https://www.spoudase.gr/arthra/?p_asid=6&p_asp_data=Y3VycmVudF9wYWdlX2lkPTM3NTg0JnF0cmFuc2xhdGVfbGFuZz0wJmZpbHRlcnNfY2hhbmdlZD0xJmZpbHRlcnNfaW5pdGlhbD0wJmFzcF9nZW4lNUIlNUQ9ZXhhY3QmYXNwX2dlbiU1QiU1RD10aXRsZSZhc3BfZ2VuJTVCJTVEPWNvbnRlbnQmdGVybXNldCU1QmthdGVnb3JpZXNfYXJ0aHJvbl8lNUQlNUIlNUQ9NTQxMSZjdXN0b21zZXQlNUIlNUQ9YXJ0aHJh
Ενημέρωση

Απόφαση Συμβουλίου της Επικρατείας: Ισότιμα με τα ελληνικά τα πτυχία νομικής κυπριακών Πανεπιστημίων

bookmark

 

Συγκεκριμένα , έκρινε παράνομη την παλαιότερη απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ, η οποία στερούσε στους Έλληνες φοιτητές τη δυνατότητα αναγνώρισης των πτυχίων τους επί του προγράμματος σπουδών «ελληνικού δικαίου» σε πανεπιστήμια της Κύπρου.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε οριστική και αμετάκλητη λύση στο θέμα που απασχολεί εκατοντάδες νέους και νέες οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αναγνώριση πτυχίων Νομικής που έχουν αποκτήσει στο εξωτερικό –και ειδικά στην Κύπρο– καθώς το ανώτατο δικαστήριο, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, έχει ήδη αναθέσει την υπόθεση στην επταμελή σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ.

Συγκεκριμένα το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκρινε παράνομη την παλαιότερη απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ, η οποία στερούσε στους Έλληνες φοιτητές τη δυνατότητα αναγνώρισης των πτυχίων τους επί του προγράμματος σπουδών «ελληνικού δικαίου» σε πανεπιστήμια της Κύπρου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στο διατακτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η πράξη αυτή είναι παράνομη και για το λόγο ότι το ως άνω περιεχόμενό της αντίκειται στις προϋποθέσεις του ν. 3328/2005 για την ακαδημαϊκή αναγνώριση αλλοδαπών τίτλων σπουδών, δια της οποίας (αναγνώρισης) εξάλλου, διευκολύνεται η περαιτέρω συμμετοχή στο ελληνικό ακαδημαϊκό γίγνεσθαι των κατόχων των τίτλων αυτών, και μάλιστα σε γνωστικά αντικείμενα ελληνικών επιστημών , συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τέχνης, επιστήμης, έρευνας και διδασκαλίας, σύμφωνα με το άρθρο 16 πα. 1 του Συντάγματος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email