Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη 2019 - Η Πρόσκληση

Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη 2019 - Η Πρόσκληση

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη είναι μια ετήσια επιστημονική διοργάνωση του Αρχείου Καβάφη και του Ιδρύματος Ωνάση, η πρώτη του είδους της που είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στον Κ. Π. Καβάφη και στον αντίκτυπο του έργου του.

Μετά το εναρκτήριο Διεθνές Θερινό Σχολείο που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2017, με θέμα «Ο Καβάφης στον κόσμο», το δεύτερο Θερινό Σχολείο που πραγματοποιήθηκε 9-15 Ιουλίου 2018, επικεντρώθηκε στο θέμα «Καβάφης και Αρχαιότητα». Το 3ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη με θέμα «Οι προσ/ανατολισμοί του Καβάφη » θα επικεντρωθεί στις πολλαπλές (γεωγραφικές-αισθητικές-ιστορικές κ.ά.) τοπογραφίες και πολιτισμικές δυναμικές του καβαφικού έργου και θα προσεγγίσει το φαινόμενο Καβάφη στο ευρύτερο γεωγραφικό και ιστορικό του πλαίσιο, τόσο κατά το διάστημα της ζωής του ποιητή στην Αλεξάνδρεια όσο και στις επόμενες δεκαετίες, στη διάρκεια των οποίων η ποίησή του αναδείχθηκε σε παγκόσμιο λογοτεχνικό γεγονός.

Ένας από τους στόχους του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Καβάφη είναι να ενθαρρύνει τις μελλοντικές ερευνητικές συνεργασίες, ιδιαίτερα μεταξύ μελετητών που ακολουθούν διαφορετικές μεθοδολογικές κατευθύνσεις και βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της σταδιοδρομίας τους. Για τον λόγο αυτόν, οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα ειδοποιηθούν στα τέλη Φεβρουαρίου και θα τους ζητηθεί να υποβάλουν εγκαίρως ένα προσχέδιο της παρουσίασής τους.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη 2018: 31 Ιανουαρίου 2019. Παρακαλούμε να αποστείλετε όλο το σχετικό υλικό, αλλά και να απευθυνθείτε για τυχόν απορίες και διευκρινίσεις στη Μαριάννα Χριστοφή, στη διεύθυνση [email protected]

Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε ΕΔΩ