Πολυτεχνείο Κρήτης

Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Spoudase 2017

19/06/2017 - 11:55

Το Πολυτεχνείο Κρήτης σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το νέο video για τις σπουδές και την έρευνα που πραγματοποιούνται στην Πολυτεχνειούπολη των Χανίων! Γνωρίστε τις 5 Σχολές Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, τους φοιτητές, τους ερευνητές, τους καθηγητές, τη ζωή στην Πολυτεχνειούπολη! 

Το Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετέχει στο πρώτο Φεστιβάλ Σπουδών Spoudase 2017 που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 24 και 25 Ιουνίου.

Στο Spoudase 2017 οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν δια ζώσης για τα προπτυχιακά προγράμματα του Πουλτεχνείου καθώς και για τα Μεταπτυχιακά

Ιδιαίτερη παρουσία στο Spoudase 2017 θα έχει το κορυφαίο και νέο Διεθνές Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πολυτεχνείο Κρήτης
"Master of Science in Technology and Innovation Management". Περισσότερα για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ αλλά και να ενημερωθείτε από τους εκπροσώπους του προγράμματος στην Τεχνόπολη

 
Το Πολυτεχνείο Κρήτης είναι ένα νέο, δυναμικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με κύρια αποστολή τη διεύρυνση της γνώσης, την καινοτομία στην έρευνα και την προσφορά προς την κοινωνία. 

Iδρύθηκε το 1977 στα Χανιά και υποδέχθηκε τους πρώτους φοιτητές τον Οκτώβριο του 1984.

Με πέντε μονοτμηματικές Σχολές:

·      Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΜΠΔ) http://www.pem.tuc.gr/

·      Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (ΜΗΧΟΠ) http://www.mred.tuc.gr/

·      Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (HMMY) http://www.ece.tuc.gr/

·      Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΜΗΠΕΡ) http://www.enveng.tuc.gr/

·      Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (ΑΡΜΗΧ) http://www.arch.tuc.gr/

Tο Πολυτεχνείο Κρήτης προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου και αναγνωρισμένου κύρους. Ελαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία, «Άξιο Θετικής Μνείας» ("Worthy of Merit") από την Επιτροπή Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων στην εξωτερική αξιολόγηση που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2016.
 
«Το Πολυτεχνείο Κρήτης είναι ένα από τα πιο παραγωγικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα στην έρευνα και μπορεί να συγκριθεί θετικά με αντίστοιχα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής.»
«Το Πολυτεχνείο Κρήτης διαθέτει σύγχρονα προγράμματα σπουδών, βασισμένα σε υψηλά διεθνή πρότυπα.»
«Προσφέρει υψηλού επιπέδου θεωρητική αλλά και πρακτική εξάσκηση, με αποτέλεσμα οι προοπτικές απασχόλησης των αποφοίτων του να είναι εξαιρετικές.»

Τα παραπάνω, αναγράφονται στην Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, επιβεβαιώνοντας το υψηλής στάθμης ερευνητικό έργο που παράγεται στο Ίδρυμα.  Kατόπιν ολοκλήρωσης  της διαδικασίας εξωτερικής αξιολόγησης από την ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση των τριάντα έξι Α.Ε.Ι. της χώρας, το Πολυτεχνείο Κρήτης είναι ένα από τα 7 Πανεπιστήμια (σε σύνολο 22 Πανεπιστημίων) που έλαβε την υψηλότερη δυνατή επίδοση.

Μία από τις πιο πρόσφατες διακρίσεις που σχετίζεται με τις σπουδές και την έρευνα στο Ίδρυμα είναι η κατάταξη του Πολυτεχνείου Κρήτης στις θέσεις 201-300 στον κλάδο Electrical Engineering σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη Academic Ranking of World Universities (ARWU) (Shanghai subject rankings) για το έτος 2016.

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο που έχει γυριστεί για το Ίδρυμα από την Indigo View του Χανιώτη σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη.
 

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Πολυτεχνείο Κρήτης: http://www.tuc.gr
Ενημερωθείτε για τα βραβεία και τις διακρίσεις του Ιδρύματος: