https://www.spoudase.gr/arthra/?p_asid=6&p_asp_data=Y3VycmVudF9wYWdlX2lkPTM3NTg0JnF0cmFuc2xhdGVfbGFuZz0wJmZpbHRlcnNfY2hhbmdlZD0xJmZpbHRlcnNfaW5pdGlhbD0wJmFzcF9nZW4lNUIlNUQ9ZXhhY3QmYXNwX2dlbiU1QiU1RD10aXRsZSZhc3BfZ2VuJTVCJTVEPWNvbnRlbnQmdGVybXNldCU1QmthdGVnb3JpZXNfYXJ0aHJvbl8lNUQlNUIlNUQ9NTQxMSZjdXN0b21zZXQlNUIlNUQ9YXJ0aHJh
Ενημέρωση

Δέκα Δωρεάν Μεταπτυχιακά Προγράμματα με ανοικτές αιτήσεις

bookmark

 

Το Spoudase.gr σας παρουσιάζει δέκα (10) Δωρεάν Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών ελληνικών Πανεπιστημίων που δέχονται αιτήσεις αυτή την περίοδο:

1. Αγγλική Γλώσσα, Γλωσσολογία και Μετάφραση

Ίδρυμα: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Το ΠΜΣ απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ), ισότιμο με Μ.Α. (MasterofArts), στις εξής ειδικεύσεις:
«Γλωσσολογία: Θεωρία και Εφαρμογές» (Μ.Α. inLin guisticTheoryandApplications)
«Μεταφραστικές Σπουδές και Διερμηνεία» (Μ.Α. in TranslationStudiesandlnterpreting)

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Αγγλική Γλώσσα, Γλωσσολογία και Μετάφραση» έχει ως αντικείμενο τη Γλωσσολογία και τις εφαρμογές της, όπως αφορούν κυρίως την αγγλική γλώσσα, και τη Μετάφραση και Διερμηνεία από και προς την αγγλική γλώσσα.

Αιτήσεις έως: 24/07/2020

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

2. Επιστήμη και Τεχνολογία Ηλεκτροχημικών Συστημάτων

Ίδρυμα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

Σκοπός του Π.Μ.Σ. είναι η εξειδίκευση νέων επιστημόνων στην επιστήμη και τεχνολογία της Ηλεκτροχημείας, μιας περιοχής με πλειάδα εφαρμογών (χημική σύνθεση και ανάλυση, χημεία υλικών, περιβαλλοντική τεχνολογία, μετατροπή ενέργειας) που πρόσφατα παρουσιάζει αναβίωση τεχνολογικού ενδιαφέροντος (ιδιαίτερα λόγω των εφαρμογών εναλλακτικής αυτοκίνησης και των φωτοβολταϊκών συστημάτων).
Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συνεχίσει την πολύχρονη διδακτική και ερευνητική παράδοση του ιδρύματος στην Ηλεκτροχημεία και, μέσω
της τρέχουσας δραστηριότητας των διδασκόντων στην περιοχή, την εδραίωση του προγράμματος ως το μοναδικό στην Ελλάδα Π.Μ.Σ. στο πεδίο της Ηλεκτροχημείας.

Αιτήσεις έως: 20/07/2020

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

3. Διοίκηση Επιχειρήσεων – Master in Business Administration (M.B.A.)

Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Πατρών

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) έχει ως γνωστικό αντικείμενο τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με σκοπό την επιμόρφωση και εκπαίδευση επιστημόνων με γνώσεις υψηλής στάθμης, ανάλογες των αναγκών της συγκεκριμένης ειδίκευσης.

Σκοπός του συγκεκριμένου Π.Μ.Σ. είναι :
α. Η προαγωγή γνώσεων στη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών και η ανάπτυξη έρευνας στις συναφείς επιστημονικές περιοχές.
β. Η παραγωγή επιστημόνων ικανών να ακολουθήσουν ακαδημαϊκή σταδιοδρομία.
γ. Η κάλυψη των αναγκών σε μεταπτυχιακό επίπεδο για εκπαιδευμένα διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
δ. Η παροχή των απαραίτητων υψηλού επιπέδου γνώσεων για αποδοτικό και αποτελεσματικό έλεγχο των ανθρώπινων και οικονομικών πόρων.
ε. Η καλλιέργεια σε επαγγελματικά στελέχη επιχειρήσεων του ενδιαφέροντος και της κατανόησης του ολοένα πιο πολύπλοκου και δυναμικού διεθνούς επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

