https://www.spoudase.gr/arthra/?p_asid=6&p_asp_data=Y3VycmVudF9wYWdlX2lkPTM3NTg0JnF0cmFuc2xhdGVfbGFuZz0wJmZpbHRlcnNfY2hhbmdlZD0xJmZpbHRlcnNfaW5pdGlhbD0wJmFzcF9nZW4lNUIlNUQ9ZXhhY3QmYXNwX2dlbiU1QiU1RD10aXRsZSZhc3BfZ2VuJTVCJTVEPWNvbnRlbnQmdGVybXNldCU1QmthdGVnb3JpZXNfYXJ0aHJvbl8lNUQlNUIlNUQ9NTQwOSZjdXN0b21zZXQlNUIlNUQ9YXJ0aHJh
Συμβουλές

Ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις σε μια συνέντευξη δουλειάς!

bookmark

 

Τι θα ρωτήσεις σε μια συνέντευξη δουλειάς

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια; Ποια είναι τα πιο δυνατά σημεία σου; Ποια πιστεύεις ότι είναι η αδυναμία σου; Γιατί σε ενδιαφέρει η συγκεκριμένη θέση; Πηγαίνοντας σε μια συνέντευξη για δουλειά, λογικά, περιμένεις ήδη κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις που θα έχει να σου θέσει ο HR manager/διευθυντής/υπεύθυνος της εταιρείας. Αλλά μη ξεχνάς: Έχεις κι εσύ να κάνεις ερωτήσεις. Μάλιστα, ρωτώντας πράγματα μπορείς να διαφοροποιηθείς από τους υπόλοιπους υποψήφιους.

Για να μη βρεθείς στην άβολη θέση να… μην έχεις σκεφτεί καμία ερώτηση, κράτα σημειώσεις από την Ashley Stahl, σύμβουλο καριέρας, η οποία μοιράζεται τις 5 ερωτήσεις που κάθε υποψήφιος πρέπει να κάνει.

1. Πώς μοιάζει μια συνηθισμένη μέρα σε αυτή τη θέση;

Μη φοβηθείς να ρωτήσεις περισσότερες λεπτομέρειες για τις υποχρεώσεις της συγκεκριμένης θέσης.

2. Πώς μοιάζει η επιτυχία σε αυτή τη θέση;

«Ρωτώντας κάτι τέτοιο δείχνεις ξεκάθαρα πως δε σε ενδιαφέρει μόνο η διαδικασία, αλλά και το αποτέλεσμα» λέει η Stahl. «Γι’αυτό, άλλωστε, θα σε πληρώνουν». Κι αν ο HR manager δεν μπορεί να απαντήσει ξεκάθαρα σε αυτή την ερώτηση, ίσως είναι σημάδι πως η εταιρεία δε γνωρίζει ποιος είναι ο ρόλος αυτής της θέσης.

3. Ποια είναι η κουλτούρα της εταιρείας;

Πάντα θα θέλεις περισσότερες μέρες διακοπών και πάντα θα θέλεις περισσότερα λεφτά. Ωστόσο, ζητώντας να μάθεις τα προνόμια που θα σου παρέχει η εταιρεία, ίσως, είναι λάθος. Η Stahl προτείνει «να ρωτήσεις για την κουλτούρα της εταιρείας, κι έτσι το πιθανότερο είναι πως θα μάθεις τα οφέλη και τα προνόμια, χωρίς να μοιάσεις άπληστη».

4. Η εταιρεία προσφέρει προγράμματα εξέλιξης για τους υπαλλήλους της;

Αυτός είναι ένας καλός τρόπος να μάθεις για την πιθανότητα ανέλιξης και για μελλοντικές ευκαιρίες στην εταιρεία, χωρίς να ακουστεί σα να ενδιαφέρεσαι μόνο να «ανέβεις». «Υπάρχει μια λεπτή γραμμή σε αυτές τις ερωτήσεις. Αν ζητήσεις να μάθεις πού θα μπορούσες να βρίσκεσαι μέσα σε 2 χρόνια μέσα στην εταιρεία, ίσως δείξεις πως δεν ενδιαφέρεσαι για τη συγκεκριμένη θέση» και συμπληρώνει: «Ξεκαθάρισε πως ενδιαφέρεσαι να βελτιώσεις τις ικανότητες σου για να ωφελήσεις την εταιρεία».

Διαβάστε εδώ.

Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email