Τα νέα προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση 2018-2019

Τα νέα προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση 2018-2019

Πρώτα ζεις, μετά κατανοείς. Πρώτα απορείς, μετά ανακαλύπτεις. Είσαι πρώτα περίεργος και μετά ανοιχτόμυαλος.  Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση,επεκτείνονται σε δεκάδες διαφορετικούς τομείς, αλλά διαπνέονται από την ίδια απλή φιλοσοφία: Διαχρονική περιέργεια, συμπερίληψη, ομαδική μάθηση και μια ηλικιακή κάλυψη που εκτείνεται από τα βρέφη μέχρι τους ανθρώπους 65+.

Η εκπαίδευση δεν είναι μια στατική έννοια. Δεν είναι μια περιορισμένη δομή μάθησης που έχει ηλικιακούς φραγμούς, σωματικούς περιορισμούς και σύνορα. Και τη σεζόν 2018-19, τα προγράμματα εκπαίδευσης θα υπηρετήσουν τις διαχρονικές αξίες του Ιδρύματος Ωνάση: ανοιχτή κοινωνία, ίση πρόσβαση στην παιδεία και, πάνω απ’ όλα, διαρκής και συλλογική περιέργεια.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Από την αγκαλιά των γονιών στην αγκαλιά της ομάδας
Εργαστήριο συναισθημάτων για όλη την οικογένεια

Κινησιολογικό εργαστήριο για γονείς και βρέφη από 12 μηνών έως 2 ετών
Οκτώβριος 2018 – Απρίλιος 2019 | 11:00-12:30

 

Πώς μοιάζει μια ομάδα ανήσυχων βρεφών; Γονείς αγκαλιά με τα βρέφη τους ανακαλύπτουν νέους κόσμους, νέα συναισθήματα, νέες προκλήσεις των αισθήσεων, παίζοντας. Σε αυτό το εργαστήριο συναισθημάτων, γονείς και εκπαιδευτές μοιράζονται τη χαρά των πρώτων βημάτων –ή ακόμα και αλμάτων– των μωρών.

Αν έχετε μωρό έτοιμο να κάνει τα πρώτα του βήματα προς την εξερεύνηση του κόσμου, τότε στο εργαστήριο συναισθημάτων Από την αγκαλιά των γονιών στην αγκαλιά της ομάδας, θα βιώσετε μαζί την τόσο ιδιαίτερη φάση της εξέλιξής του. Τα βρέφη δέχονται ερεθίσματα, ώστε να κινηθούν στον χώρο, να κυλιστούν, να σκαρφαλώσουν και να σχετιστούν με τα υπόλοιπα παιδιά, σχηματίζοντας για πρώτη φορά μια μίνι συναρπαστική ομάδα εξερευνητών.

Καθώς θα πηγαινοέρχονται από την αγκαλιά των γονιών στον «έξω κόσμο», θα δοκιμάζουν νέες περιπέτειες. Μουσική, χρωματικές αντιθέσεις, υφές, πέταλα, βότανα, ακόμα και φρούτα και λαχανικά, είναι μόλις κάποια από τα ερεθίσματα που θα επιστρατεύσουν οι παιδαγωγοί για να δημιουργήσουν μαζί με τους γονείς, που θα έχουν ενεργό ρόλο στο εργαστήριο, περιβάλλοντα που θα προκαλούν τις αισθήσεις τους. Στο εργαστήριο οι οικογένειες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν, μέσα από ασκήσεις μαζί με το μωρό τους, την κινητικότητα, τον συντονισμό, την ισορροπία του, αλλά και να θαυμάσουν τα πρώτα του άλματα – κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί και φέτος σε πέντε κύκλους, με πέντε αντίστοιχες θεματικές: την ομαδικότητα, τον χώρο, τις αισθήσεις, τη φύση και τα συναισθήματα. Κάθε κύκλος θα είναι και ένα νέο δημιουργικό μονοπάτι, με πολλή κίνηση και αμέτρητες αγκαλιές.

Συντελεστές

Σάνια Στριμπάκου: Χορογράφος, χορεύτρια και παιδαγωγός
Μοίρα Ραπανάκη: Εικαστικός και παιδαγωγός

Θεματικές & Ημερομηνίες:

Α΄ Θεματική | Ομαδικότητα: Τις Κυριακές, 7, 14 και 21 Οκτωβρίου 2018
15 € το κάθε παιδί και 15 € ο κάθε γονέας (και για τις 3 συναντήσεις)
Β’ Θεματική | Χώρος: Τις Κυριακές, 4, 11, 18 και 25 Νοεμβρίου 2018
20 € το κάθε παιδί και 20 € ο κάθε γονέας (και για τις 4 συναντήσεις)
Γ΄ Θεματική | Αισθήσεις: Τις Κυριακές, 13, 20 και 27 Ιανουαρίου & 3 Φεβρουαρίου 2019
20 € το κάθε παιδί και 20 € ο κάθε γονέας (και για τις 4 συναντήσεις)
Δ΄ Θεματική | Φύση: Τις Κυριακές, 17 και 24 Φεβρουαρίου & 3 και 17 Μαρτίου 2019
20 € το κάθε παιδί και 20 € ο κάθε γονέας (και για τις 4 συναντήσεις)
Ε΄ Θεματική | Συναισθήματα: Τις Κυριακές, 31 Μαρτίου & 7 και 14 Απριλίου 2019
15 € το κάθε παιδί και 15 € ο κάθε γονέας (και για τις 3 συναντήσεις)

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες