https://www.spoudase.gr/arthra/?p_asid=6&p_asp_data=Y3VycmVudF9wYWdlX2lkPTM3NTg0JnF0cmFuc2xhdGVfbGFuZz0wJmZpbHRlcnNfY2hhbmdlZD0xJmZpbHRlcnNfaW5pdGlhbD0wJmFzcF9nZW4lNUIlNUQ9ZXhhY3QmYXNwX2dlbiU1QiU1RD10aXRsZSZhc3BfZ2VuJTVCJTVEPWNvbnRlbnQmdGVybXNldCU1QmthdGVnb3JpZXNfYXJ0aHJvbl8lNUQlNUIlNUQ9NTQxMSZjdXN0b21zZXQlNUIlNUQ9YXJ0aHJh
Ενημέρωση

Καινοτόμο Workshop στην έκθεση Spoudase 2017: «Αναπτύσσοντας επιχειρηματικές ευκαιρίες με την αξιοποίηση του ξύλου (design, τεχνολογίες παραγωγής,διάθεση)»

bookmark

 

Στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Προηγμένες Μέθοδοι Κατασκευής Προϊόντων από Ξύλο.

Κατά την διάρκεια της Έκθεσης Spoudase 2017 και για την ακρίβεια το Σάββατο 24 Ιουνίου και ώρα 16:15 στο Αμφιθέατρο 9,84-Αεροφυλάκιο 1 θα πραγματοποιηθεί ένα από τα πιο καινοτόμα Workshop που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει στην Έκθεση.

«Αναπτύσσοντας επιχειρηματικές ευκαιρίες με την αξιοποίηση του ξύλου (design, τεχνολογίες παραγωγής,διάθεση)»Στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Προηγμένες Μέθοδοι Κατασκευής Προϊόντων από Ξύλο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 
α) Δρ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας, Δ/ντής του ΜΠΣ ΠΜΚ-ΠΡΟΞΥ, Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου 
β) Δρ. Γεώργιος Νταλός, Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας, Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου 
γ) Ντιντάκης Ιωάννης MSc Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Θεσσαλίας, Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου

Μπορείτε να δείτε και το Μεταπτυχιακό εδώ: proegmenes-methodoi-kataskeyes-proionton-apo-xylo-msc


Λίγα λόγια για το Workshop:

Το μέλλον της Ευρώπης συνδέεται με την ικανότητά της να καινοτομεί: να αξιοποιεί τις λαμπρές ιδέες για να παράγει προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (Ευρωπαϊκή Ένωση 2014).

Η Ευρώπη διαθέτει αναξιοποίητο επιχειρηματικό δυναμικό. Παρόλο που το 38% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι θα ήθελαν να έχουν τη δική τους επιχείρηση, μόνο το 10% είναι αυτοαπασχολούμενοι. Έτσι, η ΕΕ καταβάλλει προσπάθειες για να αυξήσει αυτό το ποσοστό, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να δοθεί νέα πνοή στην οικονομία.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν βιώσει τα τελευταία 8 χρόνια έντονα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ενώ σημαντικές δυσκολίες παρουσιάζονται στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και γραφειοκρατίας.

Υπάρχουν όμως και σημαντικές ευκαιρίες και στον Ελλαδικό χώρο, που μπορούν να αναπτυχθούν επιχειρηματικές δράσεις, όχι τόσο γνωστές την πλειονότητα των νέων. Παράδειγμα το ξύλο είναι ένα φυσικό και πολύτιμο υλικό με πάρα πολλές χρήσεις που με την κατάλληλη και έξυπνη αξιοποίησή του μπορεί να αποτελέσει μια πολύ ενδιαφέρουσα, όμορφη και κερδοφόρα επένδυση.

ΠΜΚ-ΠΡΟΞΥ

Την προσπάθεια αυτή οφείλει να ενισχύσει η Τριτοβάθμια εκπαίδευση της Χώρας μας, καθώς μία σημαντική της αποστολή είναι μεταξύ άλλων, «να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και των επαγγελματικών πεδίων, καθώς και στις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας, και να προωθούν τη διάχυση της γνώσης, την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας και την καινοτομία, με προσήλωση στις αρχές της επιστημονικής δεοντολογίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής» (Ν. 4009/2011 – Άρθρο 4 – Παρ. 1δ)

Στην Καρδίτσα λειτουργεί εδώ και 17 έτη το Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Τ.Ε. του ΤΕΙ Θεσσαλίας και έχει να επιδείξει πάρα πολλά παραδείγματα επιτυχημένων νέων επιχειρηματιών στους κλάδους ξύλου & επίπλου. Από το 2015 το ρόλο αυτό έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το 1ο αυτοδύναμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο «Προηγμένες Μέθοδοι Κατασκευής Προϊόντων από Ξύλο» του Τμήματος με πολύ αξιόλογη δράση, ουσιαστικό αποτέλεσμα και πολύ θετικές εντυπώσεις.

Κατά τη διάρκεια του Workshop καταξιωμένοι επιστήμονες στο αντικείμενο της τεχνολογίας, του design και της οικονομικής και του μάρκετινγκ επιχειρήσεων ξύλου, θα παρουσιάσουν επιτυχημένες δράσεις φοιτητών αλλά και πολλές ιδέες και «καλές πρακτικές» από τη διεθνή τους εμπειρία, αλλά και από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, σχετικές με την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης μέσα από την αξιοποίηση του ξύλου και των προϊόντων του.

Δείτε και το ενημερωτικό φυλλάδιο γύρω από το Μεταπτυχιακό


 

Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email