφίες για κοινή μεταδιδακτορική έρευνα

Δείτε εδώ την πρόσκληση του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου (Freie Universitat Berlin-FUB), το οποίο από κοινού με το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης (St. Petersburg State University-SPbU) διαθέτουν 2 θέσεις για εκπόνηση κοινής (joint) μεταδιδακτορικής έρευνας σε οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο και σε θεματικές που είτε θεραπεύονται και από τα δύο ιδρύματα είτε αλληλοσυμπληρώνονται μεταξύ τους. […]

arrow
Υποτροφίες
0

Ερευνητικές υποτροφίες από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard στην Ελλάδα

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard προσφέρει δύο ερευνητικές υποτροφίες σε μέλη ΔΕΠ –Λέκτορες και Επίκουρους Καθηγητές– και Εργαστηριακό και Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) ελληνικών πανεπιστημίων ώστε να συμμετάσχουν στο Θερινό Πρόγραμμα του Harvard στο Ναύπλιο και τη Θεσσαλονίκη (Ελλάδα) – Ανθρωπιστικές Σπουδές. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 19η Φεβρουαρίου 2020. Οι υποτροφίες αυτές […]

arrow
Υποτροφίες
0

Υποτροφία για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό από το Ίδρυμα Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης

Το ίδρυμα Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης προκηρύσσει την απονομή υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό (χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Βορείου Αμερικής) για το ακαδημαϊκό έτος 2020 / 2021 στους τομείς: Electrical and Computer Engineering (περιλαμβανει τις ακόλουθες τέσσερις κύριες ειδικεύσεις) Programming/ Hardware Telecommunications Energy Electronics Biomedical Engineering Informatics Aritificial Intelligence Όλα τα υπόλοιπα πεδία […]

arrow
Υποτροφίες
0

Υποτροφίες για διδακτορικό στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Άμστερνταμ η εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού δικτύου Marie Skłodowska-Curie Innovative Training Network (ITN) i-CONN όπου αποφασίστηκε η προκήρυξη 15 υποτροφιών για διδακτορικές σπουδές στα ιδρύματα που συμμετέχουν στο δίκτυο. Ο πλήρης τίτλος του δικτύου είναι ‘Interdisciplinary connectivity: Understanding and managing complex systems using Connectivity Science’ (http://www.iconn.network/). Στο δίκτυο που συντονίζεται από το […]

arrow