Αιτήσεις έως: 28/08/2020

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

4. Επιστήμες της Αγωγής: Δημιουργικά περιβάλλοντα μάθησης και παιχνίδι

Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής: Δημιουργικά περιβάλλοντα μάθησης και παιχνίδι» αξιοποιεί σύγχρονες τάσεις και προβληματισμούς που αναπτύσσει η παιδαγωγική επιστήμη, καθώς και τα πορίσματα επιστημονικών ερευνών αιχμής από συναφή πεδία, αποσκοπώντας στη μεταπτυχιακή εξειδίκευση των φοιτητών και φοιτητριών στη θεωρία και πράξη της βιωματικής μάθησης σε δημιουργικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.

Πυρήνας, του ΠΜΣ είναι η εμβάθυνση στις παιδαγωγικές, ψυχολογικές και κοινωνιολογικές διαστάσεις της δημιουργικής μάθησης και των εκπαιδευτικών πτυχών του παιχνιδιού. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με στόχο την πολύπλευρη, διεπιστημονική προσέγγιση του παιδαγωγικού παιχνιδιού και της δημιουργικής μάθησης, με τη συμβολή μελών ΔΕΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και σημαντικών προσκεκλημένων συνεργατών.

Αιτήσεις έως: 31/07/2020

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

5. Οικονομική Επιστήμη

Ίδρυμα: Πάντειο Πανεπιστήμιο

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οικονομική Επιστήμη του Παντείου Πανεπιστημίου λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005, χωρίς δίδακτρα για τους φοιτητές. Διδάσκει σε αυτό το σύνολο των καθηγητών του τομέα Οικονομίας του τμήματος αλλά και καθηγητές από άλλα ΑΕΙ (ΕΜΠ, ΠΑ.ΠΕΙ). Σκοπός του είναι η παραγωγή αποφοίτων με υψηλό βαθμό κατάρτισης στην Οικονομική Επιστήμη και ικανότητα στην ερευνητική εργασία και ποσοτική ανάλυση. Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια τεσσάρων εξαμήνων, εκ των οποίων τα τρία πρώτα περιλαμβάνουν τη διδασκαλία και εξέταση δώδεκα μαθημάτων, ενώ το τελευταίο εξάμηνο αφορά αποκλειστικά στην εκπόνηση Διπλωματικής Εργασίας.

Αιτήσεις έως: 11/09/2020

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

6. Θεατρικές & Κινηματογραφικές Σπουδές

Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Κρήτης

Αντικείμενο και σκοπός του Δ.Π.Μ.Σ. είναι η από κοινού προαγωγή της επιστήμης και της έρευνας στις ιστορικές και θεωρητικές σπουδές του θεάτρου και του κινηματογράφου και η δημιουργία εξειδικευμένων ερευνητών και ερευνητριών στην κριτική μελέτη και επιστημονική αξιοποίηση του θεάτρου και του κινηματογράφου, καταλλήλως καταρτισμένων να απασχοληθούν σε θέσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να συμμετάσχουν σε ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα και να ακολουθήσουν διδακτορικές σπουδές που θα τους επιτρέψουν να στελεχώσουν πανεπιστημιακά τμήματα, ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αιτήσεις έως: 07/09/2020

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

7. Ευφυή Συστήματα Πληροφορικής

Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σκοπός του προτεινόμενου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών μέσω Έρευνας «Ευφυή Συστήματα Πληροφορικής» είναι να καλύψει ένα σημαντικό κενό ερευνητικής κατάρτισης νέων επιστημόνων ενισχύοντας την ικανότητά τους να μελετούν, να σχεδιάζουν, να οργανώνουν και να υλοποιούν έρευνα σε Ευφυή Συστήματα Πληροφορικής. Το προτεινόμενο ΠΜΣ αναμένεται να έχει καθοριστική συμβολή στην θεωρητική αλλά και πρακτική προετοιμασία μελλοντικών υποψηφίων διδακτόρων αλλά και μελλοντικών επιστημόνων Πληροφορικής με ισχυρό ερευνητικό υπόβαθρο.

