https://www.spoudase.gr/arthra/?p_asid=6&p_asp_data=Y3VycmVudF9wYWdlX2lkPTM3NTg0JnF0cmFuc2xhdGVfbGFuZz0wJmZpbHRlcnNfY2hhbmdlZD0xJmZpbHRlcnNfaW5pdGlhbD0wJmFzcF9nZW4lNUIlNUQ9ZXhhY3QmYXNwX2dlbiU1QiU1RD10aXRsZSZhc3BfZ2VuJTVCJTVEPWNvbnRlbnQmdGVybXNldCU1QmthdGVnb3JpZXNfYXJ0aHJvbl8lNUQlNUIlNUQ9NTQxMSZjdXN0b21zZXQlNUIlNUQ9YXJ0aHJh
Ενημέρωση

Διήμερο Εργαστήριο Φορέων από το ΕΑΠ «Καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων στην Ελλάδα: Προώθηση της ισότητας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής και της διαμόρφωσης πολιτικών

bookmark

 

«Καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων στην Ελλάδα: Προώθηση της ισότητας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής και της διαμόρφωσης πολιτικών»

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο διοργανώνει διήμερο εργαστήριο στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων στην Ελλάδα:  Προώθηση της ισότητας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής και της διαμόρφωσης πολιτικών», το οποίο θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, 9.30 π.μ.-16.30μ.μ., στις εγκαταστάσεις του ΕΑΠ (Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών), αίθουσα ΠΓ01. 

Το εργαστήριο διοργανώνεται από την ερευνητική ομάδα DAISSy του ΕΑΠ και απευθύνεται σε εκπροσώπους φορέων που στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής τους ενεργούν προς όφελος της ισότητας, καταπολεμώντας στερεότυπα και διακρίσεις.

Το έργο αφορά στην καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων στην Ε.Ε, που συνιστά ένα βασικό τμήμα των δράσεων της κοινωνικής πολιτικής. Συνδυάζει ερευνητικές δραστηριότητες με κοινωνική παρέμβαση και δράσεις δικτύωσης – ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού (εργαστήρια δικτύωσης με τοπικούς φορείς, διοργάνωση info-day και φεστιβάλ) αναφορικά με την καταπολέμηση των στερεοτύπων. Συντονίζεται από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), με φορείς εταίρους το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) και την Περιφέρεια Κρήτης. 

Κύριος στόχος του διήμερου εργαστηρίου για φορείς στην Πάτρα είναι η διερεύνηση πολλαπλών διακρίσεων στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών, η ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με τις διακρίσεις, ώστε να εξομαλυνθούν τα στερεότυπα πολλαπλών διακρίσεων μέσω διαλόγου με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα. Απώτερος στόχος είναι η δικτύωση για ανάπτυξη οριζόντιων παρεμβάσεων και κατευθύνσεων πολιτικής για την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την Ανακοίνωση εδώ.

Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email