https://www.spoudase.gr/arthra/?p_asid=6&p_asp_data=Y3VycmVudF9wYWdlX2lkPTM3NTg0JnF0cmFuc2xhdGVfbGFuZz0wJmZpbHRlcnNfY2hhbmdlZD0xJmZpbHRlcnNfaW5pdGlhbD0wJmFzcF9nZW4lNUIlNUQ9ZXhhY3QmYXNwX2dlbiU1QiU1RD10aXRsZSZhc3BfZ2VuJTVCJTVEPWNvbnRlbnQmdGVybXNldCU1QmthdGVnb3JpZXNfYXJ0aHJvbl8lNUQlNUIlNUQ9NTQwOSZjdXN0b21zZXQlNUIlNUQ9YXJ0aHJh
Συμβουλές

Μάθετε πώς να αντιμετωπίσετε την πολυπλοκότητα!

bookmark

 

Διαχείριση έργου

Τα “έργα”, μικρά ή μεγάλα, μπορούν να αγχώσουν το άτομο που θα τα διαχειριστεί, πολύ πριν ακόμα ξεκινήσουν. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να τα οργανώσουμε, ώστε να μην τα φοβόμαστε, αλλά αντιθέτως να χαιρόμαστε με την απόδοσή μας σε αυτά!

Πώς ορίζεται το “έργο”

Όλοι έχουμε μια ιδέα για το τι σημαίνει “έργο” (project).

Το PMI (Project Management Institute) το ορίζει ως την προσωρινή ανάληψη προσπάθειας για τη δημιουργία ενός μοναδικού προϊόντος, υπηρεσίας ή αποτελέσματος.

  1. Ένα έργο θεωρείται “προσωρινό”, διότι έχει αρχή και τέλος, καθώς επίσης και ενδιάμεσα στάδια.
  2. Επιπλέον, χαρακτηρίζεται ως “μοναδικό”, μιας και δεν αφορά σε μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία. Είναι περισσότερο ένα σύνολο (α) λειτουργιών που σχεδιάζονται και (β) πόρων που συνδυάζονται, για τον συγκεκριμένο σκοπό του έργου.

Ένα έργο μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο πολύπλοκο. Ας δούμε τα κριτήρια που καθορίζουν τον βαθμό συνθετότητάς του.

Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email