Οι στόχοι του προτεινόμενου ΠΜΣ είναι η κατάλληλη προετοιμασία των επιστημόνων που προσανατολίζονται προς μια ερευνητική ή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, εξοπλίζοντάς τους με τα κατάλληλα εφόδια για την κάλυψη της ανάγκης αυτής της ελληνικής κοινωνίας και Πολιτείας. Το ΠΜΣ είναι κατάλληλο για προετοιμασία φοιτητών/τριων που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν Διδακτορικές Σπουδές, αλλά και σε αυτούς/ες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν επαγγελματικές δεξιότητες που σχετίζονται με ερευνητικές δεξιότητες (όπως συγγραφή ερευνητικών προτάσεων, , συμμετοχή σε ερευνητικά consortia και επιτροπές κτλ.) χωρίς να απαιτείται Διδακτορικό Δίπλωμα.

Αιτήσεις έως: 11/10/2020

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

8. Ναυτική και Θαλάσσια Τεχνολογία

Ίδρυμα: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)

Σκοπός του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Ναυτική και Θαλάσσια Τεχνολογία είναι:
Η εξειδίκευση μηχανικών και επιστημόνων θετικής κατεύθυνσης στις μεθόδους και τεχνικές της ολοκληρωμένης διεπιστημονικής προσέγγισης, συνεργασίας και έρευνας, καθώς και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του Ελληνικού επιστημονικού δυναμικού στο επιστημονικό πεδίο της Ναυτικής και Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Επιστήμης, έτσι ώστε να διαμορφωθούν στελέχη με εξειδικευμένες γνώσεις, ικανά να καλύψουν με επάρκεια τις αυξανόμενες ανάγκες των ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων, οργανισμών και υπηρεσιών της χώρας ή και άλλων χωρών, στα πολυδιάστατα θέματα της Ναυτικής και Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Επιστήμης που είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού και γενικότερα του παγκόσμιου χώρου.

Αιτήσεις έως: 24/07/2020

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

9. Ατμοσφαιρικές Επιστήμες και Περιβάλλον

Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Σκοπός του Π.Μ.Σ. είναι η δημιουργία αποφοίτων με γνώσεις υψηλού επιπέδου, οι οποίοι θα γνωρίζουν τις τελευταίες εξελίξεις στα αντικείμενα των Ατμοσφαιρικών Επιστημών και του Περιβάλλοντος και θα διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις για να παράγουν πρωτότυπη έρευνα στα ανωτέρω αντικείμενα και να συμμετέχουν στην επίλυση προβλημάτων και την αντιμετώπιση σχετικών θεμάτων. Οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. θα είναι καταρτισμένοι θεωρητικά και πρακτικά σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και σε θέση να ανταποκρίνονται επιτυχώς στις απαιτήσεις της μελλοντικής τους απασχόλησης σε τομείς που σχετίζονται με τις Ατμοσφαιρικές Επιστήμες και το Περιβάλλον.

Αιτήσεις έως: 18/09/2020

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

10. Επιστήμη Υπολογιστών

Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Το ΠΜΣ απευθύνεται σε κατόχους τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής με ουσιώδη συνάφεια αντικειμένου προς το αντικείμενο του Π.Μ.Σ., οι οποίοι επιθυμούν να εξειδικευτούν σε συγκεκριμένα ερευνητικά θέματα αιχμής και να θέσουν τις βάσεις για την περαιτέρω ερευνητική τους ενασχόληση με την επιστήμη των υπολογιστών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές του Π.Μ.Σ. θα κληθούν να μελετήσουν ερευνητικά ζητήματα, να πειραματιστούν, να αναλύσουν και να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα των πειραμάτων τους. Πολλοί απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. συνεχίζουν την ερευνητική τους πορεία με εγγραφή σε πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών.

Στους στόχους του Π.Μ.Σ. συμπεριλαμβάνουμε την παροχή στους φοιτητές την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τις πλέον πρόσφατες και καινοτόμες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στην επιστήμη των υπολογιστών. Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία παρέχουμε στους φοιτητές τα κατάλληλα εφόδια γνώσεων και δεξιοτήτων για να εξελιχθούν σε ικανούς επιστήμονες και επαγγελματίες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση –πέρα από τη μετάδοση της γνώσης – στην ανάπτυξη της κρίσης, της ερευνητικής διαίσθησης και της ικανότητας των φοιτητών να παρακολουθούν και να αφομοιώνουν τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στην επιστήμη των υπολογιστών.

Αιτήσεις έως: 04/09/2020

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποιο είναι το κατάλληλο Μεταπτυχιακό για εσάς; Βρείτε εδώ αυτό που σας ταιριάζει σε 6 βήματα!

Για να δείτε όλα τα διαθέσιμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων πατήστε εδώ.

 

Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email