Επόμενη στάση στην επιμόρφωση Παιδαγωγών: Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

bookmark

 

Πάνω από 150.000 απόφοιτοι καθηγητικών και παιδαγωγικών σχολών, αδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν αγώνα δρόμου για να καταθέσουν τα χαρτιά τους για τους μόνιμους διορισμούς στην Γενική Εκπαίδευση (πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια).

Οι αιτήσεις για τους διορισμούς ξεκίνησαν στις 13 Ιανουαρίου ήμερα που ξεκίνησε και ο νέος κύκλος του 7μηνου (408 ώρες) μοριοδοτούμενου εξ αποστάσεως σεμιναρίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου πάνω στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση που αφορά το προσφυγικό ζήτημα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια.

Προοπτική

Οι αλλαγές που έχει φέρει το προσφυγικό κύμα στην Εκπαίδευση και προοπτική για άνοιγμα πινάκων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, κάνει το συγκεκριμένο σεμινάριο “πολύτιμο” όπως ακριβώς το σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή παλαιότερα.

Μάλιστα στις 13 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν νέες προσλήψεις σε Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στα ΔΥΕΠ και στις τάξεις υποδοχής

Το εξ αποστάσεως και ασύγχρονο σεμινάριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου μοριοδοτεί με 2 μόρια για διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών. Οι αιτήσεις είναι ανοικτές έως τις 17 Ιανουαρίου

Το 7μηνο (408) μοριοδοτούμενο σεμινάριο έχει έναρξη εν μέσω αιτήσεων για διορισμούς αλλά και ενώ έχουν προηγηθεί οι επίσημες δηλώσεις της υφυπουργού παιδείας για νέες προσλήψεις στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, στα ΔΥΕΠ και στις τάξεις υποδοχής.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις ακόλουθες ομάδες ενδιαφερομένων:

Α)Σε όσους αναπληρωτές θέλουν μόρια για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων (νόμος Γαβρόγλου – προσοντολόγιο)
Β) Σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων
Γ) Σε αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ οι οποίοι επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του/της εκπαιδευτικού
Δ)Σε παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και απόφοιτους σχολών κοινωνικών και πολιτικών επιστημών
Ε)Σε όσους θέλουν να εργαστούν σε ΔΥΕΠ, τάξεις υποδοχής και δομές προσφύγων και να προσεγγίσουν μαθησιακά εις βάθος την ένταξη μαθητών από διαφοροποιημένα πολιτισμικά σχολικά περιβάλλοντα, την ετερότητα στη σχολική μονάδα, την διαπολιτισμικότητα και πολυπολιτισμικότητα, αναλύοντας και κατανοώντας τους βασικούς θεωρητικούς όρους  της κοινωνικής ψυχολογίας, όπως τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις.
Ζ) Σε όσους θέλουν να ισχυροποιήσουν την προοπτική πρόσληψής τους και την επαγγελματικής τους προοπτική πέρα από την Ειδική Αγωγή ή και επιπρόσθετα με αυτήν!

Δείτε αναλυτικά εδώ όλες τις πληροφορίες για το σεμινάριο

Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email