Loading...
Συμβουλές

Χρήσιμες συμβουλές για σπουδές στο εξωτερικό

bookmark
Share

 

Η αίτηση σας για σπουδές στην χώρα της επιλογής σας απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό.

Θα πρέπει όχι μόνο να βρείτε το επιθυμητό πανεπιστήμιο αλλά και να έχετε και την αντίστοιχη πιστοποίηση IELTS η οποία αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του εξωτερικού.

Το IELTS (International English Language Testing System) είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας, το οποίο πιστοποιεί την ικανότητα σας για σπουδές ή για εργασία στην Ελλάδα και σε αγγλόφωνες χώρες.

Δείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

Μέχρι 3 έτη πριν την εγγραφή

Βρείτε το κολλέγιο ή το πανεπιστήμιο που καλύπτει τις φιλοδοξίες και τις ανάγκες σας και μάθετε ποια έκδοση IELTS και τι βαθμολογία αυτό απαιτεί.

 • Διατηρήστε μία καλή ακαδημαϊκή επίδοση στο ίδρυμα στο οποίο φοιτάτε τώρα.
 • Βρείτε το πλησιέστερο εξεταστικό κέντρο IELTS, κι ελέγξτε μια βολική για εσάς ημερομηνία για να κάνετε κράτηση θέσης. Θα πρέπει να προγραμματίσετε να κάνετε την εξέταση περίπου 12–14 μήνες πριν την εγγραφή σας στο πρόγραμμα σπουδών.
 • Ξεκινήστε την προετοιμασία για το IELTS – ακόμα κι αν η Αγγλική είναι η μητρική σας γλώσσα. Θα πρέπει να εξοικειωθείτε με την μορφή και τους χρόνους των ενοτήτων της εξέτασης.
 • Βρείτε αν τα ιδρύματα που σας ενδιαφέρουν απαιτούν κάποια εξέταση για εισαγωγή. Ξεκινήστε να σχεδιάζετε πότε θα κάνετε τις εξετάσεις αυτές που απαιτούνται από τα ιδρύματα της επιλογής σας.

15–18 μήνες πριν την εγγραφή

Μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες από ιστοσελίδες όπως τα παρακάτω:

12–14 μήνες πριν την εγγραφή

 • Κάντε το τεστ IELTS και λάβετε το αποτέλεσμά σας εντός 13 ημερών.
 • Ετοιμάστε έναν φάκελο για κάθε ίδρυμα στο οποίο θέλετε να κάνετε αίτηση, ώστε να διατηρήσετε όλες τις φόρμες, αποδείξεις και αλληλογραφία οργανωμένα.
 • Διαβάστε το περιεχόμενο των αιτήσεων προσεκτικά και σιγουρευτείτε για τις απαιτούμενες προθεσμίες.
 • Δημιουργήστε ένα ημερολόγιο αίτησης ώστε να παραμένετε στην σωστή τροχιά κατά την διάρκεια της διαδικασίας.

10–12 μήνες πριν την εγγραφή

 • Συμπληρώστε την αίτηση (ή αιτήσεις) εισαγωγής για το ίδρυμα της επιλογής σας.
 • Συμπληρώστε την αίτηση (ή αιτήσεις) για τυχόν οικονομική υποστήριξη και/ή υποτροφίες για τις οποίες επιθυμείτε να αιτηθείτε.
 • Ελέγξτε τις απαιτήσεις για visa (εάν υπάρχουν).

6–9 μήνες πριν την εγγραφή

Σε αυτή την φάση θα πρέπει να γνωρίζετε ποια ιδρύματα σας έχουν δεχθεί ως φοιτητή/φοιτήτρια.

3 μήνες πριν την εγγραφή

Εάν απαιτείται, βεβαιωθείτε ότι η αίτησή σας για visa εξελίσσεται ομαλά.

Ενημέρωση
0

Διάλεξη στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος: “Η Θάμαρ της Γεωργίας & η αυτοκρατορία της Τραπεζούντας”

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος διοργανώνει την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 και ώρα 17:00 διάλεξη με τίτλο ‘Η Θάμαρ της Γεωργίας (1184-1213) και η αυτοκρατορία της Τραπεζούντας’ με ομιλήτρια την Eka Tchkoidze, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας του Ilia State University της Τιφλίδας η οποία επισκέπτεται το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στα πλαίσια του Erasmus+. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα και […]

arrow
Ενημέρωση
0

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ζητά στάση μετρό και κτηνιατρική σχολή

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο μπορεί να μεγάλωσε, αλλά δεν… γέρασε. Φέτος συμπλήρωσε τα 100 χρόνια λειτουργίας του και το γιορτάζει έχοντας στόχο, μεταξύ άλλων, να κάνει γνωστό σε ολόκληρη την κοινωνία το εκπαιδευτικό – επιστημονικό του έργο και, φυσικά, την τεράστια συμβολή του στην αναδιάρθρωση και την ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής της Ελλάδας επί πολλές δεκαετίες. […]

arrow
Ενημέρωση
0

ΚΕΑΕ: Πρόσκληση ερευνητικών προτάσεων μεταδιδακτορικού επιπέδου προς χρηματοδότηση

6η Δημόσια Πρόσκληση για την υποβολή ερευνητικών προτάσεων μεταδιδακτορικού επιπέδου προς χρηματοδότηση για το έτος 2021. Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες», εκπληρώνοντας τον βασικό καταστατικό σκοπό της που είναι η οικονομική ενίσχυση της έρευνας στις ανθρωπιστικές επιστήμες, προσκαλεί ερευνητές να υποβάλουν για χρηματοδότηση μία ερευνητική τους […]

arrow
Ενημέρωση
0

Η Νομική Σχολή ΑΠΘ κέρδισε τον εθνικό γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης

Η Νομική Σχολή ΑΠΘ κέρδισε τον εθνικό γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και πάει στην Ουάσινγκτον για τον τελικό! Η Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κέρδισε τον εθνικό γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο «Philip C. Jessup International Law Moot Court», που έλαβε χώρα στην […]

arrow