Site icon Spoudase.gr

Αναπνευστική Ανεπάρκεια και Μηχανικός Αερισμός

Το ΠΜΣ απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) «Αναπνευστική Ανεπάρκεια και Μηχανικός Αερισμός» (MSc in Respiratory Failure and Mechanical Ventilation).

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Αναπνευστική Ανεπάρκεια και Μηχανικός Αερισμός», έχει ως αντικείμενο την παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στο επιστημονικό πεδίο της Αναπνευστικής Ανεπάρκειας και του Μηχανικού Αερισμού καθώς και της προηγμένης έρευνας.

Σκοπός:

Δείτε αναλυτικά τη προκήρυξη:

 

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ): «Αναπνευστική Ανεπάρκεια και Μηχανικός Αερισμός» (MSc in Respiratory Failure and Mechanical Ventilation) για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Τη διοικητική υποστήριξη του ΠΜΣ ασκεί η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η διάρκεια του ΠΜΣ για απόκτηση ΔΜΣ είναι τέσσερα (4) εξάμηνα. Η διδασκαλία των μαθημάτων πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών (Ν.Ν.Θ.Α.) «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο «Γ. Π. Λιβανός» της Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ και σε αίθουσες διδασκαλίας του ιδίου νοσοκομείου.

Για την απόκτηση ΔΜΣ γίνονται δεκτοί, κατόπιν επιλογής, πτυχιούχοι ΑΕΙ των Τμημάτων Ιατρικής, πτυχιούχοι Νοσηλευτικής (ΤΕΙ και Πανεπιστημίου), καθώς και όλων των συναφών επιστημών υγείας της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ, ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και απόφοιτοι άλλων Τμημάτων ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων της αλλοδαπής.

Ο αριθμός των μεταπτυχιακών φοιτητών που θα επιλεγούν και θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 στο ΠΜΣ για απόκτηση ΔΜΣ είναι έως και τριάντα (30) με δυνατότητα αυξομείωσης ανάλογα με τις επιδόσεις των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι θα εγγραφούν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021.

Η παρακολούθηση του Προγράμματος για λήψη ΔΜΣ, συνεπάγεται καταβολή διδάκτρων από κάθε φοιτητή/τρια για τα λειτουργικά έξοδα που ανέρχονται συνολικά σε 3.000,00 €. Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε 4 ισόποσες  δόσεις (οι φοιτητές/τριες πρέπει να προσκομίσουν στη Γραμματεία αντίγραφο της σχετικής απόδειξης κατάθεσης). Οι εγγεγραμμένοι στο ΠΜΣ απολαμβάνουν όλων των ευεργετημάτων, τα οποία ορίζει η σχετική με τη φοιτητική ιδιότητα, νομοθεσία.

Κριτήρια επιλογής για την εισαγωγή στο ΠΜΣ αποτελούν ο βαθμός που θα προκύψει από την συνέντευξη και την προφορική εξέταση, ο βαθμός του πτυχίου,  η γνώση της αγγλικής γλώσσας, ο βαθμός σε προπτυχιακά μαθήματα συναφή με το αντικείμενο του ΠΜΣ, το αντικείμενο της προπτυχιακής διπλωματικής εργασίας, οι δημοσιεύσεις / επιστημονικές ανακοινώσεις, η προσωπική δήλωση, οι συστατικές επιστολές, κ.λ.π.

 Οι ενδιαφερόμενοι που θα παρακολουθήσουν το ΠΜΣ, καλούνται να υποβάλλουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά στην Γραμματεία του ΠΜΣ:

  1. Αίτηση που βρίσκεται στο siteτης Ιατρικής Σχολής Αθηνών (www.school.med.uoa.gr)
  2. Aντίγραφο πτυχίου. Επισημαίνεται ότι θα γίνονται αποδεκτές και αιτήσεις που θα συνοδεύονται από δήλωση του Ν. 1599/86, στην οποία θα δηλώνεται ότι αναμένεται η επιτυχής ολοκλήρωση  των προπτυχιακών σπουδών και θα αναφέρονται αναλυτικά τα μαθήματα που εκκρεμούν για  την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου. Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον ο/η υποψήφιος/α γίνει δεκτός/ή στο ΠΜΣ θα πρέπει να προσκομίσει τη βεβαίωση περάτωσης σπουδών και το αντίγραφο πτυχίου
  3. Βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας του πτυχίου από το ΔΟΑΤΑΠ για τους υποψηφίους που προέρχονται από Πανεπιστήμια του εξωτερικού
  4. Πιστοποιητικό συνοπτικής βαθμολογίας προπτυχιακών σπουδών
  5. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα που θα περιλαμβάνει στοιχεία από τις σπουδές, την ερευνητική ή επαγγελματική δραστηριότητα  και τα ενδιαφέροντα του υποψηφίου
  6. Δύο συστατικές επιστολές (ακαδημαϊκές ή επαγγελματικές)
  7. Τεκμηρίωση γνώσης μιας ή περισσοτέρων ξένων γλωσσών
  8. Σύντομο σημείωμα που θα αναφέρεται ο λόγος συμμετοχής στο συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα
  9. Φωτοτυπία δύο όψεων αστυνομικής ταυτότητας
  10. Υπεύθυνη δήλωση (αρθρο 8 Ν.1599/1986) ότι δεν είναι εγγεγραμμένος/η σε άλλο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών

Τα δικαιολογητικά θα αποστέλονται ηλεκτρονικά στο e-mail rfmv-master@med.uoa.gr ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς-courier (τα έξοδα βαραίνουν τον αποστολέα) στη Γραμματεία του ΠΜΣ που βρίσκεται στο Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», Μεσογείων 152, Τ.Κ. 11527, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Α΄ Πνευμονολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ (Τέρμα κίτρινης γραμμής-Υπόγειο) έως 16/07/2020. Εναλλακτικά, όποιος επιθυμεί να καταθέσει δια ζώσης την αίτησή του, αυτό μπορεί να γίνει κατόπιν συννενόησης με τη Γραμματεία στο τηλ 2107763726.

Η κατάθεση πλήρους φακέλου υποψηφιότητας ακολουθείται από προφορική συνέντευξη, κατόπιν ενημέρωσης από τη Γραμματεία του ΠΜΣ είτε με e-mail είτε τηλεφωνικώς, όπου θα αξιολογηθεί η επιστημονική κατάρτιση του υποψηφίου στα ακόλουθα πεδία:

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά  από 11:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στο 210-7763726 ή αποστέλλοντας σχετικό e-mail στο rfmv-master@med.uoa.gr απευθύνοντας το ερώτημα στη Γραμματέα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Exit mobile version