https://www.spoudase.gr/arthra/?p_asid=6&p_asp_data=Y3VycmVudF9wYWdlX2lkPTM3NTg0JnF0cmFuc2xhdGVfbGFuZz0wJmZpbHRlcnNfY2hhbmdlZD0xJmZpbHRlcnNfaW5pdGlhbD0wJmFzcF9nZW4lNUIlNUQ9ZXhhY3QmYXNwX2dlbiU1QiU1RD10aXRsZSZhc3BfZ2VuJTVCJTVEPWNvbnRlbnQmdGVybXNldCU1QmthdGVnb3JpZXNfYXJ0aHJvbl8lNUQlNUIlNUQ9NTQxMSZjdXN0b21zZXQlNUIlNUQ9YXJ0aHJh
Ενημέρωση

Έρχεται το 1ο Φεστιβάλ επιμόρφωσης σε φαγητό, ποτό και καφέ

bookmark

 

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηνών το 1ο BeFooT Festival

To 1o Φεστιβάλ που αφορά την κατάρτιση στον τομέα του ποτού, φαγητού, τουρισμού και καφέ με βάση τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, των κλάδων τουρισμού – επισιτισμού έρχεται στη Τεχνόπολη 23-24 Φεβρουαρίου

Το 1ο ΒeFooT (Beverage Food & Tourism Festival) είναι το πρώτο Φεστιβάλ στην Ελλάδα που αφορά αποκλειστικά όσους θέλουν να επιμορφωθούν – εξειδικευτούν και να εργαστούν στους κλάδους του φαγητού, ποτού, τουρισμού και καφέ.

Γνώρισε όλες τις κορυφαίες σχολές κατάρτισης και ΙΕΚ, τα σεμιναριακά κέντρα μεγάλων εταιρειών στον τομέα του φαγητού, καφέ και τουρισμού, στην Ελλάδα, επιμορφώσου και πιστοποιήσου από τους κορυφαίους επαγγελματίες και από μεγάλα εταιρικά brands των παραπάνω κλάδων.

Λίγο πριν ξεκινήσει η τουριστική σεζόν η εξωστρέφεια για τις επιχειρήσεις θα προσδώσει κύρος και διασύνδεση με ένα άμεσα ενδιαφερόμενο και στο στοχευμένο κοινό το όποιο με τη σειρά του θα έρθει σε επαφή με σχολές και επιχειρήσεις σε ένα χώρο προκειμένου να κάνει τη καλύτερη δυνατή επιλογή είτε στον τομέα κατάρτισης – επιμόρφωσης είτε στον τομέα εργασίας.

Παρακολουθήστε στο Live Cooking Stage του Φεστιβάλ σεμινάρια πάνω στις κορυφαίες εξειδικεύσεις που αφορούν την επιμόρφωση για το φαγητό, το ποτό, τον καφέ και τον τουρισμό και λάβετε πιστοποίηση ΔΩΡΕΑΝ (Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα εδώ – οι θέσεις περιορισμένες)

Beverage – Barista

Ο κλάδος των ποτών τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μια μεγάλη άνθηση με δυναμικές κινήσεις από επιχειρήσεις παραγωγής όπως μικροζυθοποιίες και εταιρείες κρασιών αλλά και ποιοτικά bar, σχολές επιμόρφωσης και κατάρτισης που πλέον δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχες του εξωτερικού και μεμονωμένους mixologist ώστε να προσδώσουν μια διαφορετική νότα στον κλάδο.

Το επάγγελμα που ανθεί περισσότερο στον τουριστικό τομέα είναι αυτό του Barista, δηλαδή ο άνθρωπος που εργάζεται πίσω από τον πάγκο στα Ιταλικά.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διασκέδασης, τα ολοένα και περισσότερα φεστιβαλικά – συναυλιακά γεγονότα, ο κλάδος του καφέ που αναπτύσσεται και αναβαθμίζεται συνεχώς ζητάει καταρτισμένους εργαζόμενους.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα γνωρίσουν εκπροσώπους από τους κορυφαίους φορείς κατάρτισης-επιμόρφωσης στον παραπάνω τομέα, ενώ θα επικοινωνήσουν τις δεξιότητές τους για θέσεις εργασίας σε μεγάλες εταιρείες στον τουρισμό – επισιτισμό

Food

Η Ελληνική γαστρονομία και η μαγειρική παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και αναδεικνύει την εφευρετικότητα των αντίστοιχων επαγγελματιών και επιχειρήσεων που πλέον τολμούν πέρα από τα τετριμμένα και με απροσδόκητα προϊόντα να παράγουν ξεχωριστά αποτελέσματα που εντυπωσιάζουν.

Καθώς το επίπεδο στον τομέα αυτό ανεβαίνει και οι ανάγκες της αγοράς εργασίας εξειδικεύονται

Οι επισκέπτες του 1ου Befoot Festival θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν όλες τις σχολές μαγειρικής και να μάθουν τι θέλει η αγορά εργασίας.

Στο 1ο BeFooΤ θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε τους κορυφαίους σεφ στην Ελλάδα οι οποίοι θα σας ταξιδέψουν μαγειρικά και γαστρονομικά με Live Cooking Events, συζητήσεις, παρουσιάσεις, workshops και σεμινάρια.

Tourism

Το δυνατό χαρτί της Ελλάδας. 

Τα πανέμορφα τοπία, τα μοναδικά νερά, η φιλοξενία προσελκύουν όλο και περισσότερο κόσμο, χρόνο με τον χρόνο κινητοποιώντας την οικονομία της χώρας στο σύνολο της.

Οι πλέον καταρτισμένοι επαγγελματίες από τις σχολές στελεχώνουν ξενοδοχειακές μονάδες, boutique hotels και hostels στο πλέον αναβαθμισμένο και νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο χώρο του τουρισμού. 

Οι διαφορετικού είδους τουρίστες δημιουργούν διαφορετικές ανάγκες σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κλάδο υψηλών απαιτήσεων που πλέον επηρεάζεται από πολύπλευρους παράγοντες όπως η τεχνολογία και οι διαφορετικές συνήθειες των σύγχρονων τουριστών.

Προάγοντας τις επιχειρήσεις μας, σωστούς επαγγελματίες υπάρχοντες και μελλοντικούς μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι οι ιδέες μας θα αναπτύξουν επιπλέον το δυνατό μας χαρτί και δεν θα το κόψουν.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

Μάθε τι παίζει στον χώρο της κατάρτισης – επιμόρφωσης και πιστοποιήσου από τις κορυφαίες σχολές και τα κορυφαία επιμορφωτικά κέντρα μεγάλων εταιρικών brands από τον χώρο του φαγητού – ποτού – καφέ – τουρισμού

B:

Τεχνικές παρασκευής καφέ
BARISTA (Sensory skills, Brewing skills, Roasting Skills)
Bartending
Οργάνωση και λειτουργία Bar
Brewing theory & methods
Coctails
Υγιεινή και Ασφάλεια
Εκμάθηση Latte Art

F:

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική – Pastry Chef
Master Grill Chef
Asian Master Cooking
Sommelier – Οινοχόος
Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο
Decourage ψαριού
Customer service – Ψυχολογία πελάτη

T:

Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Hotel managment – Rooms Division Management
Έλεγχος προμηθειών – τιμολόγηση
Tourism Management and Marketing
SPA MANAGER
Receptionist
Ξενοδοχειακή Νομοθεσία
Customer service – Ψυχολογία πελάτη

Